Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ρέντσι: Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει - Ν. Φάρατζ: Πεθαίνει!


Ελπίζω ότι ρίξαμε το πρώτο τούβλο από τον τοίχο, είπε ο ευρωσκεπτικιστής Ν. Φαράτζ.


Ντ. Τουσκ: Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ενότητά μας ως 27 - Αυστριακός καγκελάριος: Η ΕΕ θα χάσει κύρος και σπουδαιότητα -  Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ολάντ- Ρέντσι στον απόηχο του Brexit - Τηλεδιάσκεψη των αναπληρωτών Οικονομικών της G7 - Το Brexit αλλάζει το ραντεβού Τσίπρα – Θεοδωράκη



"Η ΕΕ καταρρέει, η ΕΕ πεθαίνει", τόνισε σήμερα στις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα που έγινε χθες.

Η Βρετανία χρειάζεται τώρα μια "Brexit κυβέρνηση", σημείωσε και ζήτησε την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της εξόδου της από την ΕΕ.

"Ελπίζω ότι ρίξαμε το πρώτο τούβλο από τον τοίχο. Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς μια Ευρώπη κυρίαρχων κρατών", πρόσθεσε.

Ρέντσι: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει γιατί είναι το μέλλον μας

«Πρέπει να την αλλάξουμε για να την κάνουμε πιο δίκαιη και ανθρώπινη. Αλλά η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, είναι το μέλλον μας» έγραψε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στον λογαριασμό του μέσω Twitter.

Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να σχολιάσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit μέσω Twitter, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ντ. Τουσκ: Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ενότητά μας ως 27

 

«Είναι μία ιστορική στιγμή αυτή για την Ευρώπη, αλλά σίγουρα όχι ώρα για υστερικές αντιδράσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σήμερα από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. «Είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό το αρνητικό σενάριο» σημείωσε.

«Θα θέλαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο χθεσινό δημοψήφισμα. Έχω επίγνωση του πόσο σοβαρή, ακόμα και δραματική, είναι αυτή η στιγμή από πολιτικής σκοπιάς. Δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψει κανείς όλες τις πολιτικές επιπτώσεις αυτού του γεγονότος, ιδιαίτερα για το Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε ο Ντ. Τουσκ.

«Σήμερα, εκ μέρους των 27 ηγετών, μπορώ να πω ότι είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ενότητά μας ως 27. Για όλους μας η ΕΕ είναι το πλαίσιο για το κοινό μας μέλλον. Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα υπάρξει κανένα νομικό κενό. Μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει επισήμως από την ΕΕ, το δίκαιο της ΕΕ θα εξακολουθήσει να ισχύει προς και μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτό εννοώ τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις. 

Όλες οι διαδικασίες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ είναι ξεκάθαρες και ορίζονται από τις συνθήκες. Προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες περαιτέρω διαδικασιών, έχω προτείνει στους 27 ηγέτες μία άτυπη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και θα τους προτείνω ακόμα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ευρύτερα το μέλλον της Ένωσής μας» συνέχισε.

«Τέλος, είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα στην ιστορία της Ένωσής μας, αλλά πάντα θυμάμαι αυτό που μου έλεγε ο πατέρας μου: Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Ντ. Τουσκ.

Αυστριακός καγκελάριος: Η ΕΕ θα χάσει κύρος και σπουδαιότητα

Ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν δεν αναμένει ότι θα υπάρξει "ντόμινο" δημοψηφισμάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την ψήφο στη Βρετανία υπέρ της αποχώρησης από την Ένωση και πρόσθεσε πως η χώρα του δεν θα διεξαγάγει ένα αντίστοιχο δημοψήφισμα.
"Δεν φοβάμαι ντόμινο", δήλωσε ο Κερν στους δημοσιογράφους. "Η Ευρώπη θα χάσει κύρος και σπουδαιότητα στον κόσμο λόγω του βήματος που έκανε η Βρετανία. Οι μακροπρόθεσμες οικονομικές συνέπειες θα γίνουν επίσης αισθητές για κάποιο χρόνο".


Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ολάντ- Ρέντσι στον απόηχο του Brexit


O Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, όπως έκαναν γνωστό στενοί συνεργάτες του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Κατά της τηλεφωνικές αυτές συνομιλίες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έγινε αναφορά στο πώς θα πρέπει να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.


Τηλεδιάσκεψη των αναπληρωτών Οικονομικών της G7


Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν στις 14:30 ώρα Ελλάδος σήμερα οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών της G7 για να συζητήσουν για την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, δήλωσε σήμερα πηγή που είναι ενήμερη για τις διαβουλεύσεις αυτές.
Οι διεθνείς χρηματαγορές έκαναν βουτιά μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος στη Βρετανία λόγω των φόβων ότι θα πλήξει τις επενδύσεις στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, θα απειλήσει τον ρόλο του Λονδίνου ως μια παγκόσμια οικονομική πρωτεύουσα και θα προκαλέσει αβεβαιότητα στην ΕΕ.

Το Brexit αλλάζει το ραντεβού Τσίπρα – Θεοδωράκη

 

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 12 μ.μ μεταφέρεται για τις 3.30 μ.μ.,λόγω των εξελίξεων μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς