Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 17 Μαΐου παρέπεμψε εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφορικά με δημοσίευμα του New Europe, περί "αναστολής κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα", ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει για την υπόθεση πως "θα την εξετάσει, μόλις συλλέξει όλες τις πληροφορίες".


Σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που επικαλείται το New Εurope, η Επιτροπή σκοπεύει να προχωρήσει σε αναστολή των κοινοτικών κονδυλίων από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης της περιόδου 2014-2020 προς την Ελλάδα, διότι διαπιστώνει στρέβλωση στην ανάθεση δημοσίων συμβάσεων για μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Από την πλευρά της η Κομισιόν σημειώνει ότι "είναι πρώτα απ' όλα θέμα των ελληνικών αρχών, όπως έχει ήδη ανακοινώσει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 17 Μαΐου η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού". Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει ζητήσει λεπτομέρειες για την υπόθεση από τις ελληνικές αρχές και "θα την εξετάσει, μόλις συλλέξει όλες τις πληροφορίες".

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αναστολής ευρωπαϊκών κονδυλίων, η Επιτροπή τονίζει ότι είναι έτοιμη να πράξει τα δέοντα όταν αποσαφηνιστούν τα γεγονότα. «Δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το στάδιο», ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με την εσωτερική επιστολή της Επιτροπής που επικαλείται η New Εurope, οι ελληνικές αρχές που εξετάζουν την υπόθεση, έχουν εντοπίσει μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που συμμετέχουν σε καρτέλ που λειτουργεί από το 1989 στο τομέα των κατασκευών αυτοκινητοδρόμων, σιδηροδρόμων και μετρό, κάποια εκ των οποίων έχει συγχρηματοδοτήσει η ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω δημοσίευμα εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας.