Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Δρόμος για σημαντικές κοινές επενδύσεις με την Αίγυπτο

Ανοίγει ο δρόμος για σημαντικές κοινές επενδύσεις με την Αίγυπτο
 


Αναπτυξιακές συνεργασίες σε τομείς, όπως τα μεγάλα έργα και οι μεταφορές, η ενέργεια , η ναυτιλία ο τουρισμός, αλλά και θέματα ύδρευσης, συζητήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη στην Αίγυπτο.

 
Η Ελληνική αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχει και ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Γ. Τσίπρας, συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου Sherif Ismail.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ απηύθυνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό της Αιγύπτου να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μεγάλα έργα που υλοποιεί η χώρα μας και στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την Αίγυπτο.

Επεσήμανε ακόμη, ότι οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο επιδιώκουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους και τη συνεργασία τους με τις αντίστοιχες αιγυπτιακές, σε διάφορους τομείς, όπως των επικοινωνιών, της κατασκευής αμαξοστοιχιών, λεωφορείων, έξυπνων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και μετρητών κατανάλωσης νερού, καθώς και στην ανάπτυξη των υποδομών.

Εξετάζεται, πρόσθεσε, η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων οργάνωσης τουριστικών και επιχειρηματικών ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός από την πλευρά του, εξήρε το βάθος των ιστορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.
Τόνισε επίσης, ότι προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, και κυρίως στην ανάπτυξη των αιγυπτιακών λιμανιών.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση του επιδιώκει να επωφεληθεί από τη μεγάλη εμπειρία της Ελλάδας στους τομείς των Μεταφορών και της Εμπορικής Ναυτιλίας.

Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως η χώρα του επιδιώκει να ενισχύσει την εταιρική σχέση, την συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών με την Ελλάδα ιδίως στους τομείς των μεταφορών και διαχείρισης των λιμένων, καθώς και στον τουρισμό θαλαμηγών, μέσω σύνδεσης των μεγάλων λιμένων των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς