Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Θαν. Κολλιτσίδας: Αναζητά την Ζωή προς ένταξή του

«Ελπίζω ότι θα συναντηθούμε και θα τα βρούμε» με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέει ο Θαν. Κολλιτσίδας!

Στο στόχαστρο της  Κωνσταντοπούλου η ΛΑΕ, από την οποία αλιεύει με δεδομένη την αδυναμία συνεννόησης  του εξωκοινοβουλευτικού χώρου και την κατά κράτος επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ! 



«Μακάρι να συναντηθούμε. Τουλάχιστον από την πλευρά μου θα το προσπαθήσω. Κι ελπίζω ότι θα τα βρούμε μαζί». Με τα παραπάνω λόγια ο Θανάσης Κολλιτσίδας, απάντησε από την Αθήνα, όπου εντοπίστηκε από το Istologio G. Mosxou, ο γνωστός ενεργός πολίτης στο δημοκρατικό χώρο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ και ενταχθείς στη ΛΑΕ, μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι διάκειται ευμενώς προς το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» που έχει συγκροτήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και αναζητά στελέχη απ' όλη την Ελλάδα.
 
Πληροφορίες φέρουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει πάρει ζεστά την υπόθεση της συγκρότησης του κόμματός της, μετά την εκδηλωθείσα θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της απλής αναλογικής, όπου μάλιστα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ολομέλεια της Γραμματείας του Κόμματος για να αποφασίσει την ακολουθητέα γραμμή, την οποία θα εισηγηθεί και στην ΚΕ.

Με τις παραπάνω διεργασίες περί αναλογικής, που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθίσταται εμβρυουλκό των πολιτικών εξελίξεων, προσφέροντας δέλεαρ κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης κομμάτων, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα εκπροσωπούντο, όπως για παράδειγμα με τον κόμμα του Παν. Λαφαζάνη, το οποίο έμεινε εκτός για ελάχιστα χιλιοστά πριν το όριο του 3% και το οποίο εσχάτως αντιμετωπίζει ιδεολογικά προβλήματα, πασχίζοντας να χαράξει γραμμή, την οποία θα αποφασίσει στο επικείμενο συνέδριό του.

Τώρα με την πρωτοβουλία της κας Κωνσταντοπούλου, να μην ενταχθεί στην ΛΑΕ, με την άρνηση του Μ. Γλέζου να παραμείνει εκτός πολιτικών διεργασιών, με την απόφαση την ΚΟΕ για μη ανάμειξή της και την ανυπαρξία δυνάμεων της ΔΕΑ, αλλά και την επιμονή άλλων μικρότερων τροτσικιστικών ή αριστερίστικων σχημάτων και μορφωμάτων του αριστερού εξωκοινοβουλευτικού χώρου, να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ενδεχόμενο της κοινής εκλογικής καθόδου, κάτι που έγινε ιδιαίτερα εμφανές στην τελευταία παρουσία του ΓΓ του ΚΚΕ στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, όπου περίπου αντιμετώπισε ως «απεταξάμην τον σατανά», όλες τις παραπάνω οντότητες, απαντώντας στο δημοσιογραφικό ερώτημα γιατί δεν εκμεταλλεύεται το πλεονέκτημα της απλής αναλογικής, δημιουργείται νέο πολιτικό σκηνικό. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να επικρατεί κατά κράτος στο χώρο της Αριστεράς, με δεδομένη την έλλειψη αντίπαλου δέους του Αλ. Τσίπρα και να κατευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις, με όπλο την απλή αναλογική, που είναι δύσκολο να την αποποιηθούν όσοι ομνύουν σε αυτήν! 

Κι αυτά με δεδομένη την άρνηση της ΝΔ να προσθέσει τις ψήφους της σε αυτές του νέου τρόπου εκλογής, αφού της στερεί την απόλυτη πλειοψηφία από την μία πλευρά, ενώ από την άλλη της λείπουν 26 ψήφοι, να εμποδίσει το πέρασμα στη Βουλή της πρωτοβουλίας Τσίπρα.

Από δω και πέρα πλέον οι φιλοδοξίες μικρών το δέμας, πολιτικών αρχηγών, για αυτόνομη παρουσία στην πολιτική κονίστρα, θα είναι αυτές που θα καθορίζουν την αδυναμία αντιμετώπισης της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, η οποία μετά και την αποδέσμευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, με λυμένα τα χέρια θα εφαρμόζει το πολιτικό πρόγραμμά της.

Για την ίδια την κα Κωνσταντοπούλου, οι πληροφορίες την φέρουν να πλευρίζει άτομα που προέρχονται κυρίως από την ΛΑΕ, αλλά και από το ΚΚΕ, με δεδομένο τον ευρωσκεπτικισμό του κόμματός της, που συνάδει με τον αντιευρωπαϊσμό του κόμματος του κ. Κουτσούμπα, αλλά και από άλλους πιθανούς συμμάχους. 

Χαρακτηριστικός είναι μάλιστα, ο προσδιορισμός στελέχους από την αριστερά που τον έδωσε με κάποια δόση πικρόχολη, για την δραστηριότητα της προαναφερόμενης κας Κωνσταντοπούλου στην Αχαΐα: «Εδώ που φθάσαμε όσοι ακόμη επιμένουμε για την ανάγκη αντιμνημονιακής πολιτικής, αυτό που προσπαθεί η Ζωή, είναι εκείνο που λένε στο χωριό μου: "Μάζευε κι ας είναι και ρώγες"»! 

Εκεί εντάσσονται και οι πληροφορίες που επιβεβαίωσε και πρώην δημάρχος Μεσσάτιδας, Θαν. Κολλιτσίδας στο Istologio G. Mosxou, και που επιμένουν  ότι με τον κ. Κολλιτσίδα έχει περίπου συμφωνήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κάτι που ωστόσο ο ίδιος ο Θαν. Κολλιτσίδας αρνείται αφού μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή του, ρωτώντας το Istologio G. Mosxou: «Και πότε εγώ συμφώνησα και δεν το ξέρω; Όχι πως θα αρνηθώ. Αντίθετα ελπίζω ότι θα συναντηθούμε και θα τα βρούμε. Μακάρι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς