Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ζητούν προστασία της τσέπης τους, από τους μπλόγκερ!

Αυτοί που ασελγούν επί της Ενημέρωσης των πολιτών, τώρα παριστάνουν τους διαπρήσιους κήρυκές της και ζητούν το σταμάτημα της απεργίας, γιατί βλέπουν τους μπλόγκερ να προβάλλουν στο προσκήνιο ως οι μοχθούντες για την εναλλακτική ενημέρωση των πολιτών!



Οι καναλάρχες απαιτούν να αναστείλουν την απεργία που κήρυξαν οι ομόσπονδες ενώσεις της ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ!


Τα ιδιωτικά κανάλια των μεγαλοκαρχαριών της τηλεοπτικής αποβλάκωσης ζορίζονται. Η συνεχόμενη απεργία που κήρυξαν τα β΄βάθμια όργανα των απασχολουμένων στα μπουγαδοκάναλά τους, πλήττει καίρια το αγαθό της ενημέρωσης. Μπούρδες δηλαδή.
Για ποια ενημέρωση να μιλήσουμε. Γι αυτή του Ντερμπεντέρη του Megaλου καναλιού, που έκανε το μαύρο άσπρο και τώρα που οδεύει σε φουντάρισμα το κανάλι, επικαλείται πιεστικές εντολές άνωθεν; Για την κυρία Σπυράκη, που έδωσε την συνέντευξη στην εφημερίδα της Κρήτης και αποκάλυψε -το δημοσιογραφικό θηρίο- ότι το 2012 «έσωσε» την Ελλάδα, καθώς παραπλανούσε το τηλεοπτικό κοινό, μέσα από τη συχνότητα του καναλιού, λέγοντας πως η Οικονομία είναι εντάξει, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για τα χάλια της και την ίδια ώρα με αεροπλάνα στο χύμα, κουβαλιόντουσαν τα ευρώ από την Κεντρική Τράπεζα για να καλυφθούν οι ελληνικές τράπεζες;
Ποια ενημέρωση; Του Μπογδάνου μέσα από το ΣΚΑΪ, που ανήμερα εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, μέρα Κυριακή, όπου απαγορεύονταν οι πολιτικολογίες, έβγαινε και «αποπατούσε» κατά των ψηφοφόρων, ότι άμα εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει... τσέλιγκας στη Νάξο, όπου και το χωριό του; Ακόμα εδώ είναι όμως!
Του κυρίου Άδωνι, που θα πήγαινε μαζί μετά υπόλοιπα λεφτά του στο εξωτερικό; Και που κανένα κανάλι δεν τον ερώτησε: Τι λες ρε κύριε; Εκείνης της κυρίας εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, που θα μετανάστευε στο εξωτερικό, σε περίπτωση εκλογής ΣΥΡΙΖΑ;
Ή μήπως η ενημέρωση των μπουγαδοκάναλων, που δεν έστησαν στο «εκτελεστικό απόσπασμα» αυτούς τους μεγαλοκαρχαρίες, που έδιωξαν αφορολόγητα τα χρήματά τους στις οφσόρ, την ώρα που η χώρα με κυβέρνηση της Αριστεράς, πάσχιζε να σταθεί στα πόδια της, ενώ την πυροβολούσαν οι πάντες;
Τώρα που πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ανοίγει ο δρόμος για περικοπή του χρέους, η απεργία των Ομοσπονδιακών ενώσεων τους ενοχλεί και για έναν ακόμη λόγο.
Ο πρώτος είναι ότι μετά από παραμονή στο τιμόνι της χώρας επί  διάστημα δεκαπέντε μηνών και με τρεις εκλογές μεσολαβούσες, αποδείχτηκε πως ο μεν Αντ. Σαμαράς τους πωλούσε «φύκια» περί «αριστερής παρένθεσης» η δε ΝΔ ως κόμμα, δείχνει ανίκανη να ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματά της, παράδειγμα οι σφαγές στο Συνέδριο και στην ΟΝΝΕΔ, που αν αυτά γίνονταν στο ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχαν κάνει παντιέρα οι μιντιοκράτορες, αλλά επειδή πρόκειται για το αγαπημένο τους παιδί, «κατάπιαν το χάπι» της αντιενημέρωσης! Και ελπίζουν με την είσοδο των δις ευρώ που θα εισρεύσουν να μετάσχουν και τα μπουγαδοοκάναλα στην πίτα της κρατικής διαφήμισης! Η «τούμπα» για τους μιντιάδες, δεν είναι και δύσκολη υπόθεση... Οσονούπω.
Και με τέτοια κατάντια και με τη φωτιά να σιγοκαίει εντός της ΝΔ σήμερα, πως να διεκδικήσει κυβέρνηση; Και γιατί να ποντάρουν σε κουτσό άλογο;
Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Και μακάρι για τους μιντιάρχες να ήταν μόνον αυτό!
Το περισσότερο είναι ότι αυτή η απεργία ανέδειξε την διαδικτυακή ενημέρωση κυριαρχούσα στο διψασμένο κοινό, που θέλει να μάθει τι συζητείται για τη χώρα τούτες τις κρίσιμες ώρες!
Και η εμπιστοσύνη, που φαίνεται να δείχνει στο διαδίκτυο, στους μπλόγκερ, στα σοβαρά σάιτ είναι εντελώς φυσική για πολλούς λόγους, αν και στη χώρα μας ακόμη υστερεί, έναντι των ανεπτυγμένων χωρών, που οι πολίτες τους ενημερώνονται κυρίως από το διαδίκτυο!      
Κατά των απεργιών των ΜΜΕ τάσσεται η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) δηλαδή οι γνωστοί μιντιάρχες και ζητά να επανέλθει η ροή ειδήσεων αυτή την κρίσιμη περίοδο.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΙΤΗΣΕΕ, που συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της όλα τα «καλά παλικάρια» της ενημέρωσης (Alpha, Mega, Star, ANT1, ΣΚΑΪ, Μακεδονία) επισημαίνει ότι με τις δύο συνεχόμενες απεργίες που κήρυξαν οι δευτεροβάθμιες ενώσεις (ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΗΜ) σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, δημόσια και ιδιωτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, διεκδικείται η αποτροπή της κατάργησης των παγίων ρυθμίσεων για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων (σύνταξη, επικούρηση, υγειονομικά).
Η ΕΙΤΗΣΕΕ παρατηρεί πως «οι δύο συνεχόμενες απεργίες αφορούν συνολικό διάστημα 5 ημερών (48/ωρη και 72/ωρη). Αυτό σημαίνει ότι για ένα ολόκληρο πενθήμερο καταλύεται(!) η δυνατότητα ενημέρωσης του ελληνικού λαού για οποιοδήποτε θέμα από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης»
Πω πώ ενδιαφέρον, για να μην επέλθει η... καταστροφή!
Και σημειώνει: «Ούτε ενημέρωση ούτε σχόλια από τους δημοσιογράφους προς την κοινή γνώμη».
Διερωτάται δε: «Άραγε, πόσο επώδυνη είναι για τους υπαίτιους της ανατροπής της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στα ΜΜΕ η κήρυξη απεργίας εναντίον της νομοθετικής πρωτοβουλίας με την απειλή της παντελούς σιωπής;».
Αυτή και εάν δεν είναι πάσα στην κυβέρνηση του Αλέξη και του Καμμένου, που αποδεικνύονται καλοί χειριστές για την εξυγίανση της χώρας, από τους φοροκλέφτες, φοροφυγάδες και... Μπαϊραχτάρηδες!
Η Ενωση των μιντιαρχών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, που εκτός των άλλων τους λείπει και η τηλεοπτική διαφήμιση, λόγω απεργίας «επισημαίνουν την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η ροή της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ειδικά στην περίοδο αυτή, που βρίσκεται σε εξέλιξη η λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών».
Και κυρίως η προστασία της τσέπης τους, από τους μπλόγκερ, που «τσιμπολογάνε» από το «σταφύλι» των τηλεοπτικών διαφημίσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς