Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

100 και μία ψήφοι θα είναι σωτήριες για τον Κυριάκο

Φωτογραφία αρχείου.

Από όσους αμφισβητούν πια ως αναποτελεσματική την αναρρίχησή του στην προεδρία του κόμματος


Κλίμα γενικευμένης πολιτικής σύγκρουσης εν όψει της συζήτησης στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο προετοιμάζει από χθες η Ν.Δ., καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης δίνει τον... υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερες από 100 αρνητικές ψήφους στη Βουλή, ούτως ώστε να μην εφαρμοστεί η απλή αναλογική από τις αμέσως επόμενες εκλογές και να δώσει ελπίδες επανάκαμψης της ΝΔ σε όσους αμφισβητούν πια ως αναποτελεσματική την αναρρίχησή του στην προεδρία του κόμματος. Τουλάχιστον 100 και μία ψήφοι μπορεί να του φανούν σωτήριες, έστω προς το παρόν!

Ενδεικτική ήταν η χθεσινή πρωτοβουλία του να ανέβει αιφνιδιαστικά στο βήμα της Βουλής με αφορμή τις τροποποιήσεις της σύμβασης για τον ΟΛΠ, ώστε να επαναφέρει το αίτημα των εκλογών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η χώρα δεν έχει ανάγκη ακόμη έναν εκλογικό νόμο, η χώρα έχει ανάγκη εκλογές”. Ήδη από το πρωί, η Ν.Δ. “βομβάρδιζε” την κυβέρνηση με ανακοινώσεις, αξιοποιώντας τη σπέκουλα αναφορικά με δήθεν περικοπές συντάξεων, αλλά και την προχθεσινή επιστολή της COSCO.

Όλα τα παραπάνω υπηρετούν απλώς τον σχεδιασμό της Ν.Δ. να επαναφέρει την πόλωση στο πολιτικό σκηνικό, προκειμένου να “πειθαναγκάσει” τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να καταψηφίσουν τον εκλογικό νόμο. Μάλιστα, ο Κυρ. Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να σημειώσει δημοσίως τις επόμενες ημέρες ότι “όποιος υπερψηφίσει το σύμφωνο ακυβερνησίας Τσίπρα δεν θα έχει θέση στο μεταρρυθμιστικό μέτωπο”. 

Προειδοποιητικές βολές... έστειλε χθες και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος, λέγοντας με νόημα ότι “θα φανεί στην ψηφοφορία αν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε μια διαδικασία συνενοχής με την κυβέρνηση”. Παράλληλα, επιχείρησε να “αθροίσει” τις υπόλοιπες θετικές ψήφους στον εκλογικό νόμο με τυχόν θετικές ψήφους των νεοναζί βουλευτών. Σχολιάζοντας δήλωση του προέδρου της Βουλής, τόνισε: “Εάν ο κ. Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα να ψηφίζει εκλογικό νόμο με τη Χρυσή Αυγή, δεν έχω τίποτα να πω”.

Κατά τα λοιπά, ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. επιχείρησαν χθες να εκμεταλλευθούν πολιτικά την υπόθεση με τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί από του βήματος της Βουλής την κυβέρνηση πως “είναι ανίκανη να διαχειριστεί επενδύσεις” και ότι “κάνει κακό στη χώρα”. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέστησε... “προσωπικά υπεύθυνο” τον Αλ. Τσίπρα επειδή δεν απέπεμψε τον Θ. Δρίτσα. 

Ταυτόχρονα, για “ψέμα και πολιτική εξαπάτηση” αναφορικά με τις συντάξεις έκανε λόγο ο Γ. Κουμουτσάκος, υποστηρίζοντας ότι οι συντάξεις “κουρεύτηκαν σύρριζα”. “Ο λογαριασμός της κυβέρνησης γίνεται ολοένα και πιο βαρύς και έπεται συνέχεια: Εκκαθαριστικά και ΕΝΦΙΑ” επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος, κάνοντας λόγο για “οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογουμένων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς