Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η κυρά Ζωή έκανε κόμμα, ο κυρ Παναγιώτης κάνει ΕΑΜ!


Δύσκολη η συμβίωση των δύο, απέδειξε η ζωή. Και καθώς βλέπει καθηλωμένο το πολιτικό μόρφωμα του πρώην συναδέλφου της εν Βουλή, η κυρά Ζωή κρατά απόσταση.
 
 
«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Ζωή. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε. Θα θέλαμε και εκλογική συνεργασία, προκειμένου να καταφέρουμε να παίξουμε ρόλο στην πολιτική ζωή» λέει ο αρχηγός της ΛΑΕ!
 
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
 
Με μία παραδοχή ξεκινά η συνεργασία του πολιτικού μορφώματος Λαφαζάνη, έναντι της δραστηριότητας της κυρα Ζωής: «Θα θέλαμε και εκλογική συνεργασία, προκειμένου να καταφέρουμε να παίξουμε ρόλο στην πολιτική ζωή» είπε μόλις έγινε γνωστή η εξαγγελία της πρώην συναδέλφου, στα καλά υπουργικά χρόνια, της ανοχής από τον Αλέξη, τότε που η Ζωή έπαιζε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εν ου παικτοίς!
 
Ακριβώς, η πενία τέχνας κατηργάζετο και ο κυρ Παναγιώτης Λαφαζάνης, βλέπει σκοτεινό το μέλλον για το πολιτικό μόρφωμα που κατασκεύασε, καθώς μόνον εντός του ΣΥΡΙΖΑ έβρισκε αγκαλιά θαλπωρής.   
 
Η επιλογή να κάνει κόμμα, είναι της κ. Κωσταντοπούλου και είναι δικαίωμά της, δήλωσε, κάνοντας σαφές πως η Ζ. Κωνσταντοπούλου συνεργάστηκε με την ΛΑΕ, δεν εντάχθηκε όμως ποτέ. Κάτι που και εάν δεν το τόνιζε, δεν θα είχε σημασία, αφού είναι οφθαλμοφανές, ότι η κυρία Ζωή έχει δικές της υψηλές βλέψεις. Το αυτό άλλωστε ίσχυσε και για τον Γιάννι (με γιώτα) Βαρουφάκη, που έχει γίνει in στις  εμπάι αγορές του διαδικτύου!

Με την πολιτικο-οικονομική κίνηση του Γ. Βαρουφάκη θα συνεργαστεί η κα. Ζωή, αυτό δήλωσε αν και είναι αδιάφορο για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που πασχίζει να βγει από την οικονομική επιτροπεία των δανειστών και ελπίζει στο κυβερνητικό σχέδιο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Πάσχα, απορρόφηση των 4,5 δισ. ευρώ της δόσης, για ελάφρυνση της οικονομίας, με παράλληλη έναρξη διαπραγματεύσεων για το χρέος.
 
«Από εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ, να φτιάξουμε ένα μεγάλο μέτωπο αποτελούμενο από αντιμνημονιακές δυνάμεις, για να απαλλάξουμε τη χώρα από τη μνημονιακή κατοχή, από τη γερμανική μπότα. Δεν θα αφορά το σοσιαλισμό, το σύγχρονο ΕΑΜ το χρειάζεται ο τόπος για να επιβιώσει να ξεφύγουμε από τη λιτότητα, τη φορολεηλασία, τα ακραία μνημόνια αλλά και το προσφυγικό, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.
 
Κι έτσι μετά την αναζήτηση δημιουργίας του ΕΑΜ του κυρ Παναγιώτη, εμείς θα συνεχίζουμε προσγειωμένοι στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα του σήμερα, όταν ο ίδιος θα περπατά στα βήματα του χθες.
 
Και η ΛΑΕ του, θα βολοδέρνει με το ΚΚΕ, που δεν θέλει να ακούσει λέξη ούτε περί τυπικής συνύπαρξης μαζί του. 
 
Ο ίδιος βέβαια επιμένει: 

«Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, ανοιχτοί προς το ΚΚΕ αλλά και άλλες πατριωτικές δυνάμεις δυστυχώς δεν μπορούμε να απευθυνθούμε κάπου αλλού, γιατί όλα τα άλλα κόμματα είναι μνημονιακά», λέει. Οπότε μάλλον θα κάνει συνεργασία με τον εαυτό του. Για να είναι σίγουρος για την ιδεολογική καθαρότητα του χώρου του. Αυτό κι αν δεν είναι τυπική αντίληψη γκρουπούσκουλων! Δείγμα μαρασμού...

Και με δεδομένο το φορτίο των αδιέξοδων της πολιτικής του, ψελλίζει:

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Ζωή. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε. Θα θέλαμε και εκλογική συνεργασία, προκειμένου να καταφέρουμε να παίξουμε ρόλο στην πολιτική ζωή»...
 
Αρκούν όμως οι ευχές; Κι από πότε με ευχές μόνον γίνεται παραγωγική πολιτική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς