Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κινδυνολογίας το ανάγνωσμα με θέμα τα μικρά παιδιά!


Φωτογραφία αρχείου.



«Κινδυνεύει η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης», διαγνώσκουν οι 5 δήμαρχοι του ΚΚΕ. Απόκοντα και ο Κ. Πελετίδης!


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, που υπογράφει μαζί με τους άλλους τέσσερις δημάρχους του ΚΚΕ, ζητά συνάντηση για να του θέσει το ζήτημα των αλλαγών που επέρχονται στο πρόγραμμα «Εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρουν οι πέντε δήμαρχοι του ΚΚΕ,
«για πρώτη φορά  η χρηματοδότηση (voucher) θα  πηγαίνει στον ωφελούμενο και όχι στην δομή, (δημόσια ή ιδιωτική)  όπως γίνονταν μέχρι σήμερα και που ως διαδικασία  διασφάλιζε να στηρίζονται  κύρια οι δημόσιες- δημοτικές δομές» λένε.

Και κινδυνολογώντας, προφητεύουν:

«Αν  έτσι εξελιχτούν τα πράγματα οι δομές των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ  στους δήμους,  μέχρι και τον Οκτώβρη όπως   η πείρα δείχνει,  δεν θα ξέρουμε αν θα μπορέσουν να ανοίξουν .  Μέχρι  τότε  οι δήμοι δεν θα  γνωρίζουν   ποιοι από τους ωφελουμένους θα επιλέξουν τις δημοτικές δομές,  πόσα παιδιά θα υποδεχτούν, ποιο  θα είναι το ύψος της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα που θα λάβουν ώστε να  σχεδιάσουν  τους εργαζόμενους που χρειάζονται και μπορούν  να ανανεώσουν και  τις συμβάσεις τους»!

Ταυτόχρονα οι τέσσερις απευθύνουν αίτημα στην ΚΕΔΕ για την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Ανάλογο αίτημα απευθύνει και στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας ο δήμαρχος Πατρέων.

Την επιστολή υπογράφουν οι Δήμαρχοι Πατρέων Κ. Πελετίδης,  Ικαρίας Σ. Σταμούλος, Καισαριανής Η. Σταμέλος, Πετρούπολης Β. Σίμος και Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς