Φωτογραφία αρχείου. |
«Σύμφωνα με τις προγραμματικές κυβερνητικές δηλώσεις, σας θεωρούμε λειτουργούς. Τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση θα τις συναποφασίσουμε μαζί» τόνισε, χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:
Στη διαπραγμάτευση, η Κυβέρνηση παρουσιάζει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει πυλώνες μεγάλων μεταρρυθμίσεων.
Ανάμεσα σ’ αυτές τις μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνεται ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα και η διαφθορά, στην οποία δυστυχώς είμαστε πρωταθλητές και χάνονται τεράστια ποσά καθώς και οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, χωρίς να "χυθεί αίμα" και με επιπλέον στήριξη».
Στη συνέχεια, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την καινοτομία τις θέσεις των παραιτηθέντων Γενικών Γραμματέων να καταλαμβάνουν, πλέον, οι αρχαιότεροι Γενικοί Διευθυντές, σύμφωνα με το νόμο.
Επίσης ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε, ότι διαμορφώνονται νέες δομές, με ενεργό τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων σ' αυτές, και με νέες αρμοδιότητες στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σαφή διευκρίνιση των ρόλων, των αρμοδιοτήτων και των πόρων, «πόροι που θα συνοδεύουν τις αρμοδιότητες αυτές» όπως είπε.
«Σ’ αυτές τις δομές θα προΐστανται Προϊστάμενοι μετά την προκήρυξη θέσεων μέσα από τη Διοίκηση. Δεν θα τοποθετηθούν πολιτικά πρόσωπα στη θέση Γενικών Γραμματέων. Δεν πρόκειται να "πλημμυρίσουμε" από ειδικούς, από μετακλητούς και από συμβούλους. Εμείς θα στηριχθούμε απολύτως στο άξιο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης. Η δικιά σας εμπειρία μας είναι πολύτιμη» διευκρίνισε.
Ο κ. Βούτσης, στην ομιλία του, υπερθεμάτισε στον ρόλο των δημοσίων υπαλλήλων, στην προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση, προσθέτοντας:
«Και μη νομίζετε ότι απλώς προσπαθούμε να σας "πουλήσουμε" έναν ρόλο λειτουργού και συμμέτοχου, τη στιγμή που έχετε υποστεί οδυνηρές απομειώσεις. Προτεραιότητά μας, επίσης, είναι, η κοινωνία να μην χαρακτηρίζει ως κηφήνες τους δημοσίους υπαλλήλους».
Σε σημείο της ομιλίας του, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο σκάνδαλο SIEMENS και το ρόλο της Γερμανίας σ' αυτό:
«Σχετικά με το ζήτημα της διαφθοράς, θα πω ότι τα "γκρίζα" κονδύλια δεν θα πρέπει να σκιάζουν το σύνολο, αλλά το ζήτημα είναι υπαρκτό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Διότι γελάνε και κλαίνε μαζί μας Χώρες, που έχουν κάνει "διδακτορικό" στον συγκεκριμένο τομέα. Για παράδειγμα, η Γερμανία, η οποία αναγνώρισε το σκάνδαλο της SIEMENS.
Όταν έρχονται και περνούν δεκάδες εκατομμύρια, όταν αιωρούνται φήμες για διασυνδέσεις με Υπουργεία, πράγματα γνωστά όλα αυτά, σε αυτές τις περιπτώσεις ο "πέλεκυς πρέπει να πέφτει" χωρίς επιείκεια, διαφορετικά είμαστε όμηροι επιλογών, οι οποίες είναι αντίθετες με το δημόσιο συμφέρον».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς