Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο δήμαρχος Πύργου, για σκουπίδια, προσφυγικό κ.α.

Ο δήμαρχος Πύργου, για σκουπίδια, προσφυγικό, αφή φλόγας Ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών - Διαβεβαιώσεις Λιατσή ότι "τα δύσκολα τελειώνουν"

Ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών - Διαβεβαιώσεις Λιατσή ότι "τα δύσκολα τελειώνουν" 

Τη βεβαιότητα, ότι τα δύσκολα για το Δήμο Πύργου, τελειώνουν, μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το ΧΥΤΑ της Πάλαιρου, όπως κατ’ αποκλειστικότητα παρουσίασε με χθεσινό ρεπορτάζ της η «ΠΡΩΙΝΗ», εξέφρασε ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής ανακοινώνοντας και επίσημα ότι η αποκομιδή των σκουπιδιών ξεκινά!


Ο κ. Λιατσής, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, πλαισιωμένος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χάρη Αντύπα και τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκαρτσιάρη, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου, αλλά και η υποδοχή της στον Πύργο, θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία σκουπιδιών καθώς για την απομάκρυνση τους η δημοτική αρχή έχει αρωγούς τόσο τον Υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Παναγιωτόπουλο όσο και τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Σπ. Καπράλο.

Μάλιστα ανακοίνωσε, ότι ο βασικός Λαμπαδηδρόμος που θα ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα στον Πύργο, θα είναι ο Παγκόσμιος Ρέκορντμαν στο άλμα επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Πύργου, ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση λόγω των σωρευμένων απορριμμάτων τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα είχαν να αντιμετωπίσουν τις επικρίσεις των τουριστών του Κατακόλου και τώρα, μια στρατιά δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο!

«Ο Πύργος είναι ο πρώτος μεγάλος σταθμός της Φλόγας και η Ολυμπιακή Επιτροπή δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η εικόνα της λαμπαδηδρομίας θα περάσει σε όλο τον κόσμο. Είναι υποχρέωση δική μας λοιπόν και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, ο Εμμανουήλ Καραλής να μην περάσει από όγκους σκουπιδιών.

Και αυτό γιατί η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη και θα εγκριθεί από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την μεταφορά των σκουπιδιών. Μάλιστα όπως μας ζήτησε και ο Υπουργός, θα ξεκινήσουμε με ιεράρχηση από τα σχολεία και το Νοσοκομείο και θα ακολουθήσει η εθνική οδός. 


Επίσης, με παρέμβαση των αντιδημάρχων, επιδιώκουμε να μεταφέρουμε το μεγαλύτερο δυνατό φορτίο από τους 3.500 τόνους ώστε να έχουμε άμεση ανακούφιση» είπε και πρόσθεσε ότι έχει μια περίεργη αισιοδοξία ότι η μεταφορά των σκουπιδιών από την πόλη, ίσως είναι η τελευταία ή η προτελευταία πριν την Αφή της Φλόγας.

Παράλληλα, ο κ. Λιατσής μίλησε για την οριστική λύση στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηλείας, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία που απέκτησε με το δήμο Ήλιδας «νικώντας την αντιπαλότητα των δυο πόλεων» όπως είπε, ως το πιο σημαντικό επίτευγμα της δημοτικής του θητείας και τόνισε ότι σύντομα θα έχουν μια λύση που θα αντέξει στο χρόνο και δε θα χρειαστεί να ξαναγυρίσουν ποτέ στο θέμα των σκουπιδιών.

«Ο Δήμαρχος Ήλιδας ανταποκρίθηκε στην έκκληση μου και σφίξαμε τα χέρια και οι καρποί αυτής της συνεργασίας θα είναι ορατοί πλέον απ’ όλους» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι παρά τις δυσκολίες, στο Δήμο δουλεύουν για την επόμενη μέρα η οποία είναι πολύ κοντά. «Πιστεύω ότι η πόλη μας θα περάσει σε φάση ανάπτυξης τη στιγμή κατά την οποία αυτή η καταχνιά της απραξίας έχει καλύψει όλο τον ελλαδικό χώρο. Εμείς συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας στον δήμο και αν ανέβει λίγο η αισιοδοξία στη χώρα θα κάνουμε πράγματα που θα σας εντυπωσιάσουν».


Για φιλοξενία προσφύγων: "Ο Δήμος Πύργου είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή!"

Απάντηση, σε όλους όσους έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για τις δηλώσεις του, περί φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο Πύργου, έδωσε χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ψυχή του για να γίνει ευχάριστος σε κάποιους ανθρώπους. «Όσο σεμνός και να είμαι, όταν προκαλούμε, είμαι υποχρεωμένος να επαναφέρω στη μνήμη των ανθρώπων, ότι και στο παρελθόν όταν χρειάστηκε, από τη θέση του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού, το 1993 όταν δεν υπήρχε η ένταση για το προσφυγικό όπως σήμερα, φιλοξενήσαμε επί μακρόν Κούρδους. Λειτουργώ ως δημοκράτης και άνθρωπος συναισθηματικά συνδεδεμένος με τον κόσμο, τον κόσμο που δεν εγκατέλειψα και υπηρέτησα ποικιλοτρόπως. Το προσφυγικό όπως το αντιμετώπισα δεν ήταν για να προσθέσω ένα ακόμα πρόβλημα εν μέσω σκουπιδιών στην πόλη μας. Εγώ δε θα πουλήσω την ψυχή μου για να γίνω ευχάριστος σε κάποιους ανθρώπους και μη ξεχνάτε ότι οι πρόσφυγες έχουν τα μάτια τους στραμμένα προς το Βορά, την Ευρώπη. Δεν έχουν πρόθεση να κάτσουν στην νότια Ελλάδα και αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να μείνουν, θα τους βοηθήσουμε. Ρατσισμός μακριά από μένα!». 

Ο κ. Λιατσής, επισήμανε ακόμα ότι ο Πύργος με τις προτομές του Ξένιου Δία παντού, δε θα πρέπει να δώσει την εικόνα του «ανάλγητου» καλώντας τους πολίτες να συγκεντρώσουν βοήθεια για τα προσφυγόπουλα.


Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι ο Δήμος Πύργου είναι «ανά πάσα στιγμή έτοιμος, γιατί είναι ένας δήμος που πληγώνεται συχνά από φυσικές καταστροφές» και πως έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν πρόσφυγες χωρίς να χρειάζεται να λειτουργήσει με «εντέλλεσθε» στην περίπτωση που μας βάλουν σε λίστα πόλεων φιλοξενίας. «Τι θα κάνουμε τότε; Θα σηκώσουν τα όπλα και θα πουν πετάξτε τους μετανάστες στον Καιάδα; Εγώ δε θα το κάνω, προτιμώ να φύγω από δήμαρχος και να έρθει στη θέση κάποιος άλλος εκφραστής μια τέτοιας διαδικασίας. Δε γίνεται δε μπορώ να το κάνω. Η πόλη είναι έτοιμη στο βαθμό που έχει τη δυνατότητα και τα μέσα. Υπάρχουν χώροι προετοιμασμένοι από παλιά, το ίδιο και στους πρώην δήμους που ανήκουν στον Πύργο».


Eφ. Πρωινή - TheBest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς