Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Συγνώμη, Τσικνοπέμπτη απόψε, στην άνω πόλη, αργούμε

Τσικνοπέμπτη απόψε και ο Ρομά επί τω έργω, με το κλαρίνο στα χέρια. Η φωτογραφία έχει ληφθεί στο καφενείο επί της διαταυρώσεως της οδού Γερμανού με την οδό Αγ. Δημητρίου, στην άνω πόλη Πάτρας.



Σήμερα λοιπόν είναι η εορτή του αγίου... Σουβλακίου του εψημένου επί των ψησταριών. ιδιωτικών τε και δημοσίων!

Τσικνοπέμπτη 2016, στην άνω πόλη της Πάτρας και παρά τον μίζερο καρναβαλικό διάκοσμο της πόλης, σε όλο της το εύρος, κάτι που κινδυνεύουμε να δούμε το Πατρινό Καρναβάλι να μετατρέπεται σε Καρναβάλι την πλατείας Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης, με ευθύνη της... κόκκινης, επαναστατικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΣΥΡΙΖΑΐκής, αντικυβερνητικής  (έχουμε άλλα αντί;) δημοτικής αρχής Πελετίδη,  οι Πατρινοί δεν πτοούνται..
Είναι βλέπετε, η φιλεργατική καμπάνια υπέρ των ανέργων που βρίσκεται σε εξέλιξη, με προορισμό το... πέρασμα της Ερυθράς Θαλάσσης (κατά τας δογματικάς γραφάς) με συνοδεία κατά την μεγάλη έξοδο από την πόλη των Αιγυπτίων υπό τον Ιησού του Ναβί, που κάλεσε τους ανέργους της πόλης, που δεν παρέστησαν στην φιέστα του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, όπου ελήφθη η κρίσιμος απόφαση της πορείας του πατραϊκού λαού, σε άνυδρο τοπίο επί 220 χιλιομέτρων, για να διαμαρτυρηθεί ο Κώστας Πελετίδης στον Κατρούγκαλο που υπάρχει ανεργία στην Πάτρα, εδώ και 365 ημέρες από της αναλήψεως της πρώτης φορά Αριστερά (αριστερά μεν, αλλά μη Ορθόδοξος, κατά τας γραφάς) εν αντιθέσει με την επί σαρανταετία διακυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,  που όλα ήσαν... μέλι-γάλα!
Σας κούρασα με τα παραπάνω και ήδη στον τίτλο της ανάρτησης σας είχα προϊδεάσει για αργία λόγω Τσικνοπέμπτης, αλλά έτσι είναι με εμάς τους... αναθεωρητές του Κάουτσκι! Άλλα δείχνουμε, κι άλλα βάζουμε. Στην τράπεζα των συζητήσεων εννοείται!
Με δύο λόγια όμως και μιλώντας επιτέλους επί του διακυβευόμενου ζητήματος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι απόψε είναι αργία, και κατά την ρήση προσφιλούς μου προσώπου, πρόκειται για μεγάλη εορτή της Πάτρας, εξ ου και το Καρναβάλι της, στο οποίο θα ξεφαντώσουν χιλιάδες κόσμου. Σήμερα λοιπόν είναι η εορτή του αγίου... Σουβλακίου του εψημένου επί των ψησταριών. Ιδιωτικών τε και δημοσίων!
Άρα, αργούμε και δεν καθυστερούμε. Και μην πείτε το τετριμμένο: Αργία μήτηρ πάσης... κακίας! Στις ψησταριές της άνω πόλης Πάτρας, με την λαϊκή παράδοση, αλλά και σε αυτές με την in παρουσία, στην Ρήγα Φερραίου και σε κάθε στέκι της πόλης, άλλοι κατ' οίκον (σ.σ.: ο καιρός είναι βροχερός στην Πάτρα) κι άλλοι στη γύρα, οι πολίτες αυτής της πόλης φλέγονται στα αναμμένα κάρβουνα των ψησταριών, άλλωστε ως κάβουρες ψηνόμαστε ήδη, επί έξι χρόνια τώρα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!  Και... πνίγονται στην ευχάριστη τσίκνα, που αναβαπτίζει την πόλη και την προετοιμάζει για το καρναβαλικό ξεφάντωμα, ως πρελούδιο του Καρναβάλου που φθάνει την άλλη Κυριακή!  
Οι... γκάγκαροι  Πατρινοί και οι υπήκοοι... περιχώρων έχουμε μία καρναβαλική παράδοση  δύο αιώνων, που έλκει την καταγωγή από τα προχριστιανικά χρόνια.    
Κι αυτό μας συνοδεύει μέχρι σήμερα. Ως αναγκαία απόδραση από την καθημερινότητα, που κατ' ανάγκη δεν μπορεί να είναι μόνον δύστηνη!
Καλή Τσικνοπέμπτη και καλώς ερχόμενος ο βασιλεύς του Γέλιου, την άλλη Κυριακή. Κι ας είμαστε γενικώς αντιβασιλικοί!
Χρόνια Πολλά. Κι από αύριο πάλι, εδώ θα είμαστε! Σε τούτο εδώ το σεμνό Istologio...

Μπάστακας στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, απέναντι από το ρωμαϊκό Ωδείο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς