Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τυμβωρυχία από τον Δήμαρχο πάνω στην αείμνηστη

Φωτογραφία αρχείου από το πατραϊκό, πόρταλ patratora.gr

 

«Έσβησε» η 31χρονη παραπληγική Μαρία Πουλκουρτζή και ο Πελετίδης επιδίδεται σε πολιτικαντισμό!

Συγκλονίζει ο θάνατος της 31χρονης Πατρινής παραπληγικής Μαρίας Πουλκουρτζή η ιστορία της οποίας είχε πάρει πανελλαδικές διαστάσεις, εξαιτίας της πολυχρονης «μάχης» που έδινε ο πατέρας της Νίκος, προκειμένου να διασφαλίσει την φαρμακευτική αγωγή που θα επέτρεπε στην κόρη του το δικαίωμα για ζωή…!

Ο Νίκος Πουλκουρτζής επανειλημμένα είχε προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις, χρησιμοποιώντας ακόμη και το έσχατο μέσο της απεργίας πείνας,  δεδομένου ότι η κόρη του είχε 100% αναπηρία, ενώ για να διατηρηθεί στη ζωή χρειαζόταν να λαμβάνει 1.300 χάπια το μήνα.

Τελευταία έντονη διαμαρτυρία του απεγνωσμένου πατέρα ήταν αυτή της παραμονής των Χριστουγέννων του 2015, όταν και ξεκίνησε απεργία πείνας, δίπλα στη φάτνη που είχε στήσει ο Δήμος στην «καρδιά» της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου, θέλοντας να εκφράσει τη βαθιά απογοήτευση και την οργή του για το γεγονός ότι το κράτος δεν παρείχε φάρμακα και αναλώσιμα στην κόρη του, παρά τις αυταπόδεικτες ανάγκες.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι στις αρχές της φετινής χρονιάς ο ΕΟΦ είχε εγκρίνει την πίστωση και χορήγηση των φαρμάκων που απαιτούνταν για να κρατηθεί η κοπέλα στη ζωή.

Αλλά ο κόκκινος δήμαρχος Κ. Πελετίδης βρήκε ευκαιρία να πολιτικολογήσει "επάνω" στον νεκρό της αείμνηστης 31χρονης και έσπευσε να εκδώσει την παρακάτω πολιτικάντικη ανακοίνωση:



"Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συμπολίτη μας Νίκου Πουλκουρτζή για το χαμό της κόρης τους, της 26χρονης Μαρίας που από τα έξι της χρόνια έπασχε από νευροεκφυλιστικό σύνδρομο. 

Η άτυχη Μαρία και ο πατέρας της έζησαν, όλα αυτά τα χρόνια, το σκληρό πρόσωπο του κράτους και τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, αφού τους αρνήθηκαν το αγαθό της δωρεάν δημόσιας υγείας με το να μη χορηγούν στην ασθενή δωρεάν τα απαραίτητα φάρμακα και τα αναγκαία αναλώσιμα για τη διατροφή της υλικά, ώστε να μπορεί να επιβιώσει. 

Έτσι, παρά τον αγώνα του πατέρα της Μαρίας με απεργίες πείνας έξω από το γραφεία των κρατικών εκπροσώπων καθώς και με δημόσια διαμαρτυρία, τις ημέρες των Χριστουγέννων, δίπλα στην φάτνη, στην πλατεία Γεωργίου, λύσεις έγκαιρα δεν δόθηκαν και χρειάστηκε να υπάρξει η δημόσια κατακραυγή ώστε να εισακουσθεί το αίτημα του τραγικού πατέρα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό του πατέρα της Μαρίας και όλης της οικογένειας".
 
Και με κάτι τέτοια πολιτικάντικα και με δεκαήμερη πορεία ως ιμιτασιόν Ιησούς του Ναβί  προς το Σύνταγμα, ελπίζει ο δόλιος στην επανεκλογή του! Έλεος πια, που είναι ο σεβασμός; Ούτε οι νεκροί δεν θα ησυχάσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς