Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Τσακαλώτος: Λείπει η κοινωνική ευαισθησία από το ΔΝΤ



Μας ζητά να κόψουμε τις  συντάξεις στην Ελλάδα!
 
"Το ΔΝΤ δεν είναι κοινωνικά ευαίσθητο καθώς μας ζητούν  πράγματα που δεν έχουν οικονομική λογική, χωρίς κανένα λόγο", τόνισε ο Ε. Τσακαλώτος μιλώντας στην εκδήλωση "BBC World Questions:  Europe and Greece", στο Μέγαρο Μουσικής.


"Εμείς θα κάνουμε ό,τι προβλέπει η συμφωνία του καλοκαιριού. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο", πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επανέλαβε ότι  "δεν πρέπει να κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις" ενώ αναφερόμενος στο Grexit επισήμανε ότι χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός πίεσης.

Τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου για να μην κοπούν οι υφιστάμενες συντάξεις στην Ελλάδα ζήτησε μέσω της ραδιοφωνικής υπηρεσίας BBC World Service ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τόνισε ότι το ΔΝΤ δεν είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένο.
 
«Ζητώ τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου. Το ΔΝΤ μας πιέζει υπερβολικά και με τρόπο που δεν έχει νόημα ούτε από οικονομικής άποψης. ΤΟ ΔΝΤ δεν είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένο» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ηχογράφηση της «BBC World Questions: Europe and Greece» η οποία έλαβε χώρα απόψε στο Μέγαρο Μουσικής.


Στο πάνελ των ομιλητών συμμετέχουν η Ντόρα Μπακογιάννη, πρώην δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών, η Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ο Josef Janning, επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις στο Βερολίνο.

Δεκτή έγινε η παραίτηση Σγουρίδη

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, την παραίτηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Π. Σγουρίδη.

Σε επιστολή του ο κ. Σγουρίδης ευχαριστεί τον κ. Τσίπρα και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, τοποθετώντας τον στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και προσθέτει "τίμησα την επιλογή τους, καταθέτοντας, καρδιά, ψυχή και έργο".

"Συνεχίζω και στηρίζω την κυβέρνηση αυτή γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι η μόνη ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας" προσθέτει ο κ. Σγουρίδης.

"Για να μην γίνω εμπόδιο σ' αυτή την ελπίδα, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, έθεσα την παραίτησή μου στην διάθεση του πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ που την έκανε δεκτή", καταλήγει στην επιστολή του ο Π. Σγουρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς