Απαντήσεις αναζητά ο σκηνοθέτης Γ. Καραμπίτσος
Ο κ. Καραμπίτσος, που ήταν από τους ενδιαφερόμενους για την προκήρυξη, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον ίδιο το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη από τον οποίο ζητά να τους εξηγήσει γιατί σταμάτησε η διαδικασία της προκήρυξης και ποτέ δεν έβγαλε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όπως εξήγησε ο συμπολίτης, που επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στο αντικείμενο σε Αθήνα και Πάτρα, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» από το 2014 είχε καταθέσει την ιδέα του για τη δημιουργία κινηματογραφικό εργαστηρίου και δημοτικού σινεμά.«Το κόστος ήταν ελάχιστον εάν σκεφτούμε ότι συνήθως οι Δήμοι κάνουν αυτές τις αναθέσεις στην λογική ότι θα είναι δωρεάν και θα πληρώνουν μια συμβολική τιμή οι δημότες, περίπου 30 ευρώ το χρόνο. Με αυτά τα χρήματα που παίρνει πίσω ο Δήμος το κόστος, που ήταν 5.000 ευρώ το χρόνο, θα έβγαινε 2.000 για όλο το πακέτο. Έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων και αναβολές επί αναβολών. Κατέληξαν να γίνει προκήρυξη στην οποία συμμετείχαν κάποιοι άνθρωποι μεταξύ των οποίων κι εγώ. Ήταν προ των πυλών να βγει η απόφαση, δεν βγήκε όμως ποτέ και δεν μάθαμε ποτέ το λόγο, έτσι το εργαστήρι έμεινε για ακόμα μια φορά στον αέρα. Έχω στείλει μια επιστολή στο Δήμαρχο για να μάθω το γενικότερο σκεπτικό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμπίτσος.
Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το «πάγωμα» των διαδικασιών ο κ. Καραμπίτσος δηλώνει άγνοια αν και είχε κάνει συζητήσεις με τον πρόεδρο του Οργανισμού που όμως δεν του έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις.
«Ο πρόεδρος του Οργανισμού που είπε κάποια πράγματα. Μου είπε ότι ήταν συνδυασμός κάποιων παραγόντων, άφησε να εννοηθεί ότι είναι και το οικονομικό, δεν μου είπε όμως περισσότερες λεπτομέρειες. Μου είπε και κάποια άλλα πράγματα, δεν θέλω να τα αναφέρω, χωρίς να προδικάζει την απόφαση της προκήρυξης, ούτε θέλω να την θέσω υπέρ μου, με την επιφύλαξη ότι δεν έχει βγάλει αποτέλεσμα, ειπώθηκε ότι ίσως υπήρχε ένα ιδιότυπο κατεστημένο που έφερε αντίρρηση», σχολίασε ο κ. Καραμπίτσος.
Απαντώντας στο κατά πόσο πλέον η ιδέα αυτή μπορεί να υλοποιηθεί σημείωσε: «Βεβαίως ποτέ δεν είναι αργά. Όταν ο πρόεδρος του Οργανισμού, που μιλάγαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν θετικός στο να γίνει αυτό το εργαστήρι και δεν ξέρουμε που κόλλησε τελικά, μου είπε ότι κόλλησε του πρότεινα να κάνουμε το εργαστήρι με την αιγίδα του Δήμου να πληρώνουν οι μαθητές ένα συμβολικό ποσό και να μας δοθεί μια αίθουσα. Προτάθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο η «Αίγλη». Περιμέναμε, πέρασαν τρεις εβδομάδες μετά από πίεση δική μας, μας είπε ότι ούτε η Αίγλη μπορεί να δοθεί, που ο ίδιος πρότεινε να μας δοθεί κι εκεί ειπώθηκε ότι υπάρχουν κάποια εμπόδια. Ρώτησα εάν αυτά τα εμπόδια δικαιολογείται να υπάρχουν στην Αριστερά αλλά δεν πήρα απάντηση. Περιμένω τώρα να πάρω μια απάντηση από το Δήμαρχο».
Τέλος ως προς την χρησιμότητα ενός τέτοιους εργαστηρίου στην Πάτρα ο κ. Καραμπίτσος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα
ζούμε στην εποχή ο κινηματογράφος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Ο
Χολιγουντιανός κινηματογράφος που είναι το 95% των ταινιών είναι
κυρίαρχος. Δημιουργεί συμπεριφορές ανθρώπων, τρόπους ζωής, περνάει
πολιτικές. Υπάρχει από την μια το κεφάλαιο κατανόηση των
ταινιών-ενεργητικοί δημότες και από την άλλη να γίνουν οι ίδιοι
κινηματογραφιστές, να κάνουν ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Οπότε
είναι ένα όπλο στο να καταλάβουν οι δημότες την πραγματικότητα και να
την αλλάξουν προς το ριζοσπαστικότερο. Αν αυτό δεν αγγίζει μια Αριστερή
Αρχή, ποια αγγίζει; Αν αυτά δεν γίνουν τώρα πότε θα γίνουν; Αν αυτά δεν
τα αγκαλιάσει η Αριστερά ποιος θα τα αγκαλιάσει;»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς