Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πάτρα: Η Τράπεζα του κ. Σάλλα συνεχίζει προβληματική

Φωτογραφία αρχείου. Το υποκατάστημα της Αγ. Ανδρέου Πατρών, ανακηρύσσεται σε πρωταγωνιστή εξυπηρέτησης πελατών της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την αλόγιστη σκέψη της κεντρικής διοίκησης, να κλείσει από την Παρασκευή το υποκατάστημα της οδού Γούναρη στην Πάτρα.
 
«Λουκέτο» από την Πρασκευή μεθαύριο και στο υποκατάστημα της οδού Γούναρη, ακολουθώντας το δρόμο  των επτά τραπεζών που συγχωνεύτηκαν στην «Πειραιώς»


Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Γούναρη το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και εξυπηρετουνται από τη συγκεκριμένη τράπεζα, δρομολογείται πλέον άμεσα, εντός δύο εβδομάδων. Η διοίκηση της Τράπεζας σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι είχε ενημερώσει για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στις 2 Δεκεμβρίου. Παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας και ενώ περίμεναν ότι η απόφαση θα άλλαζε, ενημερώθηκαν ότι τελικά το υποκατάστημα οδηγείται σε άμεσο κλείσιμο!

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας:

«Την Πέμπτη 10/11, αντιπροσωπεία από την επιτροπή πρωτοβουλίας, επισκεφθήκαμε τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και του παραδώσαμε το κείμενο, κάτω από το οποίο είχαμε συλλέξει 184 υπογραφές, εκ των οποίων οι 112 προέρχονταν από επαγγελματίες, σωματεία, οργανώσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και εξυπηρετούνται από το κατάστημα ΓΟΥΝΑΡΗ  και οι 72 από ιδιώτες (ένα αντίστοιχο πακέτο εστάλη στον νέο πρόεδρο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Χατζηνικολάου).

Παρέμβαση με επιστολή διαμαρτυρίας, εκτός από τον Εμπορικό Σύλλογο, έκανε και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαίας, ο Σύλλογος πολυτέκνων, ο Σύλλογος συνταξιούχων ΔΕΗ καθώς και μεμονωμένοι πελάτες, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχιζόταν.

Μετά από αυτή την κινητοποίηση, ευελπιστούσαμε ότι τουλάχιστον, η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα έμπαινε στη διαδικασία να επανεξετάσει το θέμα του κλεισίματος. Αντ΄αυτού, πήραν απόφαση να κλείσουν το κατάστημα όχι στις 02/12 αλλά την Παρασκευή 18/11! αυτό το γεγονός σίγουρα θα επιφέρει τεράστιο φόρτο εργασιών για τους υπαλλήλους, αφού τέτοια καταστήματα δεν μπορούν να κλείσουν μέσα σε 4 μέρες (άλλωστε οι ίδιοι είχαν εκτιμήσει σαν απαιτούμενο το διάστημα ενός μήνα).

Επιπλέον αυτή η βεβιασμένη απόφαση θα προκαλέσει πολύ μεγάλη αναταραχή στους πελάτες, οι οποίοι θα βρίσκουν το κατάστημα κλειστό»!

Στην ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΤΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) αναφέρονται τα παρακάτω:

«Και ενώ αναφέραμε τις αντιδράσεις για το κλείσιμο του καταστήματος, θεωρώντας ότι οι υπεύθυνοι θα επανεξέταζαν το συγκεκριμένο θέμα, μια είδηση επί του πιεστηρίου ήρθε να μας επιβεβαιώσει το αντίθετο: Το κλείσιμο του καταστήματος ΓΟΥΝΑΡΗ ΠΑΤΡΑΣ δεν θα γίνει όπως είχε προγραμματιστεί (;;;) στις 2/12/2016, αλλά την Παρασκευή 18/11/2016 (!!!).

Αν η εσπευσμένη αυτή κίνηση έγινε λόγω των αντιδράσεων των πελατών, σώφρον θα ήταν αντί να τους κλείσετε με βιασύνη τη πόρτα του καταστήματος «στα μούτρα», να σκύψετε και να μελετήσετε καλύτερα αυτά που σας αναφέρουν.

Εμείς ως ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, αφού ευχηθούμε στο νέο Πρόεδρο της Τράπεζας κατά την θητεία του να κάνει επιλογές σε θετική κατεύθυνση για την Τράπεζα και για τους Υπαλλήλους της, του ζητάμε να επέμβει προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα του καταστήματος με ηρεμία και αντικειμενικότητα.
Γιατί οι βεβιασμένες κινήσεις δίνουν τροφή για αρνητικά σχόλια στα ΜΜΕ, προκαλούν μεγαλύτερη ταραχή στους  πελάτες, μεγαλύτερη ανασφάλεια στους εργαζόμενους και τεράστια ερωτηματικά σε μας".

Υπερσυγκέντρωση στο κέντρο, αγνόηση των συνοικιών

 
Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας θα είναι η υπερσυγκέντρωση υποκαταστημάτων στο κέντρο της πόλης και αγνόηση του πελετειακού κοινού, που διαμένει και δραστηριοποιείται στις συνοικίες της και το οποίο ενώ στο πρελθόν είδε την Τράπεζα του κ. Σάλλα, να βουλιάζει και στη συνέχεια με κρατικές ενέσεις να καταλαμβάνει πέριοπτη θέση στονν τραπεζικό χώρο, τώρα ξαφνικά εδώ και λίγες ημέρες παρατηρεί συμπτώματα παραπέουσας τάσης και οι φόβοι για κατρακύλισμα στην προτέρα αρνητική κατάσταση, αναφύονται.
 
Αποτέσμα των παραπάνω άστοχων ενεργειών, σύμφωνα με γνωρίζοντες τον τραπεζικό χώρο, όπως έχει διαμορφωθεί στην πόλη της Πάτρας, μετά τις συγχωνεύσεις που έχουν επέλθει, αυτό θα έχει θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ένας μεγάλος όγκος πελατών -ο οποίος προήλθε και από τα καταστήματα 3ων Ναυάρχων και Σκαγιοπουλείου, τα οποία επίσης έκλεισαν- θα διοχετευθεί σε κάποιο άλλο κατάστημα, το οποίο εκ των πραγμάτων θα είναι αδύνατον να τους εξυπηρετήσει. 
Έως τώρα έκλειναν καταστήματα της Πειραιώς τα οποία, μετά τη πρόσφατη συγκέντρωση 7  επιπλέον τραπεζών στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, βρέθηκαν να είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Σε τέτοια περίπτωση είναι αναμενόμενο να κλείσουν καταστήματα, να σημειώσουμε όμως ότι όπου αυτό συνέβη, επέφερε μεγάλο φόρτο πελατών και εργασιών στο κατάστημα που έμεινε ανοικτό. 
Στην Πάτρα αυτό συνέβη στο κατάστημα της Έλληνος Στρατιώτου (νοικιασμένο από την Πειραιώς), το οποίο επιβαρύνθηκε με την πελατεία του Αγ. Αλεξίου (ιδιόκτητο πρώην ΑΤΕ) και της Αγυιάς (νοικιασμένο από την πρώην Τράπεζα Κύπρου) που έκλεισαν.
Λαμβανομένου υπόψη ότι από το κατάστημα της Πειραιώς στη Γ. Παπανδρέου έως και τη Γούναρη, δεν μεσολαβεί κανένα άλλο κατάστημα για εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής, η κίνηση αυτή μάλλον πρόχειρη και βεβιασμένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Μετά τη Γούναρη, υπάρχουν μαζεμένα 5 (!!!) καταστήματα σε ακτίνα 500 μέτρων: Κανάρη και Μαιζώνος, Μαιζώνος και Πατρέως, Πατρέως και Αγ. Ανδρέου, Κορίνθου ανάμεσα Ερμού και Αγ. Νικολάου και Ρήγα Φεραίου και Κολοκοτρώνη. Το κοντινότερο κατάστημα μετά τη Γούναρη είναι το Μαιζώνος και  Κανάρη  που εξυπηρετεί τη δική του περιοχή και είναι και επιβαρημένο με την κίνηση των δικαστηρίων. 
Και σήμερα έπειτα αππό συγχώνευση επτά τραπεζών με την Πειραιώς, η Τράπεζα του κ. Σάλλα συνεχίζει με προβλήματα! 
Ο ίδιος, ο Μιχ. Σάλλλας, επίτιμος πρόεδρός της μετά την αποχώρησή του από το τιμόνι της που βρέθηκε επί 25ετία, ως ιδρυτής της, όπως σημείωσε και στο ΔΣ του Ιουλίου 2016, εξήρε την δραστηριότητά της, στην αγορά

Κι ωστόσο, ότι η Τράπεζα Πειραιώς που το 1991, είχε το 0,1% της αγοράς, στην παρούσα φάση έχει μερίδιο αγοράς 30%. Είχε 200 εργαζόμενους και τώρα έχει 19.000, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε ενεργητικό 200 εκατ. ευρώ και τώρα φτάνει περίπου τα 90 δισ. ευρώ. 
Γιαυτό και το ερώτημα που ανακύπτει είναι αδήρηττο: Προς τι η ανάγκη για τέτοια συντηρητική αναδίπλωση, αν όχι οι οικονομικοί λόγοι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς