Μια "άλλη Ισπανία" προσπάθησε να παρουσιάσει στη βουλή ο υποψήφιος πρωθυπουργός των σοσιαλιστών Σάντσεθ ζητώντας επανειλημμένα τη συμμετοχή του Podemos και της Αριστεράς στη συμφωνία που έκανε με τους «Πολίτες» για να διασφαλίσει τη πλειοψηφία στη Βουλή.


«Γιατί δεν δουλεύουμε μαζί την επόμενη εβδομάδα;», επαναλάμβανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας από το βήμα της βουλής ο υποψήφιος πρωθυπουργός των σοσιαλιστών Σάντσεθ κοιτώντας προς τη μεριά του Ιγκλέσιας και των βουλευτών του Podemos, υπογραμμίζοντας αφελώς προς το τέλος της ομιλίας του ότι «ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα της άθροισης Σοσιαλιστών και «Πολιτών» δεν είναι επαρκές για να πετύχουμε την αλλαγή. Ξέρουμε επίσης ότι το αποτέλεσμα της άθροισης των Σοσιαλιστών και των άλλων δυνάμεων στα αριστερά μου δεν είναι επαρκές». 

"Αφήστε με να ετοιμάσω την ομιλία μου", τόνισε χαμογελώντας στους δημοσιογράφους βγαίνοντας μέσα από την αίθουσα της βουλής ο Ιγκλέσιας. 

Ο Σάντσεθ δεν έχει τη πλειοψηφία στη βουλή για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία σχηματισμού μιας νέας πλειοψηφίας στις 5 Μαρτίου. Το Λαϊκό Κόμμα υποστηρίζει την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης "μεγάλου συνασπισμού", ενώ το Podemos και η Αριστερά ζητούν από τους σοσιαλιστές το σχηματισμό προοδευτικής και αριστερής κυβέρνησης διασφαλίζοντας τη ψήφο ή την αποχή ορισμένων αριστερών και δεξιών εθνικιστικών κομμάτων.