Το έργο αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά και τις ευαισθησίες της Αριστεράς

Τις ενέργειες και τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας απολογίζει μιλώντας στην "Αυγή" ο γγ Γιάννης Μπασκόζος, επισημαίνοντας ότι "στο επτάμηνο της αριστερής διακυβέρνησης, υπήρξαν καθυστερήσεις και αστοχίες αλλά παρήχθη ένα σοβαρό έργο, το οποίο πρέπει να αναδεικνύεται".


Ειδικά στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, "σε συνεργασία βεβαίως με τους υπουργούς και όλους τους συνεργάτες, παρήχθη ένα έργο που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά και τις ευαισθησίες της Αριστεράς, αλλά και θέτει τις βάσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων του προσφυγικού - μεταναστευτικού και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης υγείας.

 Ελπίζουμε", σημειώνει ο Γ. Μπασκόζος, "ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί το έργο που μπορεί να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ".

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το απολογισμό που συνετάχθη από τις υπηρεσίες της Γ.Γ. Υγείας, καταργήθηκε η Υγειονομική διάταξη 39Α για τους οροθετικούς, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, αφού με το πρόσχημα του περιορισμού της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, περιόριζε ανεπίτρεπτα σειρά θεμελιωδών δικαιωμάτων και στοχοποιούσε τους χρήστες ναρκωτικών, τα εκδιδόμενα άτομα και τους μετανάστες.

  Υγειονομική περίθαλψη προσφύγων
 
Α. Αθήνα (Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Ελαιώνα, Πεδίο του Άρεως)

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

1. Συμμετέχει, μέσω του τριμερούς μνημονίου συνεργασίας, στη μεταφορά των προσφύγων, στη διαχείριση του χώρου στον Ελαιώνα και στις απαιτούμενες εργασίες

2. Στελέχωσε, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, το ιατρείο στον Ελαιώνα, το οποίο διαθέτει πλήρες φαρμακείο, δύο κρεβάτια εξέτασης και βιβλιάρια Υγείας και Εμβολιασμών. Ήδη υπάρχουν δύο οκτάωρες βάρδιες και πολύ σύντομα η λειτουργία του ιατρείου θα είναι 24ωρη.

3. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα εφαρμοστεί πρωτόκολλο εμβολιασμών καταυλισμού από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

4. Είναι σε διαρκή επαφή με φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός και οι ΓτΚ ώστε να συνδράμουν όπου χρειαστεί.

5. Έχει προτείνει στο Υπουργείο Συντονισμού και στο Υπουργείο Μετ. Πολιτικής κτίρια που ενδείκνυνται ως μονιμότερες λύσεις για τη στέγαση των προσφύγων

6. Συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής του χώρου

7. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, οργάνωσε την επί τόπου αποστολή κινητής μονάδας για την ταυτοποίηση και μεταφορά ασυνόδευτων ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας.
8. Μεσολάβησε για την παραχώρηση του κτιρίου του Δρακοπούλειου στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσω Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη δημιουργία δομής ανοιχτής φιλοξενίας

Β. Νησιά Ανατολικού Αιγαίου

1. Διατέθηκε το κτίριο «ΠΙΚΠΑ» του κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου για τη στέγαση των προσφύγων που παραμένουν στο νησί

2. Έχει πραγματοποιηθεί αποστολή Κινητής Μονάδας στην Μυτιλήνη

3. Συνεργάστηκε με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τη δημιουργία ανοιχτής δομής υποδοχής (hot spot) προσφύγων στη Λέρο.

4. Συγκρότηση Ομάδα Συντονισμού και Εποπτείας των δράσεων που αφορούν στην υγειονομική κάλυψη των προσφύγων

5. Επεξεργασία του σχεδίου από το  ΚΕΕΛΠΝΟ για την υγειονομική αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ΚΕΕΛΠΝΟ

6. Υπάρχει διαρκής συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου (Λέσβος) και τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα (Κως) για την υποδοχή αιτημάτων και αναγκών

Γ. Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης

1. Έχει πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος με Κινητή Μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ΠΚΚ Κορίνθου

2. Έχει καλυφθεί το ΠΚΚ της Π. Ράλλη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ημερήσια βάση

3. Έχει καλυφθεί το ΠΚΚ Αμυγδαλέζας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ημερήσια βάση

4. Έχει διασφαλιστεί η επάρκεια ψυχιατρικών φαρμάκων και έχει τοποθετηθεί ψυχίατρος στο ΠΚΚ Π. Ράλλη

5. Έχει πραγματοποιηθεί αποστολή Κινητής Μονάδας του ΚΕΕΛΠΝΟ για επιτόπου ιατρικό έλεγχο 49 ασυνόδευτων ενηλίκων στο ΠΚΚ Αμυγδαλέζας με σκοπό την άμεση απελευθέρωση των παιδιών και την μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας ή την εκούσια επιστροφή στη χώρα προέλευσης.
 
Δ. Πύλες Εισόδου προσφύγων

Συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την άμεση ενίσχυση των υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας στις πύλες εισόδου των προσφύγων με πενήντα (50) ιατρούς ειδικοτήτων, δέκα (10) κοινωνιολόγους και εβδομήντα (70) νοσηλευτές

Συμμετοχή του Γ.Γ.Δ.Υ σε Δράσεις Διεθνών Οργανισμών

6. Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη, όπου και πραγματοποίησε συναντήσεις με:
Την Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ Μάργκαρετ Τσαν
Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού
Αντιπροσωπεία της διοίκησης υγείας της Βαλλονίας (Βελγίου)

1. Έναρξη συνεργασίας με τον Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ. Συμμετοχή στη Συνέλευση του Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου και τοποθετήθηκε σε συζήτηση υψηλού επιπέδου με θέμα τα φάρμακα υψηλού κόστους

2. Συμμετοχή στη συνέλευση του δικτύου Ηλεκτρονικής Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρίγα της Λετονίας. Ορισμός εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας στην υπο-ομάδα νομικών θεμάτων (legal subgroup) του Δικτύου Ηλεκτρονικής Υγείας

3. Εποπτεία της ελληνικής συμμετοχής στην Κοινή Δράση (Joint Action) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκπονείται από την 3η ΥΠΕ.


4. Επεξεργασία και οριστικοποίηση μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την υγεία στην Ελλάδα σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη Μονάδα Τεχνικής Υποστήριξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ)

Προετοιμασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της.

Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης

Η ΓΓΔΥ έχει θέσει σε άμεση προτεραιότητα την έναρξη λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης, με δημόσιο χαρακτήρα και σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ.
Διενεργούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για ταχεία εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την άμεση έναρξη λειτουργίας Νοσοκομείου ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής για τη διασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης.

Μητρώο ασθενών με ηπατίτιδα C

Η Γ.Γ.Δ.Υ και ο ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο της βελτιστοποίησης της κάλυψης των αναγκών των ασφαλισμένων και του πληρέστερου σχεδιασμού των υπηρεσιών υγείας, ανέπτυξε και υλοποιεί το μητρώο ασθενών με ηπατίτιδα C. Το μητρώο στοχεύει στη συλλογή τεκμηριωμένης πληροφορίας ως προς τα χαρακτηριστικά, τη συχνότητα και την αποδοτικότητα του συστήματος πρόσβασης στη θεραπεία και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας από αυτή . Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για τη λήψη αποφάσεων σχετικά τη θεραπεία, την αποτελεσματική διαχείριση της νόσου, τη δευτερογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση και την πρωτογενή πρόληψη.

Εθνική Επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Η εν λόγω Επιτροπή συστάθηκε, υπό την προεδρία του Γεν. Γρ. Δημόσιας Υγείας κ. Ι Μπασκόζου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στα φάρμακα και η προστασία των οικονομικών πόρων του Δημοσίου.

Α. Θεραπευτικά Πρωτόκολλα Συναταγογράφησης (ΘΠΣ)

Τα ΘΠΣ που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο σύστημα είναι τα κάτωθι:
  • της οστεοπόρωσης (5 ΘΠΣ),
  • της δυσλιπιδαιμίας (1 ΘΠΣ)
  • τα ρευματολογικά για ρευματοειδή αρθρίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα και υπερουριχαιμία (8 ΘΠΣ)
  • του σακχαρώδη διαβήτη (4 ΘΠΣ)
  • της αρτηριακής υπέρτασης (1 ΘΠΣ)
Τα προς ένταξη ΘΠΣ είναι τα ακόλουθα:
  • τα νευρολογικά για άνοια, ν. Parkinson, επιληψία (4ΘΠΣ)
  • της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (2 ΘΠΣ) και της βρογχίτιδας (1 ΘΠΣ)
  • της ψωρίασης (2 ΘΠΣ)
  • της θρομβοεμβολικής νόσου (1 ΘΠΣ)

«Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας των Ηλικιωμένων»

Θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης» Χαρακτηριστικά του προγράμματος
  • Ο πληθυσμός στόχος είναι άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω
  • Το πρόγραμμα θα συντονιστεί από το ΥΥ (Δ/νση ΠΦΥ & Π. και Δ/νση Δημ. Υγείας) και με τη συνεργασία του Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΟΤΑ)
  • Σε τοπικό επίπεδο προτείνεται η συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων θεσμικά δομών των ΟΤΑ, όπως ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι, Δημοτικά Ιατρεία κ.α.
  • Σε εθνικό επίπεδο θα συμμετάσχουν οι Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ καθώς και Εξωτερικά Ιατρεία και Διαβητολογικά Κέντρα του ΕΣΥ με το συντονισμό της οικείας Υ.Πε.
  • Τον επιστημονικό συντονισμό του προγράμματος έχει η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με Ιατρικούς Συλλόγους και Εταιρείες, με συμμετοχή Ενώσεων Επαγγελματιών Υγείας και Συλλόγων Ασθενών
  • Η περίοδος υλοποίησης του προγράμματος ορίζεται από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2015

Δράσεις της ΓΓΔΥ για την Ασφάλεια στο Νερό

1. Στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου για τα Ατυχήματα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας (ΓΓΔΥ) του Υπουργείου Υγείας, υλοποιεί το "Εθνικό Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό". Σκοπός του είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία από ατυχήματα στο νερό, μέσα από την ευαισθητοποίηση των πολιτών στους κινδύνους γύρω από το νερό και της δια βίου ετοιμότητας μέσω άσκησης με προγράμματα αθλητικής ναυαγοσωστικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 εκπαιδευτικές ενότητες (που οδηγούν στη λήψη αντίστοιχου αριθμού βεβαιώσεων κατανόησης), οπτικού εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία σε κατασκηνώσεις και άλλους φορείς, αφίσα, φυλλάδιο και ένα τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα για τον πνιγμό.

2. Πανελλήνια Δράση "Ασφαλής Ελλάδα" που εκπονήθηκε στις 15 Μαίου 2015, στα πλαίσια της υποψήφιας Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας στο Νερό, με σκοπό να διδάξει σε 500.000 μαθητές δημοτικού σχολείου ασφάλεια στο νερό και αθλητική ναυαγοσωστική. Εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το International Swimming Hall of Fame, ΚΕΕΛΠΝΟ, Διεθνή Βραβεία Guiseppe Sciacca, Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας.

3. Σύνταξή και ανάρτηση προς δημόσια διαβούλευση του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης με θέμα: "Πρόληψη, Διάσωση, Φροντίδα Ατυχημάτων στο Νερό για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας".

Έκθεση Πεπραγμένων Ενεργειών

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας στα πλαίσια του 7μηνου έργου της εκτός των σημαντικών θεμάτων αμέσου ενδιαφέροντος Δημόσιας Υγείας με τα οποία ασχολήθηκε ανέπτυξε κατόπιν προσωπικού ενδιαφέροντος του Γενικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Μπασκόζου και μια παράλληλη και εξίσου σημαντική σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργικότητας δράση:

Τη χαρτογράφηση και λειτουργική αξιολόγηση των υπαρχόντων υποδομών, συστημάτων πληροφορικής και εφαρμογών που βρίσκονται στη διάθεση των Διοικητικών Δομών και των Επιτελικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, το χαρακτηρισμό της επάρκειας τους στην κάλυψη των στοχευμένων επιτελικών και διαχειριστικών αναγκών του Υπουργείου.

Τον εντοπισμό αστοχιών ολοκλήρωσης και χρηστικής αφομοίωσης τους ή απόρριψής τους από τους τελικούς χρήστες, τους λόγους και τα αίτια των αστοχιών αυτών για την αποφυγή τους σε μελλοντικές προσπάθειες σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Την ανάγκη καθορισμού ενιαίων προτύπων κωδικοποίησης της ψηφιακά διαχειριζόμενης πληροφορίας για τη δημιουργία μιας κοινής βάσης διακριτοποίησης δεδομένων στα πλαίσια καθορισμού της τελικής μορφής των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας.

Την υϊοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών προτύπων επικοινωνίας, διασύνδεσης και ανταλλαγής πληροφορίας μεταξύ των επιμέρους συστημάτων και των ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων υγείας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας για τον εξασφαλισμένο τρόπο διαλειτουργίας και ολοκλήρωσης συνδυαστικών πληροφοριακών λύσεων.

Τη δημιουργία μηχανισμών πιστοποίησης τεχνολογικών και λογισμικών προϊόντων υπηρεσιών υγείας και διαχείρισης ιατρικής πληροφορίας για την εξασφαλισμένη λειτουργία των λογισμικών αυτών σε οποιοδήποτε περιβάλλον άμεσα και χωρίς περιορισμούς και αστοχίες.
Την αξιοποίηση στο έπακρο του κατηρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού στα πλαίσια ενός εξωστρεφούς μοντέλου ανάπτυξης νέων υπηρεσιών και εφαρμογών.

Την υποστήριξη ευρωπαϊκών δράσεων ηλεκτρονικής υγείας με τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα υψηλής σημαντικότητας και στα πλαίσια προόδου των δράσεων διασύνδεσης και διαλειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων της χώρας με άλλες χώρες της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Τον καθορισμό και την εξασφαλισμένη εφαρμογής των αρχών διασφάλισης προσωπικών δεδομένων του πολίτη σε επίπεδο ηλεκτροικής πληροφορίας και τα πλαίσια και τους κανόνες λειτουργίας των επιμέρους διαχειριστικών υπηρεσιών και εφαρμογών. Τη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πλαισίου κανόνων και αρχών εξασφάλισης των προσωπικών αυτών δεδομένων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο με τη συμμετοχή στα αντίστοιχα θεσμικά όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης.

Την οργανωτική υποστήριξη υπαρχόντων ευρωπαϊκών ευρενητικών προγραμμάτων και εγχώριων για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου των εμπλεκομένων ομάδων (Διεύθυνση Πληρφορικής 3η ΔΥΠΕ, ΕΟΠΥΥμ ΗΔΙΚΑ, ΕΔΕΤ).

Βάσει των ανωτέρω και στηριζόμενη στην άποψη «Υγεία στην Πληροφορική για Πληροφορική στην Υγεία» η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας στους 7 αυτού μήνες ολοκλήρωσε τα ακόλουθα:

1) Δημιούργησε ένα τακτικό πλαίσιο συναντήσεων με Φορείς του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο της Ιατρικής Πληροφορικής και των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Υγείας (ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ, ΚτΠ, ΕΣΠΥ, Διευθύνσεις Πληροφορικής ΔΥΠΕ, Τμήματα Ιατρικής Πληροφορικής Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων) για πλήρη χαρτογράφηση των διαθέσιμών υπηρεσιών και αναπτυξιακών δυνατοτήτων και πόρων που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε μια συνολική προσπάθεια ανάπτυξης νέων υπηρεσιών με το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και το ελάχιστο δυνατόν κόστος.

2) Διαμόρφωσε ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με τους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΣΔΥ, ΕΚΑΠΤΥ, ΕΚΕΠΥ, ΕΚΕΑ) για τη πλήρη κατανόηση του έργου τους και των αναγκών υποστήριξης τους από εφαρμογές και ολοκληρωμένα συστήματα πληροφορικής.

3) Εντοπίζοντας και καταγράφοντας τις συνολικές ανάγκες του Υπουργείου στα επίπεδα συντονισμού και στρατηγικής, συνέταξε και ολοκλήρωσε σχέδιο/πρόταση οργανωτικής αναδιάρθρωσης του Υπουργείου για Τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Πληροφορικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας αποτελούμενης από τις ακόλουθες Διευθύνσεις:
I. Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ηλεκτρονικής Υγείας
II. Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης Προμηθειών Συστημάτων Πληροφορικής
III. Διεύθυνση Ανάπτυξης Πληροφιριακών Συστημάτων Ηλεκτρονικής Υγείας και Εφαρμογών
IV. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Προσωπικού και Χρηστών και Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών.

4) Συνέταξε το απαραίτητο σχέδιο τροποποίησης του άρθρο 13 παρ. 2 (Ηλεκτρονική Υγεία, άρθρο 14 Οδηγίας 2011/24/ΕΕ) του Νόμου 4213/2013 (ΦΕΚ 261/τ.Α/2013)  και τη συνοδευτική αιτιολογική έκθεση για τη δημιουργία, συγκρότηση και στελέχωση του Εθνικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΣΔΗΥ) το οποίο θα αποτελεί το κεντρικό θεσμικό συντονιστικό και συμβουλευτικό όργανο για τον καθορισμό της πορείας και της προοδευτικής εξέλιξης των υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας στη χώρα μας στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Προτύπων.

5) Εισηγήθηκε και δημιούργησε τη «Μόνιμη Επιτροπή Κωδικοποιήσεων, Προτυποποιήσεων και Πιστοποιήσεων Πληροφοριών και Υπηρεσιών Υγείας», η οποία θα αναλάβει το δύσκολο έργο της καταγραφής όλων των ψηφιακά διαχειριζόμενων τύπων πληροφορίας από κάθε πληροφοριακό σύστημα και υπηρεσία η οποία δύναται να ολοκληρωθεί στα πλαίσια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης των Υπηρεσιών Υγείας, της απόδοσης μηχανισμών ενιαίας κωδικοποίησης τους με σκοπό τη μόνιμη διακριτοποίηση τους και τη χρήση αυτής της κωδικοποίησης από κάθε επιμέρους πληροφοριακό σύστημα

6) Καθόρισε εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας στο LegalSubGroup του eHealth Network και στο Έργο της ΕΔΕΤ στα πλαίσια της πεογραμματικής συμφωνίας μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας για τον καθορισμό των αρχών διασφάλισης προσωπικών δεδομένων τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στα πλαίσια των διατιθέμενων υπηρεσιών της ενιαίας πλατφόρμας κέντρου δεδομένων απεικονιστικών εξετάσεων σε επίπεδο επικράτειας.

7) Ολοκλήρωση με απόλυτη επιτυχία του Έργου της Επιτροπής «Πορεία Εξέλιξης Υγειονομικού Χάρτη» εντοπίζοντας τα προβλήματα ασυνέχειας λειτουργίας και χρήσης του υπάρχοντος πληροφοριακού συστήματος, σχεδίασε σειρά νέων υπηρεσιών προς τους Πολίτες προς το Υγειονομικό Προσωπικό και προς τους Επιτελικούς Χρήστες του Υπουργείου και πρότεινε την ανάθεση του αναπτυξιακού έργου του Υγειονομικού Χάρτη στο αναπτυξιακό τμήμα του ΕΟΠΥΥ για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου με ιδίους πόρους φροντίζοντας την άμεση ολοκλήρωση της πρώτης φάσης απόδοσής του.

 Καλυβιώτου Μαρία - avgi.gr