Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Mega πληρώνουν τη νύφη οι συμβατικοί εργαζόμενοι

Φωτογραφία αρχείου με τις... φτωχές φορολογικές δηλώσεις χιλιάδων ευρώ ετησίως, των ανησυχούντων τότε για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό νόμισμα και σήμερα υπερασπιστών της όποιας απεργιακής διεκδίκησης, επί κυβέρνησης αριστεράς! Ο Τempora o mores!


Ενώ τα κεσέμια του ΤΥΛΕΤΥΠΟΥ (MEGA) που έβγαιναν στο γυαλί, πληρώνοταν με εκατοντάδες χιλιάδες το χρόνο, τα οποία καταγράφονταν στη φορολογική τους δήλωση, η πλειοψηφία των εργαζομένων στην επιχείρηση ελάμβανε συμβατικούς μισθούς, που προέβλεπε η ΣΣΕ της Ένωσής τους, όπως και οι χιλιάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί τηλεόρασης της χώρας. 

Τώρα στην εποχή των... ισχνών αγελάδων και πάλι οι συμβατικοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί οι είναι χαμένοι, καθώς επί πεντάμηνο στερούνται το μισθό τους. Αξιοθαύμαστο δε είναι το γεγονός πως ενώ σε εποχές έντασης της κρίσης, όπως με τις απολύσεις από το «μαύρο» στην δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ,  το κανάλι των εκδοτών περνούσε στα ψιλά την ειδησεογραφία περί απολύσεων, σήμερα το μεσημέρι αφιέρωσε η παρουσιάστρια των ειδήσεων το μισό δελτίο στην οικονομική κατάσταση των εργαζομένων του MEGA, ενώ από ημερών ταρακουνούν τακτικά τους τηλεθεατές με το έκτακτο δελτίο που αναφέρει την μία και μοναδική είδηση: Μαύρο στο κανάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Εννοείτε που δεν αφήνει ελεύθερους τους... πουτσαρά μπουλού ταβατζήδες των ΜΜΕ να έχουν καταλάβει παρανόμως τις συχνότητες και να μην πληρώνουν ένα ευρώ στο Δημόσιο. Και επιπροσθέτως η διαπλοκή κλαναλαρχών, τραπεζών και πολιτικών να πηγαίνει ροδάνι!   

Τι να γίνει όμως; Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια...
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς