Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Μπούμερανγκ το Προσφυγικό για την αντιπολίτευση!




Κομισιόν και Άνκ. Μέρκελ δεν συμμερίστηκαν τον αντικυβερνητικό... πόνο της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ


Ενδεικτικά τα όσα συμβαίνουν στις ημέρες μας. Και με αφορμή το Προσφυγικό, βλέπουμε την αντιπολίτευση, που μέχρι πρότινος ήταν σε αγαστή συνεργασία με τους ηγήτορες της Κομισιόν και με επικεφαλής την Γερμανίδα Καγκελάριο, να γίνονται ο εφιάλτης της ελληνικής κυβέρνησης, σήμερα δεκατέσσερις μήνες μετά να ξεμπροστιάζονται από τους πρώην συμμάχους τους.
  
Κι ωστόσο νέες συμμαχίες χτίζονται από τα κόμματα του ξεδοντιασμένου πρώην δικομματισμού, με τις  ξενοφοβικές κυβερνήσεις της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Αυστρίας, ενώ γίνονται διαπρύσιοι υποστηρικτές της εξωτερικής πολιτικής των χωρών του Βίσεγκραντ, για κλειστά σύνορα και άσκηση αντιευρωπαϊκής πολιτικής, χωρών που μέχρι πριν λίγα χρόνια ανήκαν στο στρατόπεδο του πρώην Υπαρκτού, που καλλιεργούσε τον διεθνισμό!  

Δεκατέσσερις μήνες από την ανάληψη των ηνίων της χώρας από την κυβέρνηση της αριστεράς και των ΑΝΕΛ, γινόμαστε μάρτυρες του μαρτυρίου που περνούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως αυτά της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, στην προσπάθειά τους να σταθούν επαξίως στο νέο πολιτικό σκηνικό, που διαμορφώνει η ελληνική αριστερά στη χώρα μας, αλλά και σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.


Ενεός ο Σταυ. Θεοδωράκης, προσπαθεί να προστατεύσει το Ποτάμι από τις φυγόκεντρες δυνάμεις που το ταλανίζουν με αποχωρήσεις, μπούμερανγκ γίνονται για τον Κυρ. Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά οι καταγγελίες ότι ο Αλ. Τσίπρας "ή λέει ψέματα ή δεν ήξερε τι υπέγραφε" στην ευρωτουρκική σύνοδο, με αφορμή τη συγχαρητήρια δήλωση του Ντ. Τουσκ προς τις χώρες των Βαλκανίων που έκλεισαν προχθές τα σύνορα, ανάμεσά τους και την Ειδομένη. 

Ως αντήχηση ήρθε η ηχηρή απάντηση, λίγες ώρες μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, όχι από τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο. Και οι δύο χαρακτήρισαν τις αποφάσεις των βαλκανικών χωρών μονομερείς και σημείωσαν ότι αντιστρατεύονται την τελευταία απόφαση της ευρωτουρκικής συνόδου και τις αρχές μιας ευρωπαϊκής λύσης. Το κλείσιμο των συνόρων των Βαλκανίων, σημείωσε η Μέρκελ, "δεν επιλύει το πρόβλημα", διότι "η κατάσταση αυτή ούτε βιώσιμη είναι ούτε μπορεί να διαρκέσει για πολύ".
Οι μονομερείς ενέργειες κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια δεν αποτελούν ευρωπαϊκή και βιώσιμη λύση, επισημαίνουν Βρυξέλλες και Βερολίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς