Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μόνιμες καθαρίστριες σχολείων ζητά ο Δήμος Πατρέων





Ενημέρωσαν οι αντιδήμαρχοι, ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να διεκδικεί από την κυβέρνηση την μονιμοποίηση των συγκεκριμένων 160 συμβασιούχων καθαριστριών.


Πάντως εντύπωση προκαλεί  η αιδήμων σιωπή εκ μέρους του Αντιδημάρχου Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλου, για την κατάργηση  του 67ου Δημοτικού Σχολείου

Με το Δ.Σ. του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών του Δήμου Πατρέων συναντήθηκαν σήμερα οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος και Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της λειτουργίας των σχολείων, της συντήρησης και της καθαριότητας. Η Δημοτική Αρχή και ο Σύλλογος θα συντονίσουν με κοινές πρωτοβουλίες την δράση τους για διεκδίκηση σταθερής εργασίας με δικαιώματα και τα άλλα ζητήματα, που αφορούν την Παιδεία.

Ενημέρωσαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να διεκδικεί από την κυβέρνηση την μονιμοποίηση των συγκεκριμένων 160 συμβασιούχων καθαριστριών.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η μείωση κατά 60% της επιχορήγησης των σχολείων, που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ενημέρωσαν τους αντιδημάρχους ότι μόλις χθες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε σε νέα μεγάλη μείωση στο κονδύλι του Υπουργείου Παιδείας, που προορίζεται για τις πληρωμές τους. Το αποτέλεσμα είναι η νέα προκλητική περικοπή από 10 μέχρι 15% στους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης των 200 και 300 ευρώ.

Πάντως εντύπωση προκαλεί  η αιδήμων σιωπή εκ μέρους του Αντιδημάρχου Παιδείας Ανδρέα Αθανασόπουλου, που ενώ είναι λαλίστατος για όποια άλλα ζητήματα, που δεν αφορούν το αντικείμενο αρμοδιότητάς του, στο ζήτημα της κατάργησης του 67ου Δημοτικού Σχολείου Ζαρουχλεΐκων δεν βγάζει άχνα.

 

Και να σκεφθεί κανείς ότι την πρώτη φορά αγιασμού του Δημοτικού Σχολείου, κατά την έναρξη της θητείας του, επέλεξε αυτός και ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης να δώσουν παρών και να εξαγγείλουν την συμπαράστασή τους!  

 

Το εάν έχει σχέση με τα εικαζόμενα περί άτυπης συμφωνίας για το χώρο του 67ου με την Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση ή με κυβερνητικά στελέχη, αυτό θα φανεί από την εξυπηρέτηση που θα εμφανισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς