Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Αίσχος: Στα δικαστήρια για να λύσουν εργατικές διαφορές!

«Θεωρούμε απαράδεκτο συνδικαλιστές να τρέχουν στα δικαστήρια  για πράγματα, που μπορούν να λύσουν στο Δ.Σ.» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, Γιώτα Παναγοπούλου.
 
Όλα ξεκίνησαν από τις τελευταίες εκλογές του σωματείου των εμποροϋπαλλήλων Πάτρας τον Ιούνιο του 2014. Ο επικεφαλής ενός εκ των παρατάξεων, ζήτησε από την απερχόμενη διοίκηση τα μητρώα των μελών του σωματείου. 

«Δεν το ζήτησε έτσι απλά. Ζήτησε διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας, καθώς επίσης τηλέφωνα εργασίας και οικίας, κινητά και emails…Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε αρμοδιότητα σαν διοίκηση να δώσουμε τα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων, δηλαδή, που δουλεύει ο καθένας και το τηλέφωνο της εργασίας. Αμέσως τότε η απερχόμενη διοίκηση, είπαμε στον συνάδελφο να πάρει το προηγούμενο μητρώο και επειδή είχαμε πάρει απόφαση μέχρι τις 28 Μαΐου να έρχονται νέες επαφές όταν περνούσαν στο μητρώο και οι καινούργιες εγγραφές θα δινόταν και το υπόλοιπο. Δεν υπήρχε κανένα θέμα. Όμως ζητούσε επίμονα τις διευθύνσεις της κατοικίας, της δουλειάς και τα τηλέφωνα» αναφέρει η κ. Παναγοπούλου.
 
Τότε ο επικεφαλής της άλλη παράταξης, σύμφωνα με την πρόεδρο των εμποροϋπαλλήλων, προσέφυγε στην δικαιοσύνη, όπου με δικαστική απόφαση εντός 12 ωρών, θα έπρεπε να του παρέδωσαν τα στοιχεία, που ζητούσε, με την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούσαν να δοθούν τα προσωπικά τους δεδομένα, κάτι, που και έγινε.
 
«Εμείς όσοι συνάδελφοι συμφώνησαν από αυτά , που προφθάσαμε μέσα στις 10 ώρες να πάρουμε, τα δώσαμε τα τηλέφωνα. Επειδή ο ίδιος θεώρησε ότι δεν ήταν αρκετά και όσα έπρεπε , δεν τα παρέλαβε και αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε δυο φορές δικαστικό επιμελητή».
 
Στις 24 Ιανουαρίου του 2017, που εκδικάστηκε η συγκεκριμένη υπόθεση στα δικαστήρια της Πάτρας, η πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων της πόλης Γιώτα Παναγοπούλου καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή. 

«Το θεωρούσα εγώ κάτι δεδομένο και απλό. Δεν εξήγησα και δεν πήρα αντίγραφο της γενικής συνέλευσης να το προσκομίσω στον Εισαγγελέα και δεν είπα, λάθος δικό μου εκ των υστέρων , ότι δεν υπάρχει, όπως υπήρχε το μητρώο , με το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό του ΙΚΑ και τον αριθμό της ταυτότητας. Δεν υπήρχε κάτι ανάλογο σε ηλεκτρονική μορφή με τηλέφωνα. Θεωρώ ότι αυτό ήταν το λάθος το δικό μου», εξήγησε η κ. Παναγοπούλου σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου.
 
Για την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση από πλευράς της κ. Παναγοπούλου ασκήθηκε έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς