Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Για συνεργάτες στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Αρ. Πρωτ: 3915/192/15.04.2016

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ν.Π.Ι.Δ που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχοντας υπόψη την με αρ. 3915/192/15.04.2016 Απόφαση του ΔΣ «Έγκριση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Υποβολή προτάσεων προς σύναψη Σύμβασης Έργου ιδιωτικού δικαίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας και ασυνόδευτων ανηλίκων».


ΚΑΛΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ να υποβάλουν Πρόταση συνεργασίας για σύναψη σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος «Κέντρα φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο».


Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), ΝΠΙΔ που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ν. 4115/2013), αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα υλοποίησης του προγράμματος «Κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο», με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από Εθνικούς Πόρους, η ομάδα έργου περιλαμβάνει τις εξής θέσεις ειδικών συνεργατών: Δύο (2) Δικηγόροι, Τρείς (3) Κοινωνικοί Λειτουργοί, Δύο (2) Ψυχολόγοι, Δύο (2) Φιλόλογοι, Δύο Επόπτες (2), Ένας (1) Εργάτης Μαγειρείου, Ένας (1) Διερμηνέας . 

 
1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. δημιούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί από το 2000, το πρώτο πρότυπο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, στα Ανώγεια της Κρήτης. Δημιούργησε επίσης με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου προσφύγων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην αρχή, και το Υπουργείο Εργασίας μετέπειτα, πιλοτική δομή φιλοξενίας μονογονεϊκών οικογενειών, νεαρών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών αιτουσών άσυλο στη Μαθητική Εστία των Αγίων Αναργύρων.


Τόσο η Δομή φιλοξενίας των Ανωγείων όσο και η Δομή φιλοξενίας των Αγίων Αναργύρων θεωρούνται πρότυπα κέντρα και ανήκουν επισήμως στις δομές φιλοξενίας της Ελλάδας προσφέροντας 90 περίπου θέσεις φιλοξενίας, ανά έτος, σε ασυνόδευτα ανήλικα κορίτσια και αγόρια καθώς και σε μονογονεϊκές οικογένειες και εγκύους.
 

Για το ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
(2) Κοινωνικοί Λειτουργοί για τη διαχείριση των κοινωνικών και προνοιακών αναγκών των φιλοξενουμένων, την επίβλεψη και την παροχή βοήθειας προς τις φιλοξενούμενες σε συνεχή βάση.
(1) Δικηγόρος για την παροχή νομικής στήριξης στις φιλοξενούμενες, ο/η οποίος/α θα εδρεύει στην Αθήνα και θα είναι υπεύθυνος/η για την κάθε περίπτωση διαμένουσας στο Κέντρο.
(1) Φιλόλογος.
(1)Επόπτης/Επόπτρια για την επιμέλεια λειτουργίας του Κέντρου.
(1) Εργάτης/τρια Μαγειρείου.
(1) Ψυχολόγος για την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των φιλοξενούμενων, ο/η οποίος/α θα απασχολείται στο Κέντρο 40 ώρες το μήνα και θα τηρεί φάκελο με το ιστορικό της κάθε φιλοξενούμενης.

Για το ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
(1) Κοινωνικός Λειτουργός για τη διαχείριση των κοινωνικών και προνοιακών αναγκών των φιλοξενουμένων, την επίβλεψη και την παροχή βοήθειας προς τους ασυνόδευτους ανήλικους σε συνεχή βάση.
(1) Δικηγόρος για την παροχή νομικής στήριξης στους ανηλίκους, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος/η για την κάθε περίπτωση διαμένοντος στο Κέντρο.
(1) Φιλόλογος.
(1) Επόπτης/Επόπτρια για την επιμέλεια λειτουργίας του Κέντρου.
(1) Ψυχολόγος για την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των παιδιών, ο οποίος θα εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων, θα απασχολείται στο Κέντρο 40 ώρες το μήνα και θα τηρεί φάκελο με το ιστορικό του κάθε παιδιού.
(1) Διερμηνέας γλώσσας Ουρντού


 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πληροφορίες παρέχονται στους/στις ενδιαφερόμενους/ες στα τηλέφωνα 213 131 4541 και 213 131 4542.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς