Όλγα Γεροβασίλη: Περιμένουμε από την ΝΔ να δώσει εξηγήσεις - ΕΣΗΕΑ: Θα αποβάλουμε από τους κόλπους μας όσους δημοσιογράφους αποδειχθεί ότι ενέχονται στον εκβιασμό!


Τριγμούς προκαλεί στην ΝΔ και στην ΕΣΗΕΑ η υπόθεση της εκβίασης διοικητών ΔΕΚΟ από διευθυντή εφημερίδας (Ακρόπολη) και δύο δημοσιογράφων, όπως αποκαλύφθηκε χθες, για να τους δοθεί χαριστικά διαφήμιση, ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση έγινε γνωστό πως πρόκειται για στενό συνεργάτη της.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι οι τρεις κατηγορούμενοι από τη δικαιοσύνη για υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρηματιών, δεν έχουν καμία εργασιακή σχέση με τη Γενική Γραμματεία από τις 21-01-2016, ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Στο μεταξύ το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή του δηλώνει πως θα αποβάλει από τους κόλπους της Ένωσης όσους δημοσιογράφους αποδειχθεί ότι ενέχονται σε αυτήν. Στην ανακοίνωση ιδιαίτερα, αναφέρεται:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την ειδησεογραφία και όλες τις εξελίξεις, γύρω από τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων και ενός εκδότη με κατηγορία την εκβίαση επιχειρηματιών, ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Τέτοια γεγονότα, όμως, και κυρίως η συγκυρία κατά την οποία εκδηλώνονται, δεν μπορεί να αποκλείσει προβληματισμούς.

Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί να διαλευκανθεί πλήρως και στο συντομότερο χρονικό διάστημα η δύσοσμη αυτή υπόθεση και δηλώνει εκ προοιμίου ότι θα καταδικάσει και θα αποβάλει από τους κόλπους της όσους δημοσιογράφους αποδειχθεί ότι ενέχονται σε αυτήν.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θέλει να δηλώσει για άλλη μια φορά τη θέση του υπέρ της πλήρους διαφάνειας στα οικονομικά και την ιδιοκτησία των ΜΜΕ και την απόλυτη αντίθεσή του στα φαινόμενα της διαπλοκής".




Σχετικά με το κύκλωμα εκβιασμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε:  

"Η κυβέρνηση θεωρεί εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμού, που αποκαλύφθηκε εχτές και σχετίζεται με κρατική διαφήμιση, ανέφερε σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξή της" η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Και συνέχισε:
 
"Ένας εξάλλου εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι πολιτικό στέλεχος που σχετίζεται με πολλούς πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους της Νέας Δημοκρατίας ενώ φέρεται να είναι διορισμένους σε κυβερνητικές θέσεις και πολιτικά γραφεία και στελεχών της ΝΔ. Περιμένουμε λοιπόν από την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το ζήτημα όπως πολιτικά και ηθικά απαιτείται.

Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής  σε όλη της την έκταση και να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται, με οποιονδήποτε τρόπο, στους εκβιασμούς.

Η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει την αταλάντευτη κυβερνητική επιλογή να μπει επιτέλους μια τάξη και να τεθούν κανόνες διαφάνειας στην κατανομή κονδυλίων για τη διαφήμιση Οργανισμών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα στο διαδίκτυο.

Επιβεβαιώνει την βούλησή μας να χτυπήσουμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά με κάθε τρόπο. Όσοι επί δεκαετίες πλούτισαν στην πλάτη του ελληνικού λαού έχουν επιτέλους λόγους να φοβούνται γιατί η χώρα έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι".