Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι τρεις κατηγορούμενοι.
Ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης ΜΜΕ, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, ηλικίας 35 και 50 ετών, που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων, οδηγήθηκαν την Τρίτη στον εισαγγελέα.

«Δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του εκδότη, τονίζοντας ότι ο εντολέας του αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις.

Επίσης, αμφισβήτησε το υλικό καταγεγραμμένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνομιλίες μού θυμίζουν περισσότερο σενάριο».

Ο συνήγορος του εκδότη έκανε λόγο για «ερμηνεία συνομιλιών που καταγράφονται αποσπασματικά» και πρόσθεσε ότι ο εντολέας του φέρεται μέλος εγκληματικής οργάνωσης «που απαρτίζεται από τρεις εκ των οποίων τον έναν δεν τον γνωρίζει».

Απέδωσε επίσης την όλη εμπλοκή του εκδότη σε «προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα, να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με πολιτική, κοινωνία και αθλητικά».