Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Βασίλης Λεβέντης: «Ο Τσίπρας φέρθηκε σαν άντρας»

Θέλει ο Κουτσούμπας να δοθούν 50 έδρες δώρο στον Μητσοτάκη;
Σταθερός συμπαραστάτης στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου εμφανίζεται ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει (Mega) ότι ευχαριστήθηκε από την κατατεθειμένη πρόταση «γιατί ο Τσίπρας φέρθηκε σαν άντρας σε ό,τι συμφωνήσαμε».


«Η αυτοδυναμία κατέστρεψε τη χώρα» είπε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, ενώ ισχυρίστηκε ότι είπε στον πρωθυπουργό: «Εχεις κάνει 2.000 λάθη από τότε που ανέλαβες. Αν κάνεις την απλή αναλογική, επειδή γυρίζει σελίδα ο τόπος και από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις πάμε σε κουλτούρα συνεργασιών, θα μείνεις στην Ιστορία».

Εξηγώντας τη θέση του κόμματός του ενάντια στο σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών ο Βασίλης Λεβέντης υπογράμμισε ότι «από σπόντα βγαίνει η έδρα με το σπάσιμο των περιφερειών» συμπληρώνοντας ότι «ως πρόεδρος πρέπει να ελέγχω την κοινοβουλευτική μου ομάδα» και να «γνωρίζω ότι όσοι μπουν στη Βουλή θα είναι πιστοί και αφοσιωμένοι».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα παράσχει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο, εάν η κυβέρνηση αναδιπλωθεί σε απαίτηση της Φώφης Γεννηματά για σπάσιμο των περιφερειών με αντάλλαγμα την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από το ΠΑΣΟΚ.

Εστρεψε πάντως τα πυρά του κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και του γ.γ. του ΚΚΕ.

«Νομιμοποιείται η Γεννηματά ή ο Κουτσούμπας να μην ψηφίσουν απλή αναλογική; Θέλει ο Κουτσούμπας να δοθούν 50 έδρες δώρο στον Μητσοτάκη; Αρα ανοίγει τον δρόμο του Μητσοτάκη ο Κουτσούμπας. Οποιος δεν ψηφίσει υπηρετεί τα σχέδια Μητσοτάκη και ο λαός θα τον τιμωρήσει. Οποιος δεν συντείνει στο να βρεθούν 200 ψήφοι, βοηθά τον Μητσοτάκη να βγει ή πανίσχυρος ή αυτοδύναμος. Ούτε η Γεννηματά θα έχει δικαιολογία, ούτε ο Κουτσούμπας. Τελεία και παύλα. Τον Θεοδωράκη δεν τον σχολιάζω γιατί τα έχει βρει προφανώς με τον Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Νίκος Σβέρκος-http://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς