Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Δεν τους θέλει κοντά στο λιμάνι τους πρόσφυγες!


Το σύνδρομο της πόλης Εάλω, κατατρύχει την Πάτρα. Κατά τ' άλλα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Αλλά πως βρε άνθρωποι; Που θα κοιμηθούν; Θα τους απλώσουμε κουβέρτες πάνω στιο κύμα της θάλασσας, για να μην κολλήσουμε προσφυγήτιδα;



Ο Απ. Κατσιφάρας θα τους δεχτεί, αλλά θα συνηγορήσει για τόπο διαμονής πιο ανθρώπινο, δηλαδή στην κορυφή του... Παναχαϊκού!


Ο Απ. Κατσιφάρας θα τους δεχτεί, αλλά θα συνηγορήσει για τόπο διαμονής στην κορυφή του... Παναχαϊκού. Με αυτά που εν ολίγοις συνιστούν την πρόθεση για να μην μας αγγίξει το θέμα πορεύτηκε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, μαζεύοντας τις μεγαλοστομίες που εξέπεμψε με την προς Αχαιούς, Ηλειείς και Αιτωλείς ομιλία του προ ημερών!

Δεν έχω πληροφόρηση, δεν μπορώ να πω κάτι που να προκύπτει από μια επίσημη και ειλικρινή ενημέρωση, επί του θέματος, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και υπεύθυνου Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, για δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στις πρώην εγκαταστάσεις της ΜΟΜΑ στο Ριγανόκαμπο Πατρών και στις αποθήκες του ΑΣΟ στο Λόγγο Αιγιαλείας.

«Η Περιφέρεια άμεσα για να προλάβουμε αρνητικές καταστάσεις, ενεργοποιήθηκε κάνοντας την ευρεία σύσκεψη αιρετών και φορέων για το προσφυγικό», προσέθεσε ο κ. Κατσιφάρας επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν θα μείνει ως απλός παρατηρητής των εξελίξεων.
Ως «κόκκινη» γραμμή για την φιλοξενία προσφύγων στην Πάτρα, η Περιφέρεια φέρεται να βάζει την μη εγκατάσταση τους σε χώρους πλησίον της λιμενικής ζώνης, με δεδομένο την «τραυματική» εμπειρία για την πόλη, όπως είχε αυτή διαμορφωθεί με την ύπαρξη του πρόχειρου καταυλισμού στην Ευρώτα.

Εκείνο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα ανέφερε ο Περιφερειάρχης αναφορικά με την χωροθέτηση μετεγκατάστασης προσφύγων στη Δυτική Ελλάδα, είναι η συνοχή των τοπικών κοινωνιών και η έμπρακτη παροχή βοήθειας σε όποιον την έχει ανάγκη, πάντα στην λογική των οργανωμένων δομών φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέχεια των επαφών αιρετών και φορέων για το προσφυγικό, έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη για την προσεχή Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς