Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Φωτιές από την ανακοίνωση του ΟΛΠΑ για το ν. Πάρκο



Μήπως πρόκειται για υπερβολή, δίκην σχήματος λόγου; Διότι σε σημερινές δραχμικές τιμές, ήτοι 340 εκατομμύρια, δεν θα στοίχιζε ούτε το αεροδρόμιο, που είχε οραματιστεί για την κατασκευή του στην ίδια λωρίδα διαδρόμου του νοτίου Πάρκου ο αείμνηστος Θόδωρος  Άννινος, δήμαρχος των Πατρέων και των υπερβολών, την δεκαετία '70 - '80!


Αν αληθεύει, τότε ούτε το κόστος του αεροδρομίου που οραματίστηκε ο αείμνηστος δήμαρχος Πατρέων Θ. Άννινος, δεν θα έφτανε τόσο!

Αναγκαία η παράθεση στοιχείων εκ μέρους του Δήμου Πατρέων


«...αντί η δημοτική αρχή να πρωτοστατήσει και να συνεργασθεί με την κυβέρνηση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο η διαδικασία της οριστικής παραχώρησης αλλά και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, συνεχίζει να παίζει μικροκομματικά παιχνίδια εντυπώσεων».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σχετικά με την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, στον Δήμο Πατρέων εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Κι αυτά ενώ η ανακοίνωση του ΟΛΠΑ χθες, πρόσθεσε νέα στοιχεία στην υπόθεση της διαμόρφωσης του παραλιακού νοτίου Πάρκου, με την ανταπόκριση στο αίτημα Πελετίδη, ανεβάζοντας την συνολική συμβολή του Οργανισμού στα 147.230 χιλ. ευρώ.

Πρόκειται για ποσό που κρίθηκε ανεπαρκές, από τον σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Κεραμιδά, για το συνολικό κόστος κατασκευής, το  οποίο στον διαδικτυακό διάλογο, που έλαβε χώρα χθες μεταξύ αυτού και συνομιλητών του, με αφορμή την ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, ανέβασε την δαπάνη χρημάτων για το έργο στο ένα εκατομμύριο!

Μετά από αυτό, άναψε ο διάλογος στα διαδικτυακά μέσα, καθώς ανεφύη το ερώτημα, γιατί αυτό δεν πέρασε στην Διαύγεια  και κυρίως γιατί δεν ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη;

Είναι όντως έτσι; Ή μήπως πρόκειται για υπερβολή, δίκην σχήματος λόγου; Διότι σε σημερινές δραχμικές τιμές, ήτοι 340 εκατομμύρια, δεν θα στοίχιζε ούτε το αεροδρόμιο, που είχε οραματιστεί για την κατασκευή του στην ίδια λωρίδα διαδρόμου του νοτίου Πάρκου ο αείμνηστος Θόδωρος  Άννινος, δήμαρχος των Πατρέων και των υπερβολών!   

Επ΄ αυτού είναι ιδιαιτέρως επιθυμητή μία απάντηση από τον κ. Δήμαρχο, τεκμηριωμένη με την παράθεση των οικονομικών στοιχείων, εάν έχει να παραθέσει νεότερα, από αυτά που παρέθεσε προ καιρού, όπου λίγο-πολύ μας ενημέρωνε ότι το κόστος διαμόρφωσης δεν βάρυνε τον δημότη.

Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιήθηκε η μπολντόζα του Δήμου που έμεινε επί χρόνια σχολάζουσα, αλλά με μόνον αυτό το στοιχείο πως να τεκμηριωθεί άποψη περί ολότητας του έργου;

Μετά την παράθεση στοιχείων εκ μέρους του ΟΛΠΑ καλό θα ήταν να ακολουθήσει και ο Δήμος Πατρέων.
Στο μεταξύ πάρετε μία γεύση, από τη φωτιά που άναψε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ κ. Κοντοές, με την παράθεση των στοιχείων της συμβολής του:

 


ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:

* Καμία σκέψη για παραχώρηση του λιμανιού της Πάτρας...
* Η ΡΑΠ διαφωνεί με την... πατάτα της κινητοποίησης
* Α. Παναγιωτόπουλος: Η κινητοποίηση του Δήμου πρέπει να ανασταλεί!
* 147 χιλ. ευρώ του ΟΛΠΑ στη διαμόρφωση νότιου Πάρκο...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς