Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ



Του Ντίνου Βγενόπουλου

·        Πάει(;) και αυτό
·        Τρόπος του λέγειν
·        Μισοέκλεισε
·        Μισάνοιχτη

·        Η Αξιολόγηση
·        Θέλουν μερικές τροποποιήσεις
·        Στα Δάνεια ,
·        Στο ασφαλιστικό
·        Στο ΕΚΑΣ
·        Στις αποκρατικοποιήσεις
·        Ρε …κουφάλες
·        Να δούμε τι  άλλο θα ζητήσετε
·        Θα αντέξουμε
·        Αγάντα αδέρφια
·        Εμείς περάσαμε
·        Τόσα και τόσα
·        Θα μας τρομάξουν τώρα
·        Οι κόθορνοι;
·        Ο Μουλάς Μανσούρ
·        Είναι νεκρός
·        Οι δικοί μας ζουν
·        Μουλαροζώιτοι
·        Κρίσιμες ώρες για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τηλέτυπος επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των μετόχων.
     
·        Ν.Δ  "Η κυβέρνηση καθυστέρησε επί επτά μήνες την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, φόρτωσε πολύ βαριά μέτρα στους Έλληνες, πρόσθεσε νέες επώδυνες και ταπεινωτικές υποχρεώσεις στη χώρα, όπως το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, επέβαλλε μόνιμα μνημόνια με τον "κόφτη", και φούσκωσε τις οφειλές του Κράτους στους ιδιώτες" υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της. "«Τα έδωσε όλα» και δεν πήρε τίποτα! Γιατί; Διότι είναι παντελώς αναξιόπιστη" αναφέρει.
·        Είπε ο Γάιδαρος τον Πετεινό κεφάλα .
·         Φώτης Κουβέλης: Μιλώντας χθες στο «Πρακτορείο 104,9», ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την πεποίθηση πως, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα είναι επαχθή, υπάρχουν περιθώρια να αντιρροπηθούν και να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση, επιπλέον άφησε αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για κάποιους που μιλούν «με αοριστία και ασάφεια» πως πρέπει να γίνου περικοπές στο Δημόσιο. Σε αυτό το σημείο εξέφρασε την άποψη πως οι δημόσιες δαπάνες που έπρεπε να περικοπούν έχουν περικοπεί και τόνισε, επιχειρηματολογώντας, πως η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σχετικά με τον απασχολούμενο κόσμο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
·        Μπράβο είσαι σε καλό δρόμο
·        Για την κυβέρνηση…
·        Σταύρος Θεοδωράκης: «Όλοι εδώ στις Βρυξέλλες -και αναφέρομαι κυρίως στους φίλους της Ελλάδας- λένε ότι για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρησε και έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού, να διαλυθούν πάλι τα πάντα, για να πάρει μια απόφαση. Και σε τέτοιες περιπτώσεις πληρώνεις ένα ακριβό τίμημα, ένα βαρύ λογαριασμό, που το πληρώνει βέβαια η ελληνική κοινωνία. 
·        ΟΚ Σταύρο , πες ένα όνομα…
·        Την έλλειψη εμπιστοσύνης ανέδειξε ως βασικό πρόβλημα της χώρας σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για τη χάραξη στρατηγικής για την ελληνική οικονομία.
·        Όντως κ. Πρόεδρε , δεν σας έχουν εμπιστοσύνη
·        Με τόσα  panama papers …
·        Δεν ευκαιρεί …
·        Ψάχνει εκλογική περιφέρεια
·        Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Νέο Μεξικό, στη διάρκεια ομιλίας του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, όταν διαδηλωτές που αντιδρούν στις ακραίες ρατσιστικές και προκλητικές θέσεις που διαρκώς εκφράζει, πέταξαν φλεγόμενα μπλουζάκια, μπουκάλια με νερό και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το κτίριο.
·        Αυτός είναι ικανός να ξεκινήσει εμφύλιο…
·        Τη νομιμοποίηση των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση της Κούβας, στο πλαίσιο φιλελευθεροποίησης της οικονομίας της. 
·        Έντιμε άνθρωπε Κυρ-Παντελή
·        Διαλύεται σιγά- σιγά  ο απαράδεκτος καταυλισμός της Ειδομένης.
·        Και τώρα τι θα κάνουνε χωρίς Βαρβάρους;
·        Θα βρούμε άλλους και αλλού …
·        Αυτοί που εντοπίστηκαν με πλαστά απολυτήρια Λυκείου
·        Η πλαστά Πτυχία
·        Η Πλαστά γενικώς
·        Πότε , επιτέλους θα εκδιωχθούν;
·        Διότι διάφοροι –…πάσχοντες- ισχυρίζονται
·        Ότι η κυβέρνηση θα τους αναβαθμίσει…
·        Λεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεες;
·         Κινέζες γιαγιάδες  κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ για τον μαζικότερο χορό σε πλατεία ,31 χιλιάδες συμμετέχουσες χορεύτριες στο Πεκίνο, στη Σαγκάη και σε τέσσερις ακόμα πόλεις χάρισαν θέαμα με τις όμορφες κινήσεις τους
·        Στην Κίνα οι πιο ηλικιωμένες γυναίκες συχνά καταλαμβάνουν τις πλατείες και τα πάρκα αλλά και άλλους δημόσιους χώρους και εξασκούνται στον χορό. Παρότι θεωρείται ένας υγιεινός τρόπος εξάσκησης του σώματος αλλά και κοινωνικοποίησης, αυτές οι παραστάσεις έχουν βρεθεί συχνά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, καθώς οι περίοικοι διαμαρτύρονται για τη δυνατή μουσική.
·        Γιαγια..νκα

Ορθόδοξη Εκκλησία

†  Τρίτη Εύρεσις της τίμιας κεφαλής του προφήτου και βαπτιστού Ιωάννου Προδρόμου.
†   Μαρτύρων Κελεστίνου και Παγχαρίου.
†   Ολβιανού ή Αλβιανού του οσίου.
†   Επισκόπων Ιννοκεντίου, Αλδέλμου, Διονυσίου και Ζηνοβίου.
†   Ιερομαρτύρων Μαξίμου και Βικτωρίνου.
†   Σκιότα εκ Γεωργίας.
†   Δημητρίου πρίγκιπος.
†   Θέκλας Οσίας.
†   Σύναξις των Αγίων της Βολυνίας.
†   Εύρεσις ιεράς εικόνος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

Καθολική Εκκλησία

†  Αγίου Βέδα, προστάτη των άγγλων συγγραφέων και ιστορικών.
†   Πάπα Ουρβανού Α’ (?-230).
†   Πάπα Γρηγορίου του 7ου (1015-1085).
†   Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής ντε Πάτσι, πολιούχου της Νάπολι.

Επέτειοι και Λοιπές Εορτές

·        Ημέρα της Αφρικής, σε ανάμνηση της ίδρυσης στις 25 Μαΐου 1963 του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας, της συλλογικής έκφρασης των χωρών της μαύρης ηπείρου.
·        Εθνική Εορτή της Αργεντινής για την Επανάσταση της 25ης Μαΐου 1810, που οδήγησε στην ανεξαρτησία της από την Ισπανία.
·        Εθνική Εορτή της Ιορδανίας για την ανεξαρτησία της από τη Μεγάλη Βρετανία το 1946
·        Εθνική Ημέρα Χορού με κλακέτες (tap dance) στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/DayID#ixzz49ekmIGw6
·        Αυτά  χθες Τετάρτη.
·        Υπάρχει πάντα αφορμή για να γιορτάζει ο κόσμος …
·        Όπως έχω γράψει –προ καιρού, Μάρτη;-
·        Η απεργία των δικηγόρων θα τελειώσει
·        Όταν εξολοθρευθούν οι αδύναμοι δικηγόροι
·        Οπότε από Σεπτέμβρη και βλέπουμε …
·        Ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ (Enrico Berlinguer, Σασσάρι της Σαρδηνίας, 25 Μαΐου 1922 - Πάδουα, 11 Ιουνίου 1984) ήταν Ιταλός πολιτικός, ηγέτης του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος από το 1972, οπότε εκλέχθηκε γραμματέας από το 13ο συνέδριο στο Μιλάνο, μέχρι τον θάνατό του. Ήταν γόνος οικογένειας ευγενών καταλανικής καταγωγής.
·        Ως ηγέτης του ΚΚΙ επιδίωξε τη χειραφέτηση του κόμματος από τη Μόσχα, προσαρμόζοντας τη μαρξιστική θεωρία στις συνθήκες τις χώρας του και προτείνοντας τον ιστορικό συμβιβασμό (compromesso storico), και τη συγκυβέρνηση με το δεξιό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατίας. Η θητεία του σημαδεύτηκε από τη ρήξη του κόμματος με τη Σοβιετική Ένωση, ειδικά μετά τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν το 1980. Ο ίδιος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση του ρεύματος του Ευρωκομμουνισμού μαζί με τον Σαντιάγο Καρίγιο, το Ζωρζ Μαρσαί και άλλους Ευρωπαίους κομμουνιστές ηγέτες. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και κατά τη διάρκεια της αρχηγίας του το ΚΚΙ υπήρξε το μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα της Δύσης, καθώς έφτασε να έχει 1,8 εκατομμύρια μέλη και πέτυχε ποσοστό 34,4% στις γενικές εκλογές του 1976. (Wikimedia )
·        Η άλλη αριστερά , ο άλλος Ηγέτης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς