Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ως άλλος... Ταλιμπάν ο Αμβρόσιος προκαλεί με κατάρες

«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη, αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση»

Σε ένα σημείο της Πάπισας Ιωάννας,  υπάρχει ένα εδάφιο που αναφέρεται στις δολοπλοκίες και στην πανούργα σκέψη του Πάπα-αρχηγού του Βατικανού και του Καθολικισμού. 



Ήταν εποχή που βάφτιζαν το κρέας σε ψάρι. Εκεί λοιπόν ο Πάπας, που εκ των προτέρων έχει συνεννοηθεί με άτομο της αυλής του, που έχει μηχανικές γνώσεις, όταν παρουσιάζεται μπροστά του ο αμφισβητίας του παπικού θρόνου και ζητά την παραίτησή του, παρουσία των μισθοφόρων του, επικαλείται τον Θεό και ζητά να δείξει στον άπιστο αμφισβητία και στα στρατεύματά του ένα σημάδι, ότι εγκρίνει την παραμονή του Πάπα στον θρόνο, οπότε οι... άπιστοι να γονατίσουν μπροστά του και να ζητήσουν συγχώρεση!

Αμέσως ο συνεννοημένος με τον Πάπα μηχανικός, θέτει σε λειτουργία τον μηχανισμό και οι πόρτες της παπικής έδρας αργά-αργά κλείνουν. Κι ο Πάπας θριαμβευτής διατάσσει τον αμφισβητία να πέσει γονυκλινής αυτός και οι στρατιώτες του.   

Επιστράτευσα αυτό το εδάφιο, με αφορμή την καταρολογία, που κάθε τόσο επικαλείται ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος, εναντίον όσων δεν συμφωνούν με τις αναχρονιστικές απόψεις του.

Αφορμή γι αυτό έδωσε η τοπική εφημερίδα filodimos.gr, κατά την οποία και πάλι πρωτοστάτησε ο Αμφρόσιος (σ.σ.: της ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ων) με κατάρες κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και των αθέων στον Επιτάφιο του Αιγίου, με αφορμή την αναμενόμενη από το νέο έτος απόφαση του Υπ. Παιδείας να εναρμονιστεί με τα ευρωπαϊκή δεδομένα και να εμπλουτιστεί το μάθημα των Θρησκευτικών  στα δημοτικά σχολεία με αυτό της Θρησκειολογίας!

Και τι δεν εκστόμηση ο... άγιος Αιγιαλείας για τον Υπουργό: Τι να σαπίσει το χέρι του, τι να... (σ.σ.: αυτό και κάποια άλλα δεν ακούστηκαν ευκρινώς), τι με τους άθεους, τι που ζήτησε ότι μπορεί κανείς  να φανταστεί...

Και τι ήταν; Επρόκειτο για κάποια ομάδα αθεών που μέσω facebook καλούσαν  σε δείπνο με κρεοφαγία σε διάφορες πόλεις της χώρας και ο ηγέτης Χριστιανός τους ευχήθηκε να... τρυπήσει το στομάχι τους, όχι γιατί θα φάνε κρέας αλλά γιατί προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα! 

Ποιων το αίσθημα; Των κάμποσων εκατομμυρίων θρησκευομένων, που προσήλθαν ευλαβώς και προσήνεις να επαναλάβουν το από δύο χιλιάδων ετών κρατούν έθιμο της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης!  Αλίμονο εάν κινδύνευε η πίστη τους από κάτι τέτοια και όχι από τον... Ταλιμπανισμό τον δικό του! Και πάλι αλίμονο εάν τα παιδιά δεν μορφωθούν πολύπλευρα όσον αφορά το πιστεύω τους!

«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη, αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση.

Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν! Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμο», καταράστηκε ο Αμβρόσιος.

Όπως είναι φυσικό, οι πιστοί άκουγαν άναυδοι τις «κατάρες» του Μητροπολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς