Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ



Του Ντίνου Βγενόπουλου
 
·        Ενός κακού –καιρού –
·        Μύρια έπονται ..
·        Τι ακούγεται στη Βουλή;
·        …Δε λέγεται

·        Και προκύπτει αυτόματα η σύγκριση
·        Με τη Κολομβία
·        Αυτοί Εσκομπάρ
·        Και εμείς …Εσκουμπάρ(οι)
·        Και φίλοι
·        Και , και 
·        Δεν τα αντέχεις όλα αυτά
·        Το ρίχνεις στη …ρετσίνα
·        Κουρτάκη …
·        Είναι φανερό ότι δεν είναι στα καλά της…
·        Και συνέχισε ο Γερούν: «οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις και η πολιτική λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε κάποιες χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση» «δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για λαϊκισμούς».
·        Μόνοι τους τα λένε
·        Και θα τα λένε όλο και περισσότερο …
·        Το θέμα Αλέξη  είναι ότι οι πολίτες ονειρεύονται
·         Αλλά τους βγαίνει εφιάλτης
·        Αλλάζει αυτό;
·         Εδώ σε θέλω κάβουρα …
·        Σκουρλέτης :Το κόμμα –Ο ΣΥΡΙΖΑ-χρειάζεται να έχει τις απαραίτητες επεξεργασίες και να καταθέτει τις δικές του προσεγγίσει στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και στρατηγικές, είναι απαραίτητο ως μπούσουλας και πυξίδα, συνέχισε ο ίδιος, ενώ η κυβέρνηση θέλει επίσης να πατάει σε ένα μαζικό κόμμα που μεταφέρει εμπειρίες και διορθώνει πολιτικές.
·        Άμα τον έχετε σε …καταστολή πως θα τα κάνει αυτά;
·        Πόθεν έσχες στο σύνολο των προσφορών για τις άδειες ζητά ο Μαρινάκης
·        Και των …Εσκουμπάρων;
·        Πασόκ- Ποτάμι τα σπάσανε
·        Και στα πέντε βιλαέτια
·        Φάτε πιέτε μώρ΄ αδέρφιαααααααααααα
·        Θ. Βενιάμης  Πρόεδρος των Εφοπλιστών :Σε μία εποχή όπου η πατρίδα μας και η κοινωνία μας μαστίζεται από την ανεργία, ιδίως στους νέους, έχουμε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία μας να αναβιώσουμε την ναυτοσύνη των Ελλήνων, την οποία η ελληνική πλοιοκτησία εκτιμά και εμπιστεύεται. Η ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία έχει αποδεδειγμένα τη δυναμική να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας δίνοντας στους νέους συμπολίτες μας προοπτικές για εργασία και δημιουργία. Ταυτόχρονα όμως η ανταγωνιστικότητα ήταν πάντοτε και παραμένει καθοριστική παράμετρος για την επιβίωση του ελληνικού πλοίου στο διεθνή ναυτιλιακό στίβο προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί στρατηγικό πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
·        …Μισθούς και συνθήκες γαλέρας εννοεί …
·        Η αδελφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη: «Τραγούδια έγραφε, δεν σκότωνε. Θα μπορούσαν να του απαντήσουν με τραγούδια».
·        Το μόνο τραγούδι που ξέρουν είναι αυτό…
·        SS marschiert  ήταν ένα από τα εμβατήρια των Waffen-SS
·        'Για το τανγκό χρειάζονται δύο' δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας
·        Ειδικότης μας το ζεϊμπέκικο
·        Άναρχος χορός …
·        Με DDT
·        Είναι ένα φάρμακο πολύ εξαιρετικόοοοοο
·        Ο Θέμος δεν πήγε στην Επιτροπή της Βουλής να καταθέσει
·        Έχει…ίκτερο…
·        Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, αποκαλύπτει το Hot Doc, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία αναφορικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση.
·        Ο … «στρατηγός» της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ
·        Πες μου ποιος είναι ο «στρατηγός» σου
·        Να σου πω τι ΔΕΝ είσαι…

·        Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πόρισμα της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Κατοχικών Οφειλών

·        Θα συζητηθεί
·        Σε τρία τέρμινα …
·        Κλειστός παραμένει για δεύτερη ημέρα ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών - Τριπόλεως - Καλαμάτας, στο 222ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Αγίου Φλώρου Μεσσηνίας και στα δύο ρεύματα και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας- Τρίπολης, λόγω της συσσώρευσης των υδάτων.
·        Και οι …φλώροι των κατασκευών…
·        Η συχνή σωματική άσκηση αντισταθμίζει, μέχρι ένα βαθμό τουλάχιστον, τις επιβλαβείς συνέπειες του αλκοόλ για την υγεία, καθώς όσοι άνθρωποι πίνουν τακτικά, αλλά ταυτόχρονα ασκούνται, έχουν μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα από οποιαδήποτε αιτία, σε σχέση με όσους πίνουν χωρίς να γυμνάζονται.
·        Φυσικό
·        Αφού το 1 χιλιόμετρο το κάνουν …πέντε
·        Πάνε ζικ-ζακ ,χικ…
·        Εφσυν:Ακούγοντας ο κ. Λοβέρδος τον ιδιοκτήτη του Ομίλου «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη να καταθέτει ενόρκως ότι τον Δεκέμβριο του 2014 ο τότε πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς τού είχε ζητήσει -ματαίως- να «κατεβάσει» από τα parapolitika.gr το γνωστό ηχητικό ντοκουμέντο του Κασιδιάρη (με τις φερόμενες συνομιλίες Ντογιάκου - Σαμαρά), κατέληξε: «Από τη διαδικασία προκύπτει πλέον ότι δεν υπήρξαμε ποτέ οι ευνοημένοι των ΜΜΕ».
·        ..Κουρτάκη πίνεις και δεν μας δίνεις;
·        Νέο … «όπλο»…
·        Ο. ..πύραυλος… αμολάει ρουκέτες
·        Καθημερινή:Εντυπωσιακή καταγράφεται η επίδραση του πρώτου μήνα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Πάρου στην επιβατική κίνηση, η οποία τριπλασιάστηκε. Η δυνατότητα προσέγγισης του νησιού με μεγαλύτερα αεροσκάφη εκτόξευσε την κίνηση της Olympic Air στις 18.725 επιβάτες τον Αύγουστο από 6.159 που εξυπηρετήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2015.
·        Είναι μακέτο –όπως επί χρόοοοονια- αυτό το έργο;
·        Καθημερινή: Στασιμότητα εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τις ελληνικές εξαγωγές και τον Ιούλιο, με συνέπεια από τις αρχές του έτους να καταγράφεται συνολικά υποχώρησή τους. Η υποχώρηση αυτή η οποία, εάν δεν συμπεριληφθούν τα πετρελαιοειδή, είναι χαμηλή σε όρους ποσοστών, 0,9% το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά σημαντική και συνάμα ανησυχητική: πρώτον, διότι το εξαγωγικό εμπόριο ήταν από τις αρχές της κρίσης μία από τις ελάχιστες «σανίδες σωτηρίας» για την ελληνική οικονομία και δεύτερον, διότι είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης που ο κλάδος εμφανίζει σημάδια εξάντλησης.
·        Αυτό όμως είναι …πακέτο…
·        Η Ικτίνος Μάρμαρα εξάγει σε 90 χώρες, με τις εξαγωγές να ξεπερνούν το 90% του συνολικού κύκλου εργασιών. Φέτος προστέθηκαν νέες αγορές, όπως το Μεξικό, το Πακιστάν, η Ρωσία αλλά και οι αγορές της Λατινικής Αμερικής. Παραδοσιακά η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα για την εγχώρια επιχείρηση.
·        Και από την άλλη το κτήνος των παράνομων εξορύξεων στην Πεντέλη…

·                Καθημερινή: Λιγότερο ευχαριστημένοι με την ποιότητα ζωής στην πόλη οι Αθηναίοι

·        Το ρεπορτάζ : Τα χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από την ποιότητα ζωής τους στην πόλη κατέγραψαν οι Αθηναίοι, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Eurostat για την αστική ζωή στην Ε.Ε. Η έκθεση αποτυπώνει τον βαθμό ικανοποίησης των Ευρωπαίων από τη ζωή στις πόλεις τους και δείχνει ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Ευρώπης των «28» είναι ικανοποιημένοι. Οι πλέον δυσαρεστημένοι είναι οι Αθηναίοι, με μόνο το 71% του πληθυσμού της ελληνικής πρωτεύουσας να είναι ικανοποιημένο από τη ζωή σε αυτήν, ενώ στην προτελευταία θέση είναι οι κάτοικοι της Ρώμης (το 80% δηλώνει ικανοποίηση), ενώ προηγούνται εκείνοι του Βουκουρεστίου και του Παρισιού (83%). Πάντως σε σύγκριση με το 2012, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται τώρα περισσότερο ευχαριστημένοι από την πόλη τους. Η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των ετών 2012-2015 καταγράφηκε στην Αθήνα (από 56% ποσοστό ικανοποίησης το 2010, σε 71% το 2015). Ακολουθεί η Βουδαπέστη (συν 6%), η Ρίγα και το Βίλνιους (συν 5%), οι Βρυξέλλες και η Μπρατισλάβα (συν 4%). Αντίθετα, ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών έχει μειωθεί ελαφρώς σε πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες: Αμστερνταμ, Βερολίνο και Λισσαβώνα (μείον 2%), Παρίσι και Ελσίνκι (μείον 1%).
·        Διαβάζοντας τον τίτλο συμπεραίνεις ότι επιδεινώθηκε η κατάσταση στην Αθήνα ενώ αντίθετα βελτιώθηκε κατά 13 μονάδες…
·        Τι να πεις για την …αντικειμενικότητα…
·        Δημοσιοκαφρίλα…
·        Ένας 70χρονος Αμερικανός, κάτοικος του Κάνσας, λήστεψε μια τράπεζα για να τον βάλουν φυλακή προκειμένου να... γλιτώσει από τη γυναίκα του, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη σε δικαστήριο αυτής της κεντρικής πολιτείας των ΗΠΑ.
·        Δεν που δεν…
·        Δεν πας φυλακή
·        Η μπέσα καθορίζει ένα πρότυπο συμπεριφοράς με βάση τις αξίες μιας ομάδας ατόμων. Τα μέλη της θεωρούν τις προφορικές δεσμεύσεις απαραβίαστες, ενώ επιταγή αποτελεί η απόδοση τιμής σε συντοπίτες και συγγενείς, σύμφωνα με τα εκάστοτε συμφέροντα και τους ηθικούς κανόνες της εποχής. Στην ύπαιθρο, η συμμετοχή σε πρακτικές που σχετίζονται με τη μπέσα μπορούσε και μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, όπως θανάτους αντιπάλων. Στην πράξη, λόγω της σύγχρονης αστικοποίησης το περιεχόμενο της μπέσας είναι συγγενικό με έννοιες όπως αξιοπιστία, αξιοπρέπεια και φιλότιμο. Για τα αναξιόπιστα άτομα, χρησιμοποιείται η λέξη μπαμπέσης
·        Σταύροοοοοοοοοοοοοο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς