Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Αλ Τσίπρας: Η Ελλάδα θα δεχθεί λύση που θα εγγυάται την έξοδό της στις αγορές


Ο πρωθυπουργός δήλωσε για την έξοδο της χώρας στις αγορές ότι αρχικά θα γίνει δοκιμαστικά το Σεπτέμβρη του 2018 και μετά να υπάρξει η δυνατότητα να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μόνιμα και σταθερά από τις αγορές, χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα.


Και οι πιστωτές με
τις ευθύνες τους!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
 
«Υπάρχει αναγνώριση από την πλειοψηφία των δανειστών ότι η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της και νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλοι οι πιστωτές συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουν καθήκον ηθικό και νομικό να το κάνουν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά για επικοινωνιακούς λόγους ή μικροπολιτικής διαχείρισης μια συνολική συμφωνία για το χρέος αλλά για να κλείσει οριστικά το φαύλο κύκλο της κρίσης και να βγει στις αγορές με αξιώσεις, με υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και καθαρό διάδρομο για τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε για την έξοδο της χώρας στις αγορές ότι αρχικά θα γίνει δοκιμαστικά το Σεπτέμβρη του 2018 και μετά να υπάρξει η δυνατότητα να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μόνιμα και σταθερά από τις αγορές, χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα.

Τόνισε ότι αυτό είναι το κριτήριο μιας χειροπιαστής επιτυχίας και όχι επικοινωνιακής ή επίπλαστης. Πρόσθεσε πως αυτή η επιτυχία δεν αφορά το αφήγημα μιας κυβέρνησης, αλλά το μέλλον της χώρας.


Σαφήνεια για το ζήτημα του ελληνικού χρέους
 
Σαφήνεια για το ζήτημα του ελληνικού χρέους ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας σήμερα σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist»» στη Φρανκφούρτη με θέμα «Ματιά στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης-Ελλάδα: Επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές;».

«Όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, ενώ σημείωσε ότι τώρα η Ελλάδα χρειάζεται «σαφήνεια» για τα μέτρα βιωσιμότητας του χρέους. «Δεν εννοούμε ότι πρέπει να ληφθούν αυτά τα μέτρα τώρα» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι «ένα μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν πραγματοποιηθεί και ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος εφαρμόζονται, καθώς και ικανοποιητική σαφήνεια για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος προκειμένου να μπει η Ελλάδα σε ένα δρόμο βιωσιμότητας του χρέους».

Ο πρόεδρος του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ
 
«Τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ εκφράστηκαν θετικά για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των συμφωνημένων». Αυτό υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό Κοινοβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup της 22ης Μαΐου.

Ως προς την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, ο Ολλανδός υπουργός εξηγεί πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια αποτίμηση της προόδου που έχει επιτευχθεί, η οποία είναι αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση».

«Η Ελλάδα εργάζεται τις επόμενες εβδομάδες για την ολοκλήρωση των σημείων που απομένουν ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορεί να συντάξει μια τελική έκθεση προόδου», διευκρινίζει ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναφορικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ότι «έγιναν σχετικές συζητήσεις».


Στριμωγμένος ο Β. Σόιμπλε γράφει η γερμανική  «Die Welt»

«Στον αγώνα για τις ελαφρύνσεις του χρέους η Αθήνα έχει τώρα στο πλευρό της τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στη δύσκολη θεση να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις πριν τις εθνικές / ομοσπονδιακές εκλογές», γράφει η έγκυρη συντηρητική εφημερίδα «Die Welt» στη ιστοσελίδα της.
«Ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε δεν ήταν στο συνέδριο της Φρανκφούρτης (σ.σ. το οποίο συνδιοργάνωσαν το βρετανικό περιοδικό Economist και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο), εν τούτοις ήταν ωσεί παρών στις συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση τη ελληνικής οικονομίας, διότι διάφοροι ομιλητές απευθύνθηκαν, χωρίς να τον κατονομάζουν, στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών περισσότερο ή λιγότερο άμεσα. Αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πραγματικό αδιέξοδο», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς