Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Εκ του πονηρού το μάθημα κολύμβησης κι ας πνίγονται!


Υπερρεαλιστική η αρνητική επιστολή που έστειλε ο αντιδήμαρχος Ανδρ. Αθανασόπουλος (φωτογρ.) στον Υπ. Παιδείας για την εξυπηρέτηση των μαθητών δημοτικού που χρήζουν μαθήματος κολύμβησης.



Υπερρεαλιστικές διεκδικήσεις, σε καιρό οικονομικής κρίσης, από τον αντιδήμαρχο Πατρέων σε μία χώρα που θεωρείται χερσόνησος της Μεσογείου με την δική της Πολυνησία


Εκ του πονηρού το υποχρεωτικό μάθημα της κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία, αναφέρει σε επιστολή του ο αντιδήμαρχος Πατρέων Ανδρ. Αθανασόπουλος. Κι ας πνίγονται παιδιά σε μία χώρα που θεωρείται χερσόνησος της Μεσογείου με την δική της Πολυνησία.

Δώστε μας λεφτά, χρήματα, σε δολάρια κατά προτίμηση, όχι ευρώ γιατί είναι των ευρωκαπιταλιστών, δώστε μας χλώριο, νάτριο, ύδωρ, οχήματα μετακίνησης, ήλιο (από αυτόν πράγματι έχουμε έλλειψη) γυμναστές, καθηγητές, δασκάλους, βοηθούς, παραβοηθούς, μασέρ, κοινό να μας χειροκροτεί, μπουρνούζια, πετσέτες, ξαπλώστρες και εάν έχουμε ξεχάσει κάτι, πάλι σας στέλνουμε μία επιστολή με τα υπόλοιπα αιτήματά μας.

Προς το παρόν μην ξεχάσετε, ζητάμε να απασχοληθεί μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό εκπαιδευτικών, γυμναστών κ.ο.κ.

Τουτέστιν, τα θέλουμε όλα και δεν μας φθάνουν κι ας είμαστε μία χώρα σε οικονομική κρ΄ση με δεσπόζουσα την επιτροπεία. Παρεμπιπτόντως  προ ημερών ο Δήμαρχος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για επικείμενο κλείσιμο του Βρεφοκομείου και να που χθες ο Αντιδήμαρχος Τουλγαρίδης με επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει πως  το μεν τμήμα των βρεφών είναι πλήρες και υπάρχουν γονείς με εντολή του Υπουργείου στα χέρια τους και δεν υφίστανται δομές να τα τοποθετήσουν, ενώ το τμήμα παιδιών του Βρεφοκομείου διαθέτει θέσεις ελεύθερες και ζητά από τον υπ. Εσωτ. την άδεια να δεχθεί τουλάχιστον 24 θέσεις ακόμη, να μετατραπούν για φιλοξενία βρεφών. Ποιος μπορεί να φέρει αντίρρηση σε αυτήν την λογική πρόταση;
   
Αντίθετα ακούγεται υπερρεαλιστική η επιστολή που έστειλε ο αντιδήμαρχος Ανδρ. Αθανασόπουλος στον Υπ. Παιδείας.

Διότι όποιος βαριέται να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει!

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Δήμου Πατρέων προς τα ΜΜΕ, επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου για το μάθημα κολύμβησης, η οποία το καθιστά υποχρεωτικό για τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού.

Στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,         

    Με εγκύκλιο σας, γνωστοποιείτε ότι καθίσταται υποχρεωτικό  το μάθημα της κολύμβησης στην  Γ΄ Τάξη Δημοτικού και σε ειδικές περιπτώσεις στην  Δ΄ Τάξη.

     Με την συγκεκριμένη εγκύκλιο δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες για την εφαρμογή της στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

   Ποιος θα πληρώνει την μετακίνηση των μαθητών προς το κολυμβητήριο; Τον εξοπλισμό που απαιτείται; με ποιούς εκπαιδευτικούς – γυμναστές θα διεξάγεται το μάθημα;

Οι υπόλοιποι μαθητές των άλλων τάξεων γιατί εξαιρούνται;

     Eκτιμούμε πως η συγκεκριμένη περίοδος ανακοίνωσης της “νέας” πρωτοβουλίας του υπουργείου σας δεν είναι “τυχαία” ούτε “αθώα”.
   
 Γίνεται την στιγμή που  το δημόσιο σχολείο δέχεται τις επιπτώσεις της ολομέτωπης επίθεσης από την Κυβέρνηση σας από την εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων του 3ου  μνημονίου  της Ε.Ε., του Ο.Ο.ΣΑ.

     Έρχεται να καλλιεργήσει “εντυπώσεις”, να λειτουργήσει σαν “αντιπερισπασμός”: Στις ελλείψεις μόνιμου εκπαιδευτικού βοηθητικού προσωπικού, στην κατά 60% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές, στην απαγόρευση προσλήψεων  μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού στην Τοπική Διοίκηση, αλλά και στην κατάργηση διδακτικών ωρών, ενισχυτικής διδασκαλίας, Τμημάτων Ένταξης και παράλληλης στήριξης  που δημιουργούν επί πλέον προβλήματα στις ήδη ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Δημόσιο Σχολείο, υπονομεύοντας την διάθεση εκπαιδευτικών, μαθητών-μαθητριών για μόρφωση. 

Κύριε Υπουργέ,

  Θεωρούμε πως η κολύμβηση όπως και τα υπόλοιπα αθλήματα είναι απαραίτητα εργαλεία για την διαμόρφωση υγιούς προσωπικότητας κάθε νέου και περιέχονται στο υποχρεωτικό πρόγραμμα άθλησης του δημόσιου σχολείου.

Απαιτούμε για το μάθημα της κολύμβησης σε αυτή την φάση:

1.     Να καλύπτονται τα έξοδα από το κράτος στο σύνολο τους.
2.     Να απασχοληθεί μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό εκπαιδευτικών, Γυμναστών.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων που είναι δίκαια και αναγκαία για τα σχολεία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς