Το αίτημα του ελληνικού λαού σήμερα δεν είναι μαχητική αντιπολίτευση, αλλά ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση
Χρήστου Δημήτρης - avgi.gr
Στο άρθρο της Τετάρτης σημείωνα πως το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού παραμένει ίδιο, όπως πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. "Να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν από τα βάρη των Μνημονίων με άσκηση οικονομικών πολιτικών ικανών να δώσουν ώθηση στην οικονομία και αισιοδοξία στους Έλληνες". Υποθέτω πως δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τη διατύπωση και το αίτημα. Το μεγάλο ερώτημα είναι με ποιον τρόπο μπορούμε να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν ασφαλέστερα από αυτή την κατάσταση.
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν απαντήσει. Δηλώνουν ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αφήνει σοβαρά περιθώρια αντιμετώπισης της κρίσης και των επιπτώσεών της. Μένει να αποδειχθεί. Και για να αποδειχθεί κάποιοι πρέπει να εργαστούν με θέληση και ευφυΐα. Το μόνο σίγουρο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η χώρα έμεινε ζωντανή αποφεύγοντας την ασύντακτη χρεοκοπία.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και άλλοι, με διαπρεπέστερους τον Κ. Λαπαβίτσα και τον Π. Λαφαζάνη, που υποστηρίζουν το αντίθετο. Πως δηλαδή η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι το ευτυχές πεδίο δράσης για την προκοπή της χώρας, θεωρώντας δευτερευούσης σημασίας ζήτημα την ασύντακτη χρεοκοπία (!), που θα ήταν γεγονός αν ο Αλ. Τσίπρας δεν έβγαινε με τη συγκεκριμένη συμφωνία ύστερα από τη μαραθώνια συνεδρίαση των 17 ωρών! Πώς τεκμηριώνουν οι οπαδοί του Παναγιώτη και του καθηγητή τις απόψεις τους; Δυστυχώς η οικονομία δεν είναι φυσική, ούτε χημεία για να μπορούν να τεκμηριωθούν επιστημονικά οι ισχυρισμοί σου. Όμως, ενώ στις περιπτώσεις των θετικών επιστημών η τεκμηρίωση παρέχει την προστασία από τις συνέπειες των ισχυρισμών σε όσους θα έκαναν χρήση της παροχής, στην οικονομία αυτό, τις περισσότερες φορές, είναι αδύνατο, γι' αυτό και οι οικονομολόγοι επιζητούν, όταν είναι εφικτό, τη βοήθεια της στατιστικής.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ένας μηχανικός πρέπει να ετοιμάσει μια γέφυρα. Αν υπάρχει έτοιμο και δοκιμασμένο μοντέλο, μπορεί να το επιλέξει. Αν δεν υπάρχει, δουλεύει στο εργαστήριο τα υλικά του και τους τρόπους κατασκευής και σε μικροκλίμακα δοκιμάζει τις δυνάμεις που πρόκειται να ασκηθούν, ώστε να δει τα όρια αντοχής της γέφυρας. Ο κ. Λαπαβίτσας πού στηρίζεται, ποια στατιστική επικαλείται όταν λέει πως στις συγκεκριμένες συνθήκες, με τη χώρα τόσο ανίσχυρη, η επιστροφή και μόνο σε εθνικό νόμισμα πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες ανάπτυξης; Μελέτησε τις σημερινές συνθήκες στην Ευρώπη και τον κόσμο και συμπέρανε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί αυτομάτως να γίνει ανταγωνιστική διά των υποτιμήσεων του εθνικού νομίσματος;
ΜΕΛΕΤΗΣΕ τις εγχώριες παραγωγικές διαδικασίες και βρήκε ποια και πόσα είναι τα υλικά στα οποία ο πρωτογενής και δευτερογενής εγχώριος τομέας εξαρτάται από τις εισαγωγές; Μελέτησε τις συνθήκες στο διεθνές εμπόριο και διαπίστωσε ότι εύκολα οι ελληνικές εξαγωγές θα βρουν αγοραστές; Τίποτα από όλα αυτά και όσα απαιτούνται δεν έκανε για μια πρόταση που η εφαρμογή της δεν γίνεται σε εργαστήριο, αλλά αφορά τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων! Κατέφυγε μήπως σε ανάλογα ιστορικά προηγούμενα για να διαπιστώσει την επικινδυνότητα των ιδεών του; Δυστυχώς δεν υπάρχουν. Κατά τα άλλα, έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά το κρατάει -όπως είπε- κρυφό για να μην διαρρεύσει στους ανταγωνιστές! Τι θα κάνατε εσείς αν ήσασταν στη θέση του Αλ. Τσίπρα και ο Γ. Βαρουφάκης σας έλεγε ότι, αν μπλοφάραμε και ρισκάραμε έξοδο από το ευρώ, είχαμε 50% πιθανότητες να αποσπάσουμε καλύτερη συμφωνία ή να χρεοκοπήσουμε; Το άλλο 50% ποιον αφορούσε; Τον Βαρουφάκη ή τον ελληνικό λαό;
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ τον αμφιλεγόμενο επιστήμονα που επέλεξε την επιστροφή στη δραχμή για να γίνει διάσημος και ας ρωτήσουμε τον πολιτικά έμπειρο Π. Λαφαζάνη. Την περίοδο που ήταν υπουργός, τι κατάλαβε από τις διεθνείς συναντήσεις; Ανακάλυψε μήπως κάποια χώρα που θα προτιμούσε να συνεργαστεί με την Ελλάδα στη δραχμή και όχι με την Ελλάδα στο ευρώ; Βρήκε πουθενά συμμάχους ικανούς να γίνουν αντίβαρο στις πιέσεις της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε. όπως λέει;
ΑΛΛΑ, θα πείτε, τι νόημα έχουν όλα αυτά όταν όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται παραγωγικά γνωρίζουν ότι για να μοιραστούν χρήματα πρέπει πρώτα να παραχθούν από προϊόντα και υπηρεσίες που θα πουληθούν σε κάποιους που έχουν χρήματα για αγοράσουν. Εδώ ακούσαμε τον κ. Ρωμανιά, που αποφάσισε να συνεργαστεί με τη ΛΑΕ, να λέει ότι εκτός ευρώ θα σώσουμε σίγουρα τις συντάξεις μας! Πώς θα γίνει αυτό, δεν διέρρευσε ακόμα. Το μυστικό παραδόθηκε προς φύλαξη στον κ. Λαπαβίτσα.
ΓΙΑ να ολοκληρώνουμε. Όλες αυτές οι ανεύθυνες και επικίνδυνες υπερβολές ξεφουρνίζονται όχι για να εφαρμοστούν, αλλά για ψαρέψουν ψήφους διαμαρτυρίας σε ένα μικρό κόμμα της ισόβιας αντιπολίτευσης. Δεν διατυπώνεται καμία ιδέα παραγωγής του προς διανομή εθνικού πλούτου, επειδή κανείς δεν φιλοδοξεί να κυβερνήσει. Οι μικροαρχηγίες και η επαναστατική αδρεναλίνη από τους πύρινους λόγους αρκεί. Θα ήταν γραφικό, αν δεν ήταν και επικίνδυνο, διότι κανείς από όλους αυτούς τους νέους αλχημιστές δεν νιώθει τους εθνικούς κινδύνους από την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Μιας χώρας χωρίς... φίλους στα σύνορά της, τόσο ευάλωτης, όπως έδειξαν και πρόσφατες καραβιές προσφύγων από τα εδάφη της Τουρκίας. Το αίτημα όμως του ελληνικού λαού δεν είναι μαχητική αντιπολίτευση, αλλά ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση.
dchristou52gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς