Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ξύπνημα Δημάρχου Πατρέων μετά από 98 χιλ. χτύπους!

Δεν μπορεί να πει κανείς κακό λόγο για την εντιμότητα του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, αλλά όταν γύρω του φτερακίζουν χιλιάρικα, από το Ταμείο του Δήμου πότε με μορφή κατάθεσης σε λογαριασμό τοπικής εφημερίδας και πότε ως ενθυλάκωση από συμβασιούχο, χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα, με ασφαλιστικές δικλείδες, που θα αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες, ε δεν είναι και ότι το καλλίτερο, προς φιλοτέχνηση και καλλιλογία του προφίλ του!



Ο… ωρολογιακός μηχανισμός της κατάχρησης χτυπούσε κανονικά και εύρυθμα, ως καλοκουρδισμένο ρολόι, αλλά…


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Η έκρηξη της… βόμβας των ενενήντα οκτώ χιλιάδων ευρώ στο Ταμείο της ΑΔΕΠ είχε γίνει αισθητή τουλάχιστον από την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ενώ ο… ωρολογιακός μηχανισμός της χτυπούσε από πολύ καιρό κανονικά και εύρυθμα, ως καλοκουρδισμένο ρολόι, που είχε εγκατασταθεί στην πατραϊκή υπηρεσία, μόνον που ο υπεύθυνος κατά νόμον επικεφαλής της… κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου! Εφησύχαζε δηλαδή, όπως και ο Δήμαρχος Πατρέων!



Και τούτο διότι μόλις ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, δεν φρόντισε να καλύψει τα νώτα της, από τυχούσες παρασπονδίες, που θα μπορούσαν, όπως και έγινε, να την εκθέσουν ως αδιαφορούσα για την χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος. Δεν προχώρησε σε προληπτικές ελεγκτικές διαδικασίες μέσω ξεκαθαρίσματος των δούναι και λαβείν της Υπηρεσίας, έως τότε. Έτσι όταν έγινε αντιληπτή η κακοδιαχείριση-κατάχρηση, ήδη από την υπηρεσία είχαν «φτερακίσει» κάμποσα ποσά. Πληροφορίες μιλούν για 98 χιλ. ευρώ. Ο Δήμος μη δίδοντας αριθμό ποσού, εκφράζει φόβο ότι μπορεί να ανέρχεται σε μεγαλύτερο ποσό.

Πόσα; Ο πλήρης έλεγχος θα δείξει. Πως και πότε θα επιστρέψουν αυτά στο Ταμείο; Ένας Θεός ξέρει.

Η υπόθεση θυμίζει έναν άλλο τύπο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που για να… σώσει το Ταμείο της υπηρεσίας που προΐστατο από τυχούσες κατασχέσεις για οφειλές στον ιδιωτικό τομέα, το είχε πάρει παραμάσχαλα και το μετέφερε στην οικία του! Και κάπως έτσι άρχισε το… Καρναβαλικό Γλέντι, που όταν οδήγησε σε… έκρηξη, άφησε πίσω του μία όχι ευκαταφρόνητη «τρύπα»!

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, με αφορμή την εκ δευτέρου παρουσία κρούσματος κατάχρασης σε ταμείο του Δήμου Πατρέων, συν την παροχή διευκόλυνσης προς την τοπική Δεξιά εφημερίδα με το ποσόν των 30 χιλ. ευρώ, που εδόθη εκ λάθους στο ταμείο της,  με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα πρωί-πρωί, υπόσχεται την δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για αποτροπή στο μέλλον τέτοιων κρουσμάτων.

Κάτι δηλαδή που ήδη έπρεπε να είχε κάνει από την αρχή ανάληψης των ηνίων του Δήμου, αφού είναι γνωστό πως η συναναστροφή με το… ελεύθερο χρήμα, πιθανόν να οδηγήσει τον διαχειριστή του σε ελευθεριάζουσες πρακτικές, καθώς ο εκμαυλισμός είναι ιδιαίτερα αισθητός, αρκεί να υπάρχει η προϋπόθεση της ελαστικής συνείδησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς