Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

109 καθαρίστριες με 4μηνη σύμβαση στο Νοσοκομείο Ρίου


Η εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 97 του Ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21/τ.Α/21-2-2016) και του άρθρου 51 του Ν.4384/2016 (ΦΕΚ 78/τ.Α’/26-4-2016), τίθεται σε ισχύ και στο Νοσοκομείο Ρίου για να τεθούν εκτός Καθαριότητας οι ιδιώτες εργολάβοι.


 Η πρόσκληση που εκδόθηκε καλεί τις εργαζόμενες στο ιδιωτικό συνεργείο του ΠΠΝΠ να εκδηλώσουν ενδιαφέρον


Έχοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. 19/28.6.2016 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Γ.Ν.Π «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ», ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου Πατρών Θόδ. Πισιμίσης, προκήρυξε διαγωνισμό για 109 θέσεις καθαρισμού, 4μηνης διάρκειας,  με την υπ' πρωτ. 14907/15-7-2016 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των χώρων του, η οποία κυρίως απευθύνεται στους εργαζόμενους νυν και πρώην που ασχολούνταν για τον καθαρισμό του νοσηλευτικού Ιδρύματος, υπαγόμενοι σε συνεργείο ιδιώτη.
Με την πρόσκληση προβλέπεται ατομική σύμβαση εργασίας με την διοίκηση του νοσοκομείου, όπου θα παρέχει οικονομικές απολαβές σύμφωνα με αυτόν του μονίμου υπαλλήλου καθαριότητας και  το ισχύον ενιαίο μισθολόγιο και ασφαλιστική κάλυψη πλήρη με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Το ωράριο εργασίας θα καθορίζει η υπηρεσία, αναλόγως των αναγκών και συνθηκών του ιδρύματος.
Στην Πρόσκληση, μεταξύ πολλών άλλων αναφέρονται και τα παρακάτω:
 «Όσοι/όσες  καθαριστές-καθαρίστριες που απασχολούνταν ή απασχολούνται στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με αίτησή τους, για τη σύναψη ατομικής σύμβασης μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των χώρων του Νοσοκομείου, για κάλυψη εκατόν εννέα (109) θέσεων.
Η διάρκεια των συμβάσεων μίσθωσης έργου για την καθαριότητα θα είναι τετράμηνης διάρκειας και συγκεκριμένα από 7/10/2016 έως 6/02/2017.
Στη διαδικασία συμμετέχουν οι ιδιώτες καθαριστές και καθαρίστριες οι οποίοι:
 Α.  Εξακολουθούν να απασχολούνται ή απασχολούνταν για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα στο παρελθόν με οποιαδήποτε έννομη σχέση εργασίας στην καθαριότητα του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».
 Β. Δεν συντρέχουν οι αρνητικές προϋποθέσεις του άρθρου 8 του Ν.3528/2007 (Α΄ 26) και του άρθρου 43 παρ.1 του Π.Δ.60/2007 (Α΄64).
Η επιλογή θα γίνει  από τριμελή επιτροπή που καθορίστηκε με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, σύμφωνα με αντικειμενικά κριτήρια κατά την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας :
1. Μεγαλύτερη προϋπηρεσία στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Π.Γ.Ν.Π.
«ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ».
2. Μεγαλύτερη προϋπηρεσία στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας οπουδήποτε.
3. Άνεργοι κατόπιν καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας τους.
4. Άνεργοι από οποιαδήποτε αιτία.
Ειδικότερα οι εν λόγω εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εταιρείες, οι οποίες παρείχαν υπηρεσίες καθαριότητας σε περισσότερους από έναν Φορείς, δύνανται να συνάψουν ατομική σύμβαση μίσθωσης έργου για την καθαριότητα σε έναν μόνο Φορέα.
Οι συμβάσεις των φυσικών προσώπων που θα συναφθούν, θα αφορούν παροχή υπηρεσιών καθαριότητας σε ωράριο το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες όπως θα αποτυπώνονται στο εβδομαδιαίο/ωριαίο πρόγραμμα Τμήματος Επιστασίας και δη σε 8/ωρο, 4/ωρο ή 5/ωρο κ.λπ. Ρητώς ορίζεται ότι οι συμβάσεις αυτές δεν θα διέπονται από τις διατάξεις περί εξαρτημένης εργασίας.
Η μηνιαία αμοιβή για κάθε ατομική σύμβαση μίσθωσης έργου ανέρχεται σε ποσό ίσο με τις μικτές μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνει ένας μόνιμος υπάλληλος καθαριότητας κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) στον ίδιο Φορέα, σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο Ν.4354/15 και θα διαμορφώνεται αναλογικά προς το ωράριο ημερήσιας παροχής του έργου.
Τα πρόσωπα που συνάπτουν τις συμβάσεις αυτές θα υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και θα διενεργείται η καταβολή της αμοιβής και η παρακράτηση εισφορών και οι λοιπές τυχόν κρατήσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην νομοθεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τους απασχολούμενους με σύμβαση έργου κατά κύριο ή συγκύριο επάγγελμα και την κείμενη νομοθεσία.
 Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 20/7/2016 έως και 29/7/2016, μέχρι ώρα 15:00 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1) Αντίγραφο Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή για τους αλλοδαπούς νόμιμη άδεια διαμονής που παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, για την παροχή έργου π.χ. Ε.Δ.Τ.Ο., Άδεια Διαμονής για Παροχή Υπηρεσιών ή Έργου, επί Μακρόν Διαμένοντος κλπ.
2) Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου Γενικής Χρήσης.
3) Οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο της παροχής υπηρεσίας καθαριότητας στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο δηλαδή :
 α) βεβαίωση εργοδότη που θα αναγράφεται το χρονικό διάστημα και ο τόπος της απασχόλησης ή
β) κατάλογος ενσήμων ΙΚΑ, με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου που θα αναγράφει τόσο το χρονικό διάστημα παροχής εργασίας καθαριότητας όσο και τον συγκεκριμένο τόπο (κτίριο ή υπηρεσία) της απασχόλησής του ή γ) αντίγραφο σύμβασης εργασίας ή γνωστοποίηση όρων ατομικής συμβάσεως εργασίας ή σύμβαση έργου με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου που θα αναγράφει τόσο το χρονικό διάστημα παροχής εργασίας καθαριότητας όσο και τον συγκεκριμένο τόπο (κτίριο ή υπηρεσία) της απασχόλησής του.
4) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του ενδιαφερόμενου καμία από τις περιπτώσεις του άρθρου 8 παρ.1 του ν.3528/2007 και του άρθρου 43 παρ.1 του Π.Δ.60/2007.
5) (για ειδικές περιπτώσεις) Καταγγελία Συμβάσεως εργασίας και Βεβαίωση Ανεργίας.
6) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε ισχύ.
Τα δικαιολογητικά παραδίδονται σε σφραγισμένο φάκελο μέχρι την ημερομηνία και ώρα υποβολής των αιτήσεων.
Ο φάκελος θα υποβληθεί είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή είτε ταχυδρομικά, στο Πρωτόκολλο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» - Ρίον , Πάτρα ΤΚ 26500.
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα της αιτήσεως και της υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 παρ. 4 του Ν. 1599/1986:
α) στο Πρωτόκολλο του Νοσοκομείου.
β) στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς