Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Συμμαχία Γκαίμπελς ΚΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚογενών και ανεξαρτήτων !



Φωτογραφία αρχείου από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων!
 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων εκεί που σφάζονται, την ίδια ώρα αλληλογλύφονται! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Το ψέμα του Δήμου, που λέει ότι ήταν παρών ο Παναγιωτόπουλος;



Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά τώρα που η κυβέρνηση με την  επικείμενη συμφωνία της αξιολόγησης φθάνει στο τέρμα ενός επίπονου αγώνα για την απεξάρτηση της χώρας από την κηδεμονία του χρέους, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων οι δημοτικο-κομματικές παρατάξεις, εκεί που σφάζονται, την ίδια ώρα αλληλογλύφονται! 

Κια στην προσπάθειά της η δημοτική πλειοψηφία να γίνει πιστευτή κάνει το άσπρο μαύρο. Στέλνει δελτίο τύπου ότι συμφωνεί μαζί της και ο Ανδρ. Παναγιωτόπουλος από την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες» και μάλιστα ότι ψήφισε ψήφισμα που κατέθεσε ο Δήμαρχος!

Τέτοια κατάντια, τέτοιον γκαιμπελισμό δεν τον έχει ξαναζήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων 



Κραυγαλέα συμμαχία ΚΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚογενών, και δήθεν ανεξαρτήτων, εναντίον κάθε κυβερνητικού μέτρου. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η ταύτιση των μονοπρόσωπων παρατάξεων, που βλέπουν επικείμενο το τέλος τους, με την αφαίρεση αντικειμένου, και βρήκαν καινούργιο με την συμπαράταξή τους στην κομματική γραμμή Πελετίδη.



Και κυρίως το δόγμα τους φαίνεται να είναι «κοινός μας αντίπαλος ο εχθρός μας»! Κι έτσι τουλάχιστον οι επικεφαλής των μονοπρόσωπων παρατάξεων, μπορούν να ελπίζουν σε μία θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, παρότι άλλοι διαφωνούν με τη γραμμή του ΚΚΕ κι άλλοι ζητούσαν θέση κεχαγιά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε!



Ανεξαρτήτως του ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική!



Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευή 22 Απριλίου, η Δημοτική Αρχή έφερε ως κατεπείγον προς συζήτηση, το θέμα του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, με τις υπογραφές του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνας Γεροπαναγιώτη και όλων των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής. Κοινώς με όλο του ΚΚΕ του Δήμου Πατρέων.



Το θέμα ψήφισαν  και στήριξαν, εκτός από την πλειοψηφία και όλες οι παρατάξεις: Νέα Πόλη (ΝΔ), Τώρα για την Πάτρα (ΝΔ κ.α.), Αγωνιζόμενοι Πολίτες, Ανυπότακτη Πολιτεία και οι ΠΑΣΟΚογενείς Πάτρα Δική μας Πόλη, Όλοι μαζί για την Πάτρα, Δημοτική Κίνηση ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ και Πάτρα Δυνατή.



Η μόνη παράταξη που δεν ψήφισε, ήταν η ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, του ΣΥΡΙΖΑ, που προτίμησε να μην μπει στο μύλο της αλέσεως των υπολοίπων. Φυσικά και οι Αγωνιζόμενοι Πολίτες, που ήσαν απόντες, αλλά... άλλαι αι βουλαί των κομματαρχών του ΚΚΕ!  

Η ΡΑΠ πρότεινε δικό της ψήφισμα, που θα διαβάσετε σε άλλη ανάρτηση κια που μεταξύ άλλων τονίζει:
 
«Το έγκλημα διαρκείας σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος και  του κοινωνικού κράτους, της ίδιας της ζωντανής εργασίας είναι δημιούργημα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού του παρασιτισμού και της κλεπτοκρατίας που με τις κυβερνήσεις τους 40 χρόνια τώρα ρήμαξαν τη χώρα και τη μισθωτή εργασία. Όποιος αυτό δεν αντιλαμβάνεται συνεχίζει συνειδητά ή ασυνείδητα να υπηρετεί το ίδιο μαύρο μέτωπο που μας έφερε μέχρι εδώ και δεν θέλει ν’ αλλάξει τίποτα από αυτή την πνιγηρή κανονικότητα ενάντια στην κοινωνία της εργασίας». (ΒΛΕΠΕ: Η ΡΑΠ για το Ασφαλιστικό: Αντιμετώπιση με ταξικό πρόσημο...)



Άλλωστε, τι να ψηφίσει από την καταστροφολογία που πρότειναν για ψήφιση και είχαν τους λόγους τους οι ινστρούχτορες του ΚΚΕ;



Πάρτε μία γεύση από το ψήφισμα που προτάθηκε για να καταλάβετε:



«Σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, όλοι οι ασφαλισμένοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για το όργιο της παραπληροφόρησης της κυβερνητικής προπαγάνδας. Τα ψέματα και τα καθησυχαστικά λόγια, τους λεονταρισμούς για τις "κόκκινες γραμμές". Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο δεν αφορούσε την υπεράσπιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, αλλά την πλήρη κατάργησή τους».



Δηλαδή καλά, καλά δεν ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και σπεύδουν να καταδικάσουν το αποτέλεσμα, ως... κομματικοί άρχοντες!



Να τους ευχηθούμε λοιπόν και καλή Βουλή, αν δεν πετύχουν την είσοδό τους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για να πάνε αφούντι ομαδικώς στις επόμενες δημοτικές εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς