Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πάτρα: «Σάρωσε» ο Βασίλης Παπασημακόπουλος

Ο επανεκλεγείς Βασίλης Παπασημακόπουλος, στο σωματείο της  Praktiker.

 

Εκλογές χθες για ανανέωση της θητείας του Δ.Σ. στο επιχειρησιακό Σωματείου της Praktiker Πάτρας

Συνηθίσαμε να ακούμε για εκλογές επιχειρησιακών σωματείων, τις πιέσεις που ασκούνται από την επιχείρηση για καθυπόταξη του συνδικαλιστικού οργάνου. Και δεν είναι λίγες οι φορές που ατό το πετυχαίνει.  Τούτη τη φορά όμως τα σχέδιά της δεν ευοδώθηκαν και, στην περίπτωση της  Praktiker, γνωστής για την αντεργατική συμπεριφορά της, με απολύσεις και την καταθλιπτική σκιά της πάνω στους εργαζόμενους, δεν κατάφερε να περάσει τα σχέδιά της.
Σαρωτική ήταν η επικράτηση του υποψηφίου για το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων στο Praktiker της Πάτρας Βασίλη Παπασημακόπουλου, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες για την ανανέωση της θητείας του Δ.Σ., του επιχειρησιακού σωματείου
Ο  Βασ. Παπασημακόπουλος  ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης (33 επί 48 ψηφισάντων) και κατόρθωσε να «σπάσει» τη γραμμή της εργοδοσίας η οποία ασκούσε επί ημέρες πιέσεις προκειμένου το σωματείο να εκλέξει πρόεδρο της αρεσκείας της. Δεύτερος βγήκε ο Μήλας Παρασκευάς, που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος και τρίτος ο Κυριαζόπουλος Κωνστ. στη θέση του γραμματέα. Άτομα με ταξικό πρόσιμο στην συνδικαλιστική τους πορεία.
Δηλαδή οι εργαζόμενοι, κόντρα στην… επιθυμία της διεύθυνσης και για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του Δ.Σ. εξέλεξαν πρόσωπα, ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό. 
Επί 60 εγγεγραμμένων ψήφισαν 48, εκ των οποίων υπήρξαν 1 ψηφοδέλτιο άκυρο και δύο λευκά.
Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΔΣ Βασ. Παπασημακόπουλος, μιλώντας στο Istologio G. Mosxou, έκανε λόγο για νίκη των εργαζομένων, που επέλεξαν την αγωνιστικότητα, την εμπιστοσύνη, το ήθος και την αξιοπρέπεια ενάντια στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, που προωθούσε η εταιρεία, με κολοφώνα της αντιπαράθεσης την προσαγωγή του συνδικαλιστή στον Εισαγγελέα την π. Πέμπτη.
Να τους ευχηθούμε σιδηροκέφαλοι στο νέο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς