Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μαρινάκης... τεσσάρων αστέρων

Βαγγέλης Μαρινάκης Παραπέμπονται σε δίκη για τέσσερα «βαριά» κακουργήματα ο Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλα 27 άτομα

Την παραπομπή σε δίκη για τέσσερα «βαριά» κακουργήματα πρότεινε, όπως αναμενόταν, χθες ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και για άλλα 27 άτομα (διαιτητές, ποδοσφαιριστές, προπονητής, παράγοντες) σχετικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.


Τα αδικήματα που αποδίδονται στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι: ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαινόταν τον χώρο του ποδοσφαίρου, απάτη κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες καθώς και αλλοίωση της έκβασης αποτελέσματος στοιχηματικών αγώνων.

Επιπλέον ο εισαγγελέας εισηγήθηκε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την προφυλάκιση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς έκρινε ότι παραβίασε τον έναν από τους τρεις περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί πέρυσι το καλοκαίρι, με τον οποίο του απαγορευόταν οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας επισημαίνει πως «συνέχισε να ασκεί την πραγματική διοίκηση της ομάδας προσλαμβάνοντας ο ίδιος παίκτες, προπονητές και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ κάθε στιγμή προς την κοινωνία, με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύοντας εξακολουθητικώς ότι παραμένει όχι μόνο τυπικά πρόεδρος αλλά και ουσιαστικά, ασκώντας στο ακέραιο όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες που περικλείονται στο προεδρικό αξίωμα».

Ο Β. Μαρινάκης είχε δηλώσει ότι «ο Θρύλος θα συνεχίσει να σαρώνει τα πάντα για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια», κάτι που ερμηνεύτηκε από τον Στ. Δασκαλόπουλο ότι «προμηνύει τη διά παρομοίων αξιοποίνων πράξεων επιδίωξη στόχων προς παράνομο όφελος του ιδίου και της ΠΑΕ της οποίας είναι πρόεδρος».

Αντεπίθεση

Στην αντεπίθεση πέρασε ο νέος καναλάρχης καταθέτοντας μήνυση και νέα (όγδοη στη σειρά, οι υπόλοιπες έχουν όλες απορριφθεί) πειθαρχική αναφορά εις βάρος του εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλου.

Σε χθεσινή, σκληρή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εισαγγελική πρόταση, που ήταν προαποφασισμένη «από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, από την πρώτη μέρα που άρχισε η ανάκριση για αυτά τα κατασκευασμένα αδικήματα, τα οποία στρέφονται ουσιαστικά κατά του Ολυμπιακού και της δραστηριότητάς μου στην πρόοδο της ομάδας.

Μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ισχυρίζεται πως υπάρχει μεθόδευση, με σκοπό τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς του «γιατί με θέλουν έξω από το ποδόσφαιρο και μακριά από τον Ολυμπιακό», όπως λέει.

Ως προς την πρόταση προφυλάκισης, λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, ο Β. Μαρινάκης θυμίζει την αντίθετη κρίση του αρμόδιου ανακριτή, όσο και του ίδιου του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου τον περασμένο Μάρτιο.
Πρόκειται για αναφορά στη χορήγηση άδειας ώστε να παραστεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στη συγκέντρωση των επενδυτών του ποδοσφαίρου που διοργάνωνε ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής.

Η σιωπή

Η είδηση της παραπομπής Μαρινάκη αναπαρήχθη από το σύνολο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης με τις εξαιρέσεις του «Πρώτου Θέματος» και των «Παραπολιτικών», δύο μέσων που διατηρούν εκλεκτικές σχέσεις με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα οποία «έχασαν» την είδηση.

Για την παραπομπή ή μη του Βαγγέλη Μαρινάκη και των υπόλοιπων 27 κατηγορουμένων αλλά και για το θέμα της κράτησής του θα αποφανθεί το Συμβούλιο των Εφετών που θα συνεδριάσει προσεχώς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, ειδικά σε μια περίοδο έντονων διεργασιών τόσο στον χώρο του ποδοσφαίρου όσο και στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, όπου μετά τη δημοπράτηση των αδειών έχουν ξεκινήσει οι παρασκηνιακές συζητήσεις, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε επιχειρηματικές συμμαχίες, οι οποίες πριν από λίγο καιρό έμοιαζαν, με ποδοσφαιρικούς όρους, αδύνατες.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Και με την άδειά του τι θα γίνει;

Βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη (και δεν είναι ο μόνος) αλλά ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, συνεχίζει τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα στον χώρο της μικρής οθόνης.
Αλλωστε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να υπάρξει πρόβλημα πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως θα έχει τη δυνατότητα να μεταβιβάσει τις μετοχές του, ακόμα και με δωρεά...

Ο εφοπλιστής και προσεχώς καναλάρχης, καθώς εξασφάλισε στη δημοπρασία την τέταρτη και τελευταία άδεια περιεχομένου για τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας με προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ, έχει ζητήσει από τα στελέχη του να ολοκληρώσουν σύντομα το οργανόγραμμα του νέου καναλιού.

Τη βασική ευθύνη έχει αναλάβει η διευθύνουσα σύμβουλος της Αλτερ Εγκο Εύη Κουτσαυτάκη, αλλά το κανάλι μπορεί να μην είναι και... τόσο νέο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νέοι καναλάρχες (Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας) θα ήθελαν να έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να βάλουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους, πιθανότατα έως και το τέλος Νοεμβρίου, αν όχι της χρονιάς.

Κι αυτό διότι οι «παλιοί» Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ) και Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1) έχουν σαφές προβάδισμα, καθώς διαθέτουν ολοκληρωμένες υποδομές (κτιριακές και τεχνολογικές) αλλά και εξασφαλισμένα «χαρτιά» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν και θα μπουν από νωρίς στο «κόλπο» διεκδικώντας όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα.

Οι δύο νέοι όμως θα χρειαστούν χρόνο για υποδομές, στελέχωση, παραγωγές και πάει λέγοντας. Εκτός κι αν προκύψουν... συμφωνίες, συμπράξεις, εξαγορές. Κάτι που φαίνεται να συζητιέται όλο και περισσότερο...

Εκτός λοιπόν από τη συνάντηση του Ι.-Β. Καλογρίτσα με τον Δημήτρη Κοντομηνά του ALPHA που θα γίνει (σχετικό ρεπορτάζ ακριβώς δίπλα), ακούγονται ήδη σενάρια και για άλλες επαφές, ίσως ακόμα και εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνάντηση με τον Δ. Κοντομηνά δεν αποκλείεται να επιδιώξει και ο Β. Μαρινάκης, ο οποίος φαίνεται ότι θα επιχειρήσει διερευνητικές επαφές και με στελέχη του STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη), το οποίο επίσης δεν πήρε άδεια κατά την πρόσφατη διαδικασία.

Μια συμφωνία με ένα από τα δύο προαναφερόμενα κανάλια, που είναι έτοιμα και από πλευράς εξοπλισμού και από πλευράς παραγωγών, θα επιταχύνει τη διαδικασία και θα βάλει τον Β. Μαρινάκη πιο γρήγορα στο «παιχνίδι».

Το θέμα είναι αν και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς συμφωνίες αυτού του τύπου θα έδιναν ανάσες και στους εργαζομένους των δύο καναλιών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση...

Πηγή: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς