Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Στο εδώλιο στελέχη των Ο.Τ.Α. για κινητοποίηση του 2011!

Το κάλεσμα σε αγώνες... οδηγεί στο εδώλιο στελέχη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.!
Προέτρεπαν εργαζόμενους στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου, με κατάληψη δημοσίων κτηρίων
 
Οι δικαστικές διώξεις σε βάρος του τέως Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμη Μπαλασόπουλου, όπως και άλλων συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας, δεν έχουν τελειωμό! 

Συγκεκριμένα, για μία ακόμα φορά, ο Θέμης Μπαλασόπουλος παραπέμπεται σε δίκη, με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού», γιατί υπέγραψε (!) ως Πρόεδρος ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που ενημέρωνε τους εργαζόμενους στους Δήμους, για τα μέτρα, που είχε λάβει η τότε Κυβέρνηση το 2011 και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου του ίδιου έτους, με κατάληψη δημοσίων κτηρίων.

Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Γιάννης Τσούνης, που συνυπογράφει την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση - καταγγελία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., το παράξενο είναι πως, η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, που είχε αναλάβει την υπόθεση αυτή μετά τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, έκρινε την 1η Ιουλίου 2013 πως, η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν στοιχειοθετείται κάποια αξιόποινη πράξη. Εν συνεχεία, όμως, η υπόθεση «άνοιξε» και πάλι στις 16 Οκτωβρίου του 2013 και οι κ.κ. Μπαλασόπουλος και Τσούνης παραπέμπονται σε δίκη στο Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016.

Θυμίζουμε ότι, δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Θέμης Μπαλασόπουλος, αλλά και άλλα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πρώην και νυν, έρχονται αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις. 

«Πραγματικός στόχος, όμως, τελικά δεν είναι η συνδικαλιστική ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι επιχειρείται η καλλιέργεια κλίματος τρόμου μέσω της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Η απάντηση μας είναι πως δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων, που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς