Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ρυθμίσεις για Προσφυγικό ζητά η Περιφερειάρχης Αττικής

Νομοθετικές ρυθμίσεις για το Προσφυγικό ζητά η Περιφερειάρχης Αττικής
Στις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στο θέμα του προσφυγικού, καθώς και στην ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα, από την κυβέρνηση, σειρά συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερη και πληρέστερη αντιμετώπιση του ζητήματος, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 


Η ίδια ζήτησε, ύστερα από τη σχετική συζήτηση του θέματος από τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την καλύτερη διαχείριση του θέματος. «Ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει αρκετά. Μπορούμε ακόμη περισσότερα. Με το κατάλληλο νομοθετικό υπόβαθρο. Με συντονισμό. Με σύστημα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες», τόνισε η Περιφερειάρχης.
 
Η ίδια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής, στην πρόσφατη δημιουργία, μαζί με τη Γ.Γ. Εμπορίου, του πρώτου στην Ελλάδα, Κέντρου logistics, «προκειμένου, πρώτον, να προστατέψουμε τους πρόσφυγες από ενδεχόμενα φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης και δεύτερον, να δώσουμε στην εκδήλωση της αλληλεγγύης από την πλευρά των πολιτών, τη δομή εκείνη που θα την κάνει να πιάσει τόπο». 

Αναφερόμενη στην ανάγκη συγκεκριμένων νομοθετικών μεταρρυθμίσεων, η Περιφερειάρχης κατέθεσε προτάσεις για μεταρρύθμιση των νόμων 4018/2011 και 4332/2015, προκειμένου να διευκολυνθούν διοικητικά και οικονομικά οι ΟΤΑ στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν, όπως είναι η μεταφορά των προσφύγων από τα σημεία άφιξης ή προσωρινής διαμονής τους προς ή από τις προσωρινές ή μόνιμες εγκαταστάσεις φιλοξενίας, εντός ή εκτός των γεωγραφικών τους ορίων, τη διαμονή, τη σίτιση, την υγειονομική περίθαλψή τους, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς