Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Επιστολή στην κα Κατσέλη, από συνταξιούχο Τραπεζικό



Απηυδισμένος από την πρακτική των τραπεζών, Πατρινός, απευθύνεται προς την Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια

«Γιατί να αποπληρώσουν τα κόκκινα δάνεια τα παιδιά μας, τα τραγικά θύματα αυτής της κατάστασης, για την οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη όταν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ζούμε στερούμενοι τα άκρως απαραίτητα για να βγάλουμε τον μήνα, έχοντας χάσει την αξιοπρέπειά μας και την υγεία μας».


«Ποιοι “έξυπνοι”, και επί τη βάσει ποίας λογικής, ηθικής και δημοκρατικής αρχής, αποφάσισαν οι Τράπεζες να μπορούν να πωλούν τα δάνειά μας σε ξένα funds σε ποσοστό 10% και 20% του υπολοίπου τους, και δεν τις υποχρεώνουν να κάνουν την ίδια πρόταση πρώτα στους δανειολήπτες; Γιατί επιτρέπετε αυτήν την αδικία;».


Τα παραπάνω περιέχονται σε επιστολή Πατρινού συνταξιούχου από τον τραπεζικό χώρο, προς το Istologio G. Mosxou, που απηυδισμένος από την πρακτική των Τραπεζών έναντι των δανειοληπτών, καταφεύγει με την δημοσιοποίησή της, στην Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κα Λούκα Κατσέλη.


Στην επιστολή του αναφέρονται τα παρακάτω:


«ΠΡΟΣ ΤΗΝ
Αξιότιμο Κυρία
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
                                                                                                                                                  22.7.2016
ΠΡΟΕΔΡΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
                                            


Κυρία Πρόεδρε,

Επικαλούμενος τις Δημοκρατικές Αρχές σας, σας παραθέτω τις απόψεις μου για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, απόψεις αυτονόητες για μια Δημοκρατική Χώρα και τις Αρχές του Δικαίου.


-Πως είναι δυνατόν να υπάρχει απαίτηση να αποπληρωθούν στο 100% τα οφειλόμενα δάνεια, όταν οι συντάξεις μαζί με την μείωση του αφορολόγητου και τον ΕΝΦΙΑ καθώς και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, έχουν περιορίσει τα εισοδήματά μας πάνω από 55%.

-Πως είναι δυνατόν να υπάρχει η εν λόγω απαίτηση, όταν η αξία των ακινήτων  έχει μειωθεί πάνω από 40%.

-Πως είναι δυνατόν, αντί να προτείνονται εφικτές και αποτελεσματικές λύσεις για οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, οι Τράπεζες να ζητούν να αποδεχθούμε προσωρινά μέτρα, που ουσιαστικά μεταθέτουν το πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια, λέτε και θα ξεπεράσουμε τα 100 χρόνια ζωής για να μπορέσουμε να τα αποπληρώσουμε, διαφορετικά να τα αποπληρώσουν τα παιδιά μας, τα τραγικά θύματα αυτής της κατάστασης, για την οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη, όταν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ζούμε στερούμενοι τα άκρως απαραίτητα για να βγάλουμε τον μήνα, έχοντας χάσει την αξιοπρέπειά μας και την υγεία μας.


Δεν μπορεί να τίθεται
 θέμα ελάφρυνσης χρέους για την χώρα μας, με την μείωση του οφειλόμενου ποσού, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, και το ίδιο να μην τίθεται, ευθέως, και για τους πολίτες με κόκκινα δάνεια.


Η εναλλακτική πρόταση, για την μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση της διάρκειας του χρέους, που κατά την άποψή μου πρέπει να αποτελεί την τελευταία λύση, για την Χώρα μας μπορεί να είναι εφικτή, για τους δανειολήπτες,
 όμως είναι εμπαιγμός και σίγουρα τιμωρία τουλάχιστον δύο γενεών, χωρίς να φταίνε σε τίποτα. 


-Όταν είχαμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τώρα υποχρεούμεθα να έχουμε συμμετοχή στα φάρμακα πάνω από 50%. Γιατροί όλων των ειδικοτήτων να μην είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και να χρειάζεται να τους πληρώσουμε από την σύνταξή μας, πέραν των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι οι οποίοι μας βλέπουν σαν κατακάθι και δεν τους ενδιαφέρει αν ζήσουμε ή αν θα πεθάνουμε και έτσι αναγκαζόμαστε και για τις περιπτώσεις αυτές να απευθυνόμαστε σε μη συμβεβλημένους, με επιβάρυνσή μας.

-Πως είναι δυνατόν, όταν υπάρχουν οικογένειες με παιδιά άνω των 30 ετών άνεργα!!, να υπάρχει η απαίτηση, αυτά να φορτωθούν τα χρέη μας αντί να δοθούν κίνητρα να γίνουν παραγωγικοί, που καταστράφηκαν, γιατί στην ηλικία που έφθασαν πότε θα εργασθούν και πότε θα κάνουν οικογένεια;

-Ποιοι “έξυπνοι”, και επί τη βάσει ποίας λογικής, ηθικής και δημοκρατικής αρχής, αποφάσισαν οι Τράπεζες να μπορούν να πωλούν τα δάνειά μας σε ξένα funds σε ποσοστό 10% και 20% του υπολοίπου τους, και δεν τις υποχρεώνουν να κάνουν την ίδια πρόταση πρώτα στους δανειολήπτες; Γιατί επιτρέπετε αυτήν την αδικία;


Ενδεχομένως κάποιοι να υποστηρίξουν... γιατί δεν καταβάλεις ότι μπορείς για να δείξεις και τις προθέσεις σου. Η απάντηση είναι πως και να μπορούσες να καταθέσεις ένα ποσό, αν δεν υπάρχει προοπτική εξοφλήσεως με βάση τα εισοδήματα του κάθε ενός, τότε θα ήταν σαν να κάνεις μια τρύπα στο νερό, αφού το κεφάλαιο θα εξακολουθούσε να αυξάνεται.


Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα έχει η οικογένειά μας και τα παιδιά μας αν μάλιστα
  είναι άνεργα που προσπαθούμε να τα κρατήσουμε όρθια. Στο κάτω- κάτω, όπως ζημιώσαμε εμείς με τις διάφορες περικοπές των συντάξεών μας να ζημιώσουν και οι Τράπεζες, γιατί δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια για να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή σαν συνταξιούχοι, και όχι να ζούμε στερούμενοι τα στοιχειώδη.


Πολλοί πολιτικοί, που τους παρακολουθούμε στην τηλεόραση και φρίττουμε που δήθεν οργισμένοι  καταφέρονται ο ένας για τον άλλον, υποκρινόμενοι σαν να πρωταγωνιστούν σε θεατρική παράσταση,  υποστηρίζουν ότι πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα και αποκρύπτουν ότι για να σωθεί η Ελλάδα πρώτα πρέπει να σωθούν οι πολίτες της!!! 


Επί τέλους πρέπει να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας για χιλιάδες δανειολήπτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν και να δοθεί ένα τέλος στην  αβεβαιότητα που ζούνε, που δεν  ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν αύριο, χωρίς ελπίδα και όνειρα, σαν πρόβατα επί σφαγή.


Ευχαριστώ για το χρόνο σας 


Με εκτίμηση

Α.Α.
Συνταξιούχος
_____________
(Σ.σ.: Τα πλήρη στοιχεία του συνταξιούχου, τα κρατούμε και είναι στην διάθεση των ενδιαφερομένων, εφ' όσον μας ζητηθούν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς