Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ο Αλ. Τσίπρας στον Ενικό για το προσφυγικό

Αλ. Τσίπρας για το προσφυγικό: Με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ τελειώνουν τα blame games κατά της χώρας (Video) 

 

Με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ τελειώνουν τα blame games κατά της χώρας

 



«Οι Έλληνες διεκδικούν το νόμπελ ειρήνης επειδή έσωσαν χιλιάδες ζωές» όμως η Ελλάδα δεν μπορεί λόγω της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας να πάρει στην πλάτη όλο το βάρος της προσφυγικής κρίσης σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Διαβεβαίωσε ότι  «τελείωσε η αστεία συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν» ενώ όπως ενημέρωσε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής έθεσε βέτο για το προσφυγικό. Συμπλήρωσε ότι η χώρα δεν είναι μόνη της στην αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Γιούνκερ εκφράστηκε η στήριξη της Κομισιόν στη χώρα, αλλά η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε συνεννόηση και με την Τουρκία.

Με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο τελειώνουν και τα blame games, τα παιχνίδια της απόδοσης ευθυνών εναντίον της χώρας.

«Είδαμε και πάθαμε να συμφωνήσει η Τουρκία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ» δήλωσε  ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι με την αποφασιστική στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, σήμερα δείχνουν όλοι με το δάχτυλο την Αυστρία.

Ενόψει μάλιστα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κατάσταση είναι σύνθετη και η συζήτηση δεν θα είναι άσπρο μαύρο, αλλά θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα. Στόχος της κυβέρνησης είναι η καλύτερη δυνατή απόφαση για τη χώρα και όχι μια δήλωση συμπαράστασης.

Από την αρχή των ροών έχουν περάσει περίπου 800.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν στα hot spots εξήγησε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους πέρασε στην Ευρώπη. Δεν φταίνε οι δηλώσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου είπε ο Αλ. Τσίπρας, καθώς σε αυτές αναφέρθηκε συχνά, ο κ. Χατζηνικολάου, αλλά η πολιτική της Τουρκίας.

Κατερίνα Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς