Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τρικυμία εν ποτηρίω η σκιαμαχία Άνθιμου κατά Φίλη

Πέτρα σκανδάλου ο Μεσογαίας

Αναίτια και άστοχη επίθεση χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, το Υπουργείο Παιδείας και ο υπουργός Νίκος Φίλης με αφορμή την εγκύκλιο για τις επισκέψεις εξωσχολικών προσώπων στα σχολεία.


"Στόχος μας είναι το ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο και αυτό υπηρετούμε", τόνισε ο Νίκος Φίλης σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ενώ καθησύχασε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ότι "επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν σχεδιάζονται διωγμοί και μάλιστα λόγω των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων των πολιτών. Προφανώς ο κ. Άνθιμος συγχέει εποχές".

Ο κ. Άνθιμος είπε μεταξύ άλλων:

«Ένας συμπατριώτης μας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, ήρθε στην Θεσσαλονίκη για μια ομιλία σε ένα σχολείο, μετά από αίτημα των παιδιών και είπε ευχαρίστως. Τότε ήρθε και μου είπε θα μου επιτρέψετε Παναγιώτατε να κάνω μια ομιλία σε δύο σχολείο που με καλέσανε, και του είπα να κάνετε όσες ομιλίες θέλετε. Πήγε στο σχολείο που τον καλέσανε και οι αρμόδιοι είπαν ότι δεν μπορούμε να σας αφήσουμε να μιλήσετε στα παιδιά, διότι αυτή είναι η εντολή του Υπουργείου όπως μας ενημέρωσαν».



Έσπευσε να τα πάρει πίσω ο Άνθιμος


Έσπευσε να τα πάρει πίσω ο Μητροπολίτης Άνθιμος μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το κήρυγμα του εναντίον του Υπουργού  Παιδείας Νίκου Φίλη. Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε  η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αναφέρει περίπου ότι ο Παναγιώτατος δεν είπε τίποτα εναντίον του Υπουργού Παιδείας.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου  τύπου έχει ως εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διευκρινίζει ότι η αναγραφή σε μερίδα του καθημερινού τύπου σχετικά με το θέμα της απαγορεύσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου να ομιλήση σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, διετυπώθη λανθασμένα.

Στην υπόθεση αυτή δεν είχε καμμία σχέση  ο υπουργός  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, και ούτε ελέχθη τίποτε περί αυτού υπό του Παναγιώτατου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου.

Το θέμα διετυπώθη σε επίπεδο διευθυντού-καθηγητών του σχολείου και Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου. Δηλαδή, θέμα υπήρξε, αλλά να μην αποδίδωμε ευθύνες και μάλιστα συγκρούσεις και ‘'κεραυνούς'' του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ά νθιμου εναντίον του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, αφού δεν υπήρξαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς