Παίζεται η σωτηρία της προσωπικής καριέρας του Πόουλ Τόμσεν;
 
Σε διεθνοποίηση του ζητήματος που ανακύπτει από τη διαρροή των συνομιλιών Τόμσεν –Βελκουλέσκου, προχωρά η κυβέρνηση, με παρεμβάσεις του ίδιου του πρωθυπουργού μάλιστα.
 
Για το σκοπό αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει με ομολόγους του και ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ θα αποστείλει και επιστολή στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον καμβά της ανακοίνωσης της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγα Γεροβασίλη. (Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε ήδη εξάλλου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση).
 
«Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πάρε τώρα θέση», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της επιστολής, αν με άλλα λόγια, όλα όσα εμφανίζεται να λέει στις επίμαχες συνομιλίες ο Πόουλ Τόμσεν συνιστούν θέσεις του Ταμείου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση, η στάση της Ντέλιας Βελκουλέσκου δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρνητική –το αντίθετο. Εκεί όμως που όντως η Αθήνα αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα εμπόδια είναι στους συνομιλητές της εκείνους που δείχνουν να αγνοούν το διεθνές περιβάλλον (προσφυγική κρίση, συζήτηση για Brexit κ.ο.κ.).
 
Κατάσταση που πρέπει να συνδυάσει κανείς και με κάτι που έλεγε πριν λίγα 24ωρα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Εκεί (Real FM) στηλίτευε εκείνους που «παίζουν πολιτικά παιχνίδια, για να σώσουν την προσωπική τους καριέρα», αναφορά που, όπως μαθαίνουμε, ήταν φωτογραφική για τον Πόουλ Τόμσεν.