Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Υπογράψαμε μια συμφωνία, δεν κάνουμε βήμα πίσω!


«Σε αυτή την συμφωνία, την οποία τηρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση, όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση, να κάνουν πίσω από όσα έχουν συμφωνήσει» είπε ο ΓΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας.


Δηλώσεις Π. Ρήγα χθες στην Πάτρα: Αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων είναι να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ


Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, βρέθηκε χθες  στην Πάτρα για τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, ενώ όπως αναφέρεται σε προηγούμενη ανάρτηση, μίλησε και σε πολιτική εκδήλωση, με κεντρικό θέμα "οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη".
Ο κ. Ρήγας βρέθηκε το πρωί στο στούντιο του ρ/σ «Στο Κόκκινος Πάτρας 107,7», όπου έδωσε συνέντευξη στους παρουσιαστές της εκπομπής «Ποντάρω Κόκκινο».
Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στο ρόλο του ΔΝΤ, στις κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης, στο προσφυγικό ζήτημα, στο ενδεχόμενο εκλογών ή κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και στο τοπικό ζήτημα της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου.
Ειδικότερα μεταξύ άλλων είπε:
Η Ολυμπία Οδός είναι μια ανοικτή πληγή για την πόλη και τη περιοχή γενικότερα το θέμα της Ολυμπίας Οδού  και θα πρέπει να κλείσει…
Για τις διαρροές των Wikileaks είπε:
Η ελληνική Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράψαμε μια συμφωνία η οποία είναι δύσκολη για όλους μας, είτε προσωπικά είτε ως κόμμα. Το βασικό ήταν ότι την δώσαμε και στον ελληνικό λαό για να την εγκρίνει, δηλαδή την γνώριζε ο ελληνικός λαός. Σε αυτή την συμφωνία λοιπόν, την οποία τηρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση, όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση, να κάνουν πίσω από όσα έχουν συμφωνήσει. Ούτε λιγότερα, ούτε και περισσότερα. Όλα αυτά που ζητάνε ή που αφήνουν να διαρρέουν, κυρίως το ΔΝΤ, θεωρούμε ότι είναι έξω από την συμφωνία.
Αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων είναι να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τις συντάξεις:
Εμείς  λέμε ότι κύριες συντάξεις δεν υπάρχει περίπτωση να κοπούν και το σύνολο επικουρικών και κύριων συντάξεων δεν μπορεί να είναι κατά την γνώμη μας κάτω από 1.300-1.400 ευρώ. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που έχουμε βάλει.
Για το προσφυγικό:
Το πρόβλημα δεν θα λήξει αν δεν σταματήσει ο βασικός πυρήνας που το δημιουργεί, που είναι η εμπόλεμη ζώνη στην περιοχή. Έχει μεγάλη ευθύνη η Ευρώπη για τον τρόπου που χειρίστηκε τα πράγματα στη μέση Ανατολή.
Αρνητικός ο ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια για Οικουμενική κυβέρνηση:
Να επιμένει όσο θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Οικουμενική κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι ισχυρή η κυβερνητική πλειοψηφία και υπάρχει όριο τετραετίας. Τότε θα κριθούμε. Όλα αυτά όμως, τα κάνουν γιατί θέλουν να σταματήσει και να υπάρξει φρένο στις αλλαγές. Αυτός είναι ο στόχος τους. Με ποια κόμματα να συνεργαστούμε; Με κόμματα που έφτασαν τα πράγματα ως εδώ; Όταν αποφασίσουν ότι έχουν αλλαγή πορείας και δεν μιλάω γι’ αυτή την περίοδο, τότε μπορεί κανένας να δει αν υπάρχει πλαίσιο συνεργασίας.
Θαλάσσιο μέτωπο:
Η νέα ηγεσία του ΟΛΠΑ έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο, το οποίο μπορεί και βελτιώνει την προηγούμενη προσωρινή παραχώρηση του 2012, άρα αυτό το σχέδιο νομίζω ότι είναι ένα θετικό βήμα και πρέπει να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του παράκτιου μετώπου στους δημότες της Πάτρας. Εδώ θα πρέπει όλοι οι φορείς και κυρίως ο Δήμος, να  στηρίξει αυτή την προσπάθεια και όχι να υπονομεύεται από διάφορες οπτικές για πολιτικούς λόγους ή για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Παραμένει το θέμα, προτεραιότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς