Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Με πολιτική ναφθαλίνης, τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας!


Στιγμιότυπο από τη Δημοτική Αρχή με τους Αντιδημάρχους Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και Παύλο Στάμο που περιόδευσαν σε χώρους εργασίας του Δήμου Πατρέων, όπου η πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι γυναίκες.


Ο Κ. Πελετίδης επιμένει να μας θυμίζει πως εξελέγη δήμαρχος του ΚΚΕ, ακόμη και εάν ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με δημόσια υπόδειξη Τσίπρα από την πλατεία Γεωργίου!


Ένα ακόμη στιγμιότυπο.
Η πολιτική ναφθαλίνης σε όλο της το μεγαλείο. Στιγμή δεν περνά που ο Κ. Πελετίδης, να μην επιμένει να μας θυμίζει πως εξελέγη δήμαρχος του ΚΚΕ, ακόμη και εάν ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με δημόσια υπόδειξη Τσίπρα από την πλατεία Γεωργίου, των ΑΝΕΛ και φυσικά από τους ελάχιστους οπαδούς του Κομουνιστικού Κόμματος!
Επέλεξε με την ευκαιρία της εορτής των δικαιωμάτων της Γυναίκας να περιοδεύσει στους χώρους εργασίας του Δήμου που προΐσταται  και αυτή την εσωτερική υπόθεση του Δήμου Πατρέων την ανήγαγε  «σε χώρους εργασίας που η πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι γυναίκες».
Μέχρι εδώ, ουδείς ψόγος. Αλλά από την στιγμή, που τις έδωσε πολιτική χρειά, δίνει το δικαίωμα να του υπενθυμίσει κάποιος, ότι αυτός είναι που ως δήμαρχος αντί να πάρει προγράμματα ΕΣΠΑ για χρησιμοποίηση εργαζομένων στις εργασίες του Δήμου Πατρέων, προτιμά να τα αφήνει στην εκμετ'άλλευσή τους από άλλους δημάρχους. Κι αυτό πέραν το γεγονότος ότι ξερογλύφεται με τον ιδιωτικό τομέα και την παραχώρηση δημοτικού έργου, αντί να στηρίξει την κυβέρνηση της Αριστεράς και να διεκδικήσει συμμετοχή στο κοινωνικό έργο που σταδιακά αναπλάθεται.
Η Ιστορία έχει αποδείξει πως η πολιτική του ή όλα ή τίποτα, ολόκληρα καθεστώτα τα έχει οδηγήσει στο γκρέμισμα και το χειρότερο, στην αναβίωση του ναζισμού στις χώρες του πρώην Υπαρκτού!

Το μήνυμα Πελετίδη
Στο μήνυμά του, λοιπόν ο Κ. Πελετίδης, με την ευκαιρία της σημερινής επετείου, αναφέρει:   
«Η ιστορική επέτειος της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, φέρνει στη μνήμη τον αγώνα των εργατριών από τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης το 1857. Αποτελεί μέρα τιμής σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.
Η μεγάλη της σημασία είναι ότι έθεσε στην πρώτη γραμμή την ανάγκη της πάλης για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική ζωή. Αυτό βάζει τη σφραγίδα του στην επέτειο.
Αν και έχουν περάσει πάνω από 159 χρόνια, συνεχίζεται η προσπάθεια να μετατραπεί από σύμβολο ταξικού, λαϊκού αγώνα για όλα τα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών του καθημερινού μόχθου, σε μια ημέρα μνήμης «μουσειακού» χαρακτήρα.
Ο πραγματικός στόχος των αστικών πολιτικών δυνάμεων είναι να θολώσουν τις πραγματικές αιτίες της γυναικείας ανισοτιμίας, που βρίσκεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Οι κατακτήσεις χρόνων για τα δικαιώματα των γυναικών δε χαρίστηκαν είναι αποτέλεσμα αιματηρών και σκληρών αγώνων.
Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται,  μέσα στο Μάρτη να καταθέσει το νόμο - λαιμητόμο, που τσακίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση. Και μάλιστα, προκλητικά επικαλείται ότι τα μέτρα που προτείνει διασφαλίζουν την "κοινωνική δικαιοσύνη".
Στην πόλη μας είναι εκατοντάδες οι γυναίκες που είναι άνεργες, μισο-απασχολούμενες, απολυμένες, ανασφάλιστες, κακοπληρωμένες εργαζόμενες. Στα πλαίσια αυτά η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή για αγώνα ενάντια στην ανεργία διεκδικώντας δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή τη μέρα.
Σήμερα η Δημοτική Αρχή με τους Αντιδημάρχους Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και Παύλο Στάμο περιόδευσαν σε χώρους εργασίας που η πλειοψηφία των εργαζόμενων είναι γυναίκες. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται ότι θα μείνει αταλάντευτα σταθερή στον αγώνα των εργαζόμενων γυναικών διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των γυναικών, την προστασία της μητρότητας».



*** Το απόγευμα η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη θα συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ΟΓΕ το ΠΑΜΕ το ΜΑΣ, στις 18.30 στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα κάνει και δηλώσεις σε ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς