Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σκανδαλώδης η απόφαση για τα 30.000 ευρώ

Φωτογραφία αρχείου. Δημαρχείο Πατρέων.



Τα χρήματα που κατέθεσε από «λάθος» ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε τραπεζικό λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Στην σκανδαλώδη απόφαση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων να δανειοδοτήσει εμμέσως με δόσεις την τοπική δεξιά εφημερίδα «Πελοπόννησος», αντί να απαιτήσει την εφ’ άπαξ καταβολή του ποσού των 30 χιλ. ευρώ, που από διμήνου και πλέον εκ λάθους είχε καταθέσει ο Κοινωνικός Οργανισμός σε λογαριασμό της εφημερίδας, αναφέρεται σήμερα η επίσης τοπική εφημερίδα «Γεγονότα» Πατρών, που είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο κακοδιαχείρισης των χρημάτων του Οργανισμού και πίεζε καθημερινά για την επιστροφή των χρημάτων! Υπενθυμίζεται ότι αύριο ο Δήμαρχος Πελετίδης θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ.
Στην πρωτοσέλιδη αναφορά της η πατραϊκή καθημερινή εφημερίδα αναφέρει τα παρακάτω:

«Σε μια πραγματικά περίεργη απόφαση με πολλές ερμηνείες, κατέληξε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου της Πάτρας, σχετικά με την υπόθεση των 30.000 ευρώ, που είχε καταθέσει από «λάθος», σε τραπεζικό λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».
Την Παρασκευή, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και αποδέχθηκε πρόταση της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», η οποία φέρεται να αναγνωρίζει την οφειλή, ενώ δηλώνει ότι προτίθεται να επιστρέψει αυτά τα χρήματα, σε έξι δόσεις των 5.000 ευρώ εκάστη.
Η αποδοχή της πρότασης της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», έγινε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού, ενώ διαφώνησε ο εκπρόσωπος της ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Γιάννης Λάμπρου και ψήφισε λευκό.
Ο κ. Λάμπρου, αρχικά απηύθυνε το ερώτημα «γιατί τα 30.000 ευρώ δεν επιστρέφονται εφάπαξ αφού αναγνωρίζεται η οφειλή από την εφημερίδα;», ενώ έκανε λόγο και για «διευκόλυνση» συγκεκριμένης εφημερίδας και μάλιστα «άτοκα».
Επίσης, ο κ. Λάμπρου ρώτησε, «γιατί δεν έχει υλοποιηθεί προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, για κατάθεση αγωγής σε βάρος της εφημερίδας και έκδοση ανακοίνωσης - καταγγελίας για την παρακράτηση των χρημάτων του Κοινωνικού Οργανισμού;».
Οι απαντήσεις που έλαβε από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής είναι ότι «επιφυλάσσονται να προχωρήσουν σ’ αυτές τις ενέργειες, εάν υπάρξει αθέτηση της συμφωνίας από την πλευρά της εφημερίδας…».

«ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ»
Η Δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη Ουρανία Μπίρμπα, δήλωσε στα «Γ»: «Η απόφαση του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, είναι αδιανόητη. Δεν μπορεί να επιτρέπει σε μία εφημερίδα, να εκμεταλλεύεται επί μήνες τα χρήματα του πιο ευαίσθητου τομέα του Δήμου και μάλιστα ως άτοκο δάνειο, ενώ η ίδια έκανε τουλάχιστον τρεις μήνες να παραδεχθεί ότι έχουν κατατεθεί τα χρήματα στο λογαριασμό της.
Το θέμα, θα τεθεί από την πλευρά μου, στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο…».

«ΑΦΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αποκάλυψαν τα «Γ» εδώ και περισσότερο από έναν (18 Δεκεμβρίου 2015), ζητώντας μία επίσημη απάντηση από τη Δημοτική Αρχή Πελετίδη.
Δυστυχώς ο κ. Πελετίδης, απέφυγε να απαντήσει, αν και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό οικονομικό θέμα. Αυτή η «αφωνία» του Δημάρχου Πατρέων, προκαλεί πολλά ερωτηματικά και επιτρέπει εξίσου πολλές ερμηνείες, για τη σχέση της Δημοτικής Αρχής με ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ;
Σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα (πέρα από το ηθικό θέμα) της συγκεκριμένης απόφασης του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού, αυτό θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και της Δικαιοσύνης. Ενδιαφέρον θα είχε επίσης και η θέση της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων.
Ωστόσο, σχετικά με την υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε η εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” να επιστρέψει σε δόσεις τα 30.000 ευρώ, φέρουν ευθύνη και οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού συμβουλίου, οι οποίες οφείλουν να παρακολουθήσουν την υπόθεση και να ενημερώσουν τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς