Εκτός συμφωνίας
του καλοκαιριού -
Δεν τις δεχόμαστε

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝΙΣΕ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

"Προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης' δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη.

Ο ίδιος, τόνισε πως οι περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού ενώ πρόσθεσε πως δεν θα γίνουν αποδεκτές τέτοιες προτάσεις.

Επιπρόσθετα δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς σημείωσε την ύπαρξη κοινού εδάφους ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συμφωνία για το προσφυγικό, υπογραμμίζοντας πως είναι θετική εξέλιξη το γεγονός πως η λύση του βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών.

Τέλος επέστησε την προσοχή αναφορικά με την εφαρμογή της συμφωνίας λέγοντας πως είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων "προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα".