Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η ΝΔ επιθυμεί να συνεχιστεί η ασυδοσία στα ΜΜΕ


Σκληρή απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τα όσα νωρίτερα ισχυρίστηκε, περί επέμβασης στην Κυβέρνηση για το Ν/Σ της αδειοδότησης των καναλιών, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο Γ. Κουμουτσάκος επιθυμεί να συνεχιστεί η  ασυδοσία στο χώρο των ΜΜΕ.


«Ζητούμε συγγνώμη γιατί βιαστήκαμε να υποθέσουμε ότι η ηχώ της διαπλοκής, η ΝΔ δηλαδή, ενδεχομένως να σιωπούσε. Έπρεπε να αναμένουμε ότι θα ταυτίζονταν –έστω και με χρόνοκαθυστέρηση- με όσους επιθυμούν να συνεχιστεί η  ασυδοσία στο χώρο των ΜΜΕ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει:

«Για «καθεστώς» έγραψε το «Βήμα», για «κόλαφο» μίλησε η «Καθημερινή». Αναμάσησε και τους δύο όρους ή ΝΔ. Προβλεπόμενοι και θλιβεροί».

Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κουμουτσάκος

«Η επιστολή - κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιό της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, α συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες, να ελέγξει τη ενημέρωση των Ελλήνων» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του «Υπουργού Προπαγάνδας», η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της κυβέρνησης.

Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα.

Η απάντηση που έσπευσε να εκδόσει το Υπ. Επικρατείας του κ. Παππάς, είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται. Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό.

Το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει» αναφέρει και συμπληρώνει:

«Ο νόμος «Παπά - Σπίρτζη» πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από «Υπουργούς - καναλάρχες».

Οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:  Αύριο Δευτέρα κρίνεται στο ΣτΕ η τύχη των καναλαρχών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς