Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο Πρέσβης της Κούβας στο Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη



- Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών

- Κατέθεσαν την επιστολή του Δήμου Πατρέων 

- Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων Χειμερινών Παιδικών Αγώνων 

- Για τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους για την Αγωνιστική Περίοδο 2016 – 2017




Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε χθες 23 Ιουνίου, ο  Πρέσβης της Κούβας κ. Osvaldo J. Cobacho Martinez με το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη μετά από αντίστοιχο αίτημα της Κουβανικής Πρεσβείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρέσβης της Κούβας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη χώρα του και στον αγώνα του κουβανικού λαού και της ηγεσίας του, να καταργηθεί το αμερικανικό εγκληματικό εμπάργκο που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα, ιδιαίτερα στη τροφοδοσία του νησιού.

Ο  Δήμαρχος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  ενημέρωσαν για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, που καθημερινά οξύνονται από την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Αναφέρθηκαν στη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, που έχοντας στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, εξαντλεί κάθε δυνατότητα για να στηρίξει τις ανάγκες τους. Ειδική αναφορά έγινε στη μεγάλη πορεία αγώνα που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», και δόθηκε σαν αναμνηστικό το μπλουζάκι της πορείας.

Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι σχέσεις αλληλεγγύης που συνδέουν τους δύο λαούς.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών

Ξεκίνησαν χθες με συμμετοχή, ιδιαίτερα νέων ανθρώπων,  οι διήμερες εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων και το ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Πάτρας), στα πλαίσια των δράσεων κατά των ναρκωτικών.
                       
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα στην πλατεία Γεωργίου, με διάφορες δράσεις και ομιλία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη.

Κατέθεσαν την επιστολή του Δήμου Πατρέων

Οι βουλευτές Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης του ΚΚΕ κατέθεσαν στους κ. Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την επιστολή του Δήμου Πατρέων «με αίτημα την άμεση και οριστική παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης στο λαό της Πάτρας, για να φύγει από την ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, να εξαιρεθεί από το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, να μην ξεπουληθεί και παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες, παραμένοντας δημόσια περιουσία, ελεύθερη στη χρήση της από το λαό καθώς και τη χρηματοδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τη συνολική ανάπλασή της».

Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων Χειμερινών Παιδικών Αγώνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πατρέων εκδήλωση για την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους αθλητές και προπονητές που εκπροσώπησαν τον Δήμο Πατρέων στους Χειμερινούς Παιδικούς Αγώνες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος και το μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου, Αργύρης Αργυράτος.

Για τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους για την Αγωνιστική Περίοδο 2016 – 2017

Επιστολή με θέμα «Χρήση  των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων για προετοιμασία και έδρα από τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους για την Αγωνιστική Περίοδο 2016 – 2017», απέστειλε στους άμεσα ενδιαφερόμενους Συλλόγους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αθανασόπουλος, με την οποία τους καλεί να καταθέσουν το αίτημά τους εγγράφως, από 27 Ιουνίου έως και τις 20 Ιουλίου, στο Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς.

Η επιστολή έχει ως εξής: 
     
 «Αξιότιμοι Κύριοι,

Η  Διοικούσα Επιτροπή Λαδόπουλου Αλεξιώτισσας Ροΐτικων και η Διοικούσα Επιτροπή των ποδοσφαιρικών γηπέδων των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Πατρέων είναι υπεύθυνες για την Διοίκηση και Διαχείριση τους, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις (618/4-11-2015-ΑΔΑ:72ΤΕΩΞΙ-5ΕΘ και 32/3-2-2016-ΑΔΑ:79Π8ΩΞΙ-5ΔΗ) του Δημοτικού Συμβουλίου.  Σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης), μόνο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιτρέπεται η  παραχώρηση για χρήση δημοτικών ακινήτων στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και σε άλλα νομικά πρόσωπα που ασκούν αποκλειστικά και μόνο δραστηριότητα, η οποία είναι κοινωφελής ή προάγει τα τοπικά συμφέροντα.

Λαμβάνοντας υπ όψιν  τα παραπάνω θα πρέπει να καθοριστεί επακριβώς η χρήση και το πρόγραμμα  για τις ομάδες που επιθυμούν να κάνουν χρήση προετοιμασίας (προπονήσεις) και έδρας των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που ανήκουν στο δυναμικό των Ενώσεων ( ΕΠΣΑ , ΕΣΚΑ-Η , ΣΕΓΑΣ , ΑΕΣΓΔΕ-ΕΓΟ κτλ.) των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων ( γήπεδα ποδοσφαίρου ΡΙΟΥ ,ΡΟΙΤΙΚΩΝ , ΖΑΡΟΥΧΛΕΙΚΩΝ, ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ , ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ , ΠΑΡΑΛΙΑΣ , κλειστό γυμναστήριο ΡΟΙΤΙΚΩΝ , κλειστό γυμναστήριο Παν. ΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΑΣ, Αθλητικό Κέντρο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ) και να αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι, άμεσα πρέπει όλα τα  σωματεία που επιθυμούν χρήση των Δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και έδρα κατά την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017, να απευθυνθούν αποκλειστικά εγγράφως με αίτησή τους συνοδευόμενη αντιγράφου του καταστατικού τους, από 27/6/2016 έως και 20/7/2016 στο Τμήμα Άθλησης Πολιτισμού & Νέας Γενιάς. Όποιο  σωματείο δεν καταθέσει αίτηση δεν θα έχει δικαίωμα χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.  Σας επισυνάπτεται και αντίγραφο αίτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς